استان قزوین در جذب و نگهداشت پزشکان متخصص مشکل دارد
عبدالله کشاورز گفت: استان قزوین به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد در حوزه جذب و نگهداشت پزشکان متخصص با مشکل مواجه است زیرا به تمام مناطق واجد بیمارستان در شهرستانهای استان، ظریب محرومیت تعلق نمیگیرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ عبدالله کشاورز در نشست خبری که ظهر امروز در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: در دانشگاه علوم پزشکی از نظر رده نیروهای تخصصی، تعدادی از پزشکان متخصص عضو هیئت علمی، تعدادی از پزشکان استخدامی یا قراردادی دانشگاه بوده و تعدادی از متخصصان هم متعهد خدمت هستند.
وی افزود: عمده نیروهای تخصصی دانشگاه در شهرستانها از محل نیروهای متعهد خدمت تامین میشوند و معمولا وزارت بهداشت این نیروها را برای مناطق محروم اعزام میکند. استان قزوین در حوزه جذب و نگهداشت پزشکان متخصص با مشکل مواجه است معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: استان قزوین به دلیل ویژگیهای خاصی که دارد در حوزه جذب و نگهداشت پزشکان متخصص با مشکل مواجه است زیرا به تمام مناطق واجد بیمارستان در شهرستانهای استان، ظریب محرومیت تعلق نمیگیرد. وی ادامه داد: دارا بودن ظریب محرومیت مناطق موجب میشود که مدت طرح تعهد خدمت پزشکان متخصص کاهش پیدا کند و همین امر انگیزهای برای پزشکان ایجاد میکند بنابراین مسئولین استانی باید در این زمینه کمک کنند تا بتوانیم ظریب محرومیت برای شهرستانها ایجاد شود. کشاورز خاطرنشان کرد: ایجاد ظریب محرومیت در مناطق محروم منجر به تعریف یک تعرفه ترجیحی شده و بیمهها به ازای خدمات ارائه شده توسط پزشکان، مبلغی مازاد بر تعرفه تعریف شده هم پرداخت میکنند و همه این عوامل در انگیزهبخشی پزشکان جهت انتخاب منطقه فعالیت تاثیر دارد. جذب 41 پزشک متخصص متعهد خدمت در سال گذشته وی ابراز کرد: علیرغم مشکلات موجود تلاش کردیم تا جذب پزشکان را به شکل حداکثری انجام دهیم به طوری که سال گذشته 41 نفر پزشک متخصص متعهد خدمت به استان جذب کردیم که این میزان با استان فارس برابری میکرد. این مسئول خاطرنشان کرد: در بخش تامین پزشکان متخصص در بخش دانشگاهی مشکل داریم اما به صورت استانی با در نظر گرفتن پزشکان بخش خصوصی و تامین اجتماعی نسبت به میانگین کشوری مشکلی نداریم اما در بخش دانشگاهی ظریب نیروی متخصص به تخت فعال در استان 21صدم درصد بوده که میانگین کشوری آن 27صدم درصد است. وی عنوان کرد: توزیع نیروهای متخصص متعهد خدمت در راستای عدالت در عرصه سلامت انجام میشود تا مناطق محروم دارای امکانات رفاهی و زندگی پایین هم بتوانند از حضور نیروهای متخصص بهرهمند شوند که عموما هم تعدادی از پزشکان متخصص بیش از مدت زمان تعهد در منطقه محروم ماندگاری دارند و پزشکان با توجه به شرایط موجود، انگیزه اجتماعی بالایی دارند. کشاورز تصریح کرد: در سنوات گذشته برخی سیاستگذاریهای نادرست از جمله اتخاذ مالیات پلکانی و تعیین سقف درآمدی برای پزشکان باعث شده تا پزشکان از بخشهای دولتی فراری شوند به طور مثال میزان مالیات پزشکان در بخش خصوصی 10 درصد بوده و این رقم در بخش دولتی تا 35 درصد است که این موضوع باید اصلاح شود تا جذابیت بخش دولتی و ماندگاری پزشکان افزایش یابد. وی عنوان کرد: البته اقدامات موثری هم در این زمینه شروع و سقف درآمد پزشکان در مناطق محروم برداشته شده و چنانچه مسئله مالیات پلکانی هم اصلاح شود ماندگاری پزشکان در مناطق محروم هم بالاتر میرود. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: بیمارستان آبیک دارای 22 تخت بوده و در واقع یک مرکز درمان بستر است؛ چراکه بیمارستان حداقل باید 64 تخت داشته باشد تا از نظر چینش نیروی انسانی و متخصص قابل ارائه خدمت استاندارد باشد. وی در پایان عنوان کرد: اکنون در بیمارستان آبیک برای 22 تخت 12 پزشک متخصص داریم و عملا مردم، پزشکان و پرسنل ناراضی هستند زیرا در این مرکز، استاندارد اولیه رعایت نشده و زیرساخت بیمارستانی ندارد و با توجه به تعداد پایین تخت و گردش مالی پایین، نگهداشت پزشکان در آن مشکل است و موضوع دیگر کمبود کشوری در برخی تخصصها از جمله متخصص بیهوشی و طب اورژانس و جراحی عمومی است. انتهای پیام /