استان سیستان و بلوچستان
استان سیستان و بلوچستان
عبدالرضا فرجیراد، استاد ژئوپلتیک: ما یک مقداری در زمینه پذیرفتن طالبان عجله کردیم. ما میگفتیم که این طالبان همان طالبان است و هیچ فرقی نکرده است. عکسهای ماهوارهای نشان میدهد که مسیر آب را کج کردهاند که وارد شوره زار شود و به ایران نرسد.
ایسنا نوشت: سازمان هواشناسی نسبت به وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در دریای عمان و خلیج فارس و احتمال غرق شدن شناگران هشدار داد.
عمل به تعهدات آبی و احیای حق آبه ایران، آزمونی واقعی تعیین و کننده برای طالبان است. موضوع حق آبه، میزان صداقت طرف افغانستانی برای تعامل دوستانه با ایران را راستی آزمایی میکند.
مرکز اطلاع رسانی و ارتباطات فراجا با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: به لطف الهی و در عملیات احیا، گروهبان یکم «رضا برجی» یکی از مرزبانان زخمی حادثه برجک مزه سر سراوان به زندگی بازگشت.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: از دولتمردان پاکستان انتظار داریم هر چه سریعتر به توافقات 2 کشور برای سرکوب گروههای تروریستی عمل کنند.
بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی 27 تا 30 اردیبهشت با حضور 1500 شرکت داخلی و خارجی برگزار شد.
در پی حمله تروریستی در مرز «مرزه سر» در منطقه سراوان که باعث شهادت پنج مرزبان دلیر و غیور ایرانی شد، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) 31 اردیبهشت ماه این حمله ددمنشانه تروریستی را به شدت محکوم کرد.
دادستان مرکز سیستان و بلوچستان درباره حادثه سراوان که به شهادت تعدادی از مرزبانهای ایران منجر شد، توضیحاتی ارائه کرد.
زاهدان - دادستان مرکز استان سیستان و بلوچستان دستور قضائی برای دستگیری عوامل حادثه سراوان را صادر کرد.
ایسنا نوشت: سرگزی گفت: اینها پیشنهادات من به عنوان یکی از نمایندگان مجلس است که بعضا با تعدادی از مسئولین دولتی نیز در میان گذاشتهایم و آنان هم تایید کردهاند.
فرجی راد در مورد سمت و سوی روابط تهران و کابل با توجه به شرایط جدید تاکید کرد: ما یک مقداری در زمینه پذیرفتن طالبان عجله کردیم.
طالبان اعلام میکنند که سد کجکی آب ندارد، اما به این بخش از معاهده که ایران را مجاز به بررسی میداند، تن نمیدهند و صرفا به صدور یک سری بیانیههای سیاسی اکتفا میکنند، در حالیکه ایران همواره در رابطه با کشورهای همسایه، خصوصا افغانستان حسن همجواری را رعایت کرده است.
فرجی راد در مورد سمت و سوی روابط تهران و کابل با توجه به شرایط جدید تاکید کرد: ما یک مقداری در زمینه پذیرفتن طالبان عجله کردیم. ما میگفتیم که این طالبان همان طالبان است و هیچ فرقی نکرده و همان کسانی هستند که دیپلمات های ایرانی را در کنسولگری ایران در مزارشریف به شهادت رساندند. الان هم حرکاتی که انجام میدهند و پاسخی که به مقامات ما می دهند به همان شیوه است.
سعیدی گفت: «نکتهای که آن روز آقای رییس جمهور بیپرده گفتند همین نیاز به اولتیماتوم بود اما مطلقا کفایت نمیکند. دستگاه دیپلماسی ما ضعیف عمل کرده. دستگاه دیپلماسی ما چرا دنبال این نبوده که معاهده سال 1351 بین دولتین ایران و افغانستان اجرایی بشود؟»
معین الدین سعیدی گفت: در صورت انفعال وزارت امور خارجه بنده و برخی نمایندگان دیگر جز موافقان استیضاح وزیر خواهیم بود و طرح استیضاح او را کلید میزنیم و این بستگی به نوع فعالیت دستگاه دیپلماسی ما برای گرفتن حقابه هیرمند در روزهای پیش رو دارد.
نماینده مجلس در گفت و گو با خبرآنلاین هرچند موضع اخیر رییس جمهور را به جا میداند، اما از ناراحتی مردم استان نیز نسبت به واکنشهای بیادبانه طالبان و مقامات افغان درباره حقابه هیرمند روایت میکند که بلافاصله پس از موضعگیری رییس جمهور رخ داده است.