اصلیترین عامل گرانی دباره مرغ، افزایش هزینههای تولید و نظام توزیع است / تصمیمات اشتباه دولت، صنعت طیور به آستانه نابودی کشاند
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور با بیان اینکه گرم شدن هوا، قطعی برق و گران شدن نهادههای دامی عامل کاهش تولید و گرانی دوباره گوشت مرغ است، گفت: مدیریت و تصمیمات اشتباه در دو سال گذشته باعث ورشکستگی و نابودی صنعت طیور و دامپروری شده است.
محمدعلی کمالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ درباره علل افزایش مجدد قیمت مرغ، اظهار کرد: متأسفانه با شروع فصل تابستان و با گرمشدن هوا روند رشد وزنی مرغ کاهش پیدا کرده؛ از سوی دیگر در 4 ماه اخیر هر ماه به طور میانگین بین 113 تا 114 میلیون جوجه ریزی شده است که حدود 198 تا 200 هزار تن گوشت را تأمین میکرد، اما با شروع گرما این میزان کاهش یافته و در بازه 45 روز زمان پرورش به صورت متوسط هر رشته جوجه، بین 150 تا 200 گرم کمتر وزن میگیرد.
وی توضیح داد: این کاهش وزن گیری در مجموع بیش از 20 هزار تن از تولید گوشت مرغ را کاسته و در افزایش قیمت تمام شده محصول نهایی نیز مؤثر بوده است، از سوی دیگر قطعیهای مکرر برق هم مزید بر علت اصلی شده و زیانهایی را به مرغداران وارد کرد که با افزایش تلفات و تأثیر منفی بر رشد دامها عامل کاهش مجدد تولید شد.
چرا مرغ دولتی را با قیمت 37 هزار تومان به مردم میفروشند؟
کمالی با بیان اینکه قسمت عمدهای از گرانی مشاهده شده در بازار به عوامل توزیع برمیگردد، گفت: نظام توزیع مرغ تا پشت درب سالنها در دست تولیدکننده است و پس از آن در روند کشتار و انتقال به صنف و نحوه توزیع یک علامت سؤال بزرگ برای تولیدکننده است که چرا و چگونه توزیع صورت میپذیرد که باعث ایجاد تفاوت قیمت از درب سالن تا میادین، صنف و تا رسیدن به دست مصرفکننده میشود. برای ما هم سؤال است که چرا مرغهایی که روی بستههایشان قیمت دولتی ثبت شده را با قیمت 37 هزار تومان به مردم میفروشند؛ تنها نتیجهای که از روند توزیع میتوان گرفت این است که مشکل نظارتی وجود دارد که از اختیارات تولیدکننده خارج است.
هزینه تولید مرغ افزایش یافت وی در ادامه با اشاره به افزایش مجدد نهادههای دامی بیان کرد: در اردیبهشتماه که قیمت مصوب برای مرغ 24 هزار و 900 اعلام شد، هنوز 10 روز نگذشته بود که قیمت کنجاله و سویا و حملونقل بهصورت رسمی مجددا افزایش یافت و اکنون نیز جوجه یک روزه دو برابر قیمت واقعی است که همه اینها در سایه عدم نظارت و رسیدگی اتفاق میافتد و هزینه تولید مرغ را برای تولیدکننده افزایشی کرده است. مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی گفت: وقتی قیمت واقعی مرغ و مصوب با همخوانی نداشته باشد، زمینه برای دلالان ایجاد میشود تا با سوءاستفاده از شرایط به سود خود و فشار بر خریدار ادامه دهند.
کمالی در ادامه با انتقاد از کیفیت نهادههای دامی توزیع شده، افزود: مرغدار از کیفیت ذرت وارد شده رضایت ندارد و کیفیت نهادهای که بیش از دو ماه در گمرک مانده را تأیید نمیکند البته تا حد زیادی نهادهها از سوی دولت تأمین میشود و دولت تمام سعی میکند نهاده را به مرغدار و دامدار برساند.
کشتار جوجههای یکروز تکذیب شد
وی با رد ادعای اخبار منتشر شده از کشتار جوجهها، گفت: غیرممکن است که کسی به صورت عمده جوجه یکروزه 7 تا 8 هزار تومانی را از بین ببرد. همه میدانند که جوجه یک روزه کم است و کسی سرمایه خود را نابود نمیکند. اگر مرغدار به همان تعدادی که جوجه ثبت کرده، مرغ را تحویل ندهد، در دوره بعد نمیتواند جوجه جدید تحویل بگیرد و این باعث بیکاری و زیان خودش میشود.
مدیریت و تصمیمات اشتباه صنعت طیور و دامپروری را به ورشکستگی رساند
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی با اشاره به بازگشت قانون تمرکز و سپرده شدن جریان تولید و توزیع به وزارت جهاد کشاورزی، گفت: امیدواریم روند چند مدیریتی از امور حذف شود، زیرا این روند اشتباه بزرگترین آسیب را به تولید وارد کرد.
کمالی در پایان بیان کرد: آسیبهایی که در دو سال گذشته به صنعت طیور و دامپروری کشور وارد شد، حاصل از اثرات مدیریت و تصمیمات اشتباه بود که تعلیق قانون تمرکز و ایجاد چند مدیریتی در عرصه بازرگانی و تأمین مواد اولیه تولید و نهاده، دامدارن و مرغداران را تا لبه ورشکستگی برده است.
انتهای پیام / ط