دوشنبه 31 اردیبهشت 1403

استعدادهای درخشان عضو هیئت علمی می‌شوند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
استعدادهای درخشان عضو هیئت علمی می‌شوند

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قاسم عموعابدینی امروز در جمع خبرنگاران درباره مصوبات شورای گسترش آموزش عالی گفت: شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی بالاترین رکن تصمیم سازی در برنامه‌های آموزشی است. عموعابدینی ادامه داد: امروز دو بحث در این حوزه ارائه شد. بحث اول مربوط به نظام جامع آموزش صنعت و جامعه بود. اینکه صنعت و جامعه چه نیازی دارند که یک بخش آن به بخش خصوصی باز می‌گردد...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قاسم عموعابدینی امروز در جمع خبرنگاران درباره مصوبات شورای گسترش آموزش عالی گفت: شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی بالاترین رکن تصمیم سازی در برنامه‌های آموزشی است.

عموعابدینی ادامه داد: امروز دو بحث در این حوزه ارائه شد. بحث اول مربوط به نظام جامع آموزش صنعت و جامعه بود. اینکه صنعت و جامعه چه نیازی دارند که یک بخش آن به بخش خصوصی باز می‌گردد و بخش دیگر به حوزه دولت و اینکه دستگاه اجرایی ما برای آموزش هدفمند چه برنامه ریزی ای انجام داده است.

معاون آموزشی وزیر علوم افزود: در شش ماه گذشته این مسائل در شورای برنامه ریزی آموزش عالی مطرح شد و امروز در این جلسه موضوع نظام جامع آموزش کشاورزی مطرح شد. اینکه فارغ التحصیلان کشاورزی نفوذی در حوزه کشاورزی ندارند و 6-7 درصد فضای کاری شرکت‌های دانش بنیان در خصوص کشاورزی است. این در حالی است که باید خیلی بیشتر باشد و نیاز است که دستگاه آموزش عالی تغییراتی در این زمینه داشته باشد.

وی گفت: در این جلسه شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی برای رفع 30 محور مشکل دانشجویان کشاورزی برنامه ریزی شد تا به شغلی منجر شود. براساس برنامه ریزی های صورت گرفته، دانش آموزان که وارد هنرستان و یا مجموعه‌های آموزشی کشاورزی در آموزش و پرورش می‌شوند، می توانند مستقیم وارد دوره کاردانی حرفه‌ای و کارشناسی مهندسی حرفه‌ای شوند و در واقع زمان کارشناسی برای دوره کشاورزی از 4 سال به 3 سال کاهش یافت. به این صورت که این دانشجویان سه سال را در هنرستان کشاورزی و سه سال را در دانشگاه طی می‌کنند تا کارشناسی مهندسی حرفه‌ای در کشاورزی دریافت کنند و این دوره منجر به شغل می‌شود.

عموعابدینی ادامه داد: برای همین تفاهم نامه‌ای بین وزارت علوم و وزارت جهاد کشاورزی انجام شد که براساس نظام اسناد بالادستی بود. مابین 15-30 واحد درسی دانشجویان کشاورزی به کارورزی و کارآموزی اختصاص داده شد. این در حالی است که در گذشته 3-6 واحد به کارورزی اختصاص داده شده بود.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: کاردانی حرفه‌ای کشاورزی نیز دو سال به طول می‌انجامد و در مجموعه کاردانی حرفه‌ای دانشجویان شش ماه در وزارت جهاد کشاورزی کارورزی کرده و در کارشناسی مهندسی حرفه‌ای کشاورزی نیز 9 ماه دوره کارورزی در جهاد کشاورزی برای این دانشجویان برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: همچنین برای قوه قضائیه نیز کارشناس ارشد حرفه‌ای در رشته تربیت قاضی مصوب شد که براساس آن در رشته تربیت قاضی، دانشجو پذیرش می‌شود و مستقیم بعد از فارغ التحصیلی قاضی می‌شود اما در کارشناسی ارشد تربیت قاضی 32 واحد بوده اکنون در کارشناسی ارشد حرفه‌ای تربیت قاضی 61 واحد است.

عموعابدینی افزود: دومین مصوبه‌ای که در این جلسه تصویب شد درباره جذب استعدادهای درخشان و نخبگان به عنوان عضو هیئت علمی بود. قبلاً فرآیند زیادی برای جذب این افراد طی می‌شد اما براساس مصوبه امروز، جذب نخبگان و استعدادهای درخشان برای عضویت هیئت علمی به صورت برنامه محور شد. به این صورت که یک فرد استعداد درخشان یا نخبه یک نیاز جامعه را در دانشگاه فعالیت خود مورد توجه قرار داده و آن را ادامه داده و در این مجموعه نیز استخدام می‌شود. همچنین اعضای هیئت علمی می‌توانند دانشجویان خود را نیز از همین مسیر از بین نخبگان و دانشجویان استعداد درخشان انتخاب کنند. به این معنی که دیگر لازم نیست که دانشجوی استعداد درخشان و نخبگان فرآیندهای قبل را طی کنند. بلکه با یک نامه استاد جذب خواهند شد.