چهارشنبه 7 آذر 1403

استاندار همدان: نرخ بیکاری استان باید با بررسی تمامی شاخص‌ها به صورت واقعی اعلام شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار همدان: نرخ بیکاری استان باید با بررسی تمامی شاخص‌ها به صورت واقعی اعلام شود

همدان - ایرنا - استاندار همدان گفت: نرخ بیکاری این استان از سوی مرکز آمار ایران حدود 7.5 درصد اعلام شده که بررسی ها نشان می‌دهد این آمار صحیح نیست و باید با بررسی دقیق همه شاخص‌ها، نرخ بیکاری استان اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا قاسمی‌فرزاد روز پنج‌شنبه در کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان همدان با اشاره به اینکه در بخش آمار بیکاری یک تناقض وجود دارد، افزود: نرخ بیکاری استان همدان بر روی کاغذ، جدول و نمودار در وضعیت خوبی قرار دارد اما در ارتباط مستقیم با مردم استان، موجی از بیکاری را شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه بیشتر گلایه‌های مردم در مجالس، نماز جمعه و بازدیدها مربوط به بیکاری است، اظهار داشت: نرخ بیکاری اعلام شده در مورد این استان واقعی نیست و آمار بیکاری استان در مرکز آمار ایران باید اصلاح شود.

قاسمی فرزاد با اشاره به اینکه آمار نرخ بیکاری نقش موثری در اختصاص اعتبار به استان دارد، تصریح کرد: در تخصیص اعتبارات مرتبط با بودجه سال 1401، استان همدان در رتبه 21 کشور قرار دارد در حالی که به برخی از استان‌ها با جمعیتی کمتر، سه برابر همدان اعتبار تخصیص داده شده است.

نماینده عالی دولت در استان همدان تاکید کرد: با ارائه آمار غلط مخالفیم و باید برای برنامه ریزی های درست، صحیح و همه جانبه، آمارها به صورت واقعی و منطقی ارائه و اعلام شود.

استاندار همدان با بیان اینکه باید برای جمعیت بیکار و افراد در آستانه کار بر اساس آمار واقعی برنامه ریزی شود، خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان 7.5 درصد و نرخ اشتغال ناقص استان نیز 12.5 درصد است که این نشان می‌دهد آمار واقعی بیکاری استان حدود 20 درصد است.

وی با اشاره به اینکه شغل‌های کاذب و ساعتی نیاز خانواده‌ها را برطرف نمی کند و باید یک فرد حداقل روزانه 6 تا هشت ساعت کار مداوم داشته باشد، افزود: مدیران و مسوولان دستگاه های استان همدان جسارت داشته باشند و در حوزه اشتغالزایی آمار واقعی وضعیت فعلی را ارائه دهند.

نماینده عالی دولت در استان همدان ادامه داد: طرح نهضت ملی مسکن فضای لازم برای ایجاد اشتغال را فراهم کرده و با آغاز ساخت واحدهای مسکونی این طرح، بسیاری از مشاغل فعال می‌شود.

استاندار همدان با اشاره به اینکه مدیران دستگاه‌ها باید با ابتکار عمل شغل ایجاد کنند، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی سالیان سال است که بر مبحث تولید تاکید دارند که منشا آن ایجاد اشتغال است و در این زمینه باید از ظرفیت دانشگاه، اتاق بازرگانی، اصناف، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی، برای واقعی سازی آمار و استفاده از نکته نظرات و راهکار آن‌ها برای کاهش بیکاری استفاده شود.

قاسمی فرزاد گفت: اداره کل فنی و حرفه‌ای باید با یک ارتباط دوسویه با پارک علم و فناوری، خانه‌های خلاق و شرکت‌های دانش بنیان، اهداف خود را در حوزه اشتغالزایی محقق کند.

وی افزود: در استان همدان نزدیک به 28 میلیون متر مکعب پساب تصفیه شده تولید می شود که باید به بهترین شکل ممکن در بخش کشاورزی و صنعت از آن استفاده شود.

استاندار همدان با بیان اینکه استان در حوزه آب با وضعیت نامناسبی مواجه است، افزود: میلیاردها تومان هزینه می کنیم که از منطقه ای دیگر آب به همدان انتقال دهیم که اگر در مصرف بهینه آب چاره اندیشی نشود، در آینده‌ای نزدیک با بحرانی بزرگ و جبران ناپذیر مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت در حوزه کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد، ادامه داد: کشت گلخانه‌ای راهکار خروج استفاده بی رویه در حوزه کشاورزی است.

قاسمی فرزاد اظهارداشت: در طول 30 سال گذشته افت سطح آب های زیر زمینی سالانه 0.5 متر بوده درحالی‌که از پارسال تا کنون در استان همدان 3.5 متر افت سطح آب‌های زیرزمینی داشته ایم.

وی با اشاره به اینکه ذخایر آب هزار سال در طول 70 سال گذشته مصرف شده است، تصریح کرد: باید در روش های مصرف آب و نوع کشت کشاورزی تجدید نظر شود؛ کشت زعفران در دامنه الوند سابقه دیرین داشته است و گشنیز و گل محمدی می تواند جایگزین کشت محصولات پر آب بر شود.

استاندار همدان با اشاره به اینکه اطلس جامع برای جانمایی صنایع، با مشارکت صنعت، معدن و تجارت در حال تدوین است، افزود: توسعه و توجه بر روی صنایع کم آب بر و توسعه گردشگری باید محور اشتغالزایی در استان همدان باشد.

برچسب‌ها