چهارشنبه 7 آذر 1403

اعتبارات دامپزشکی اصفهان کافی نیست / کنترل طاعون در حیات‌وحش

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
اعتبارات دامپزشکی اصفهان کافی نیست / کنترل طاعون در حیات‌وحش

اصفهان - مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اعتبارات این سازمان مکفی نیست و نیاز است وضعیت دامپزشکی استان به عنوان یک دستگاه سلامت محور مورد توجه باشد.

اصفهان - مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: اعتبارات این سازمان مکفی نیست و نیاز است وضعیت دامپزشکی استان به عنوان یک دستگاه سلامت محور مورد توجه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام موحدی ظهر چهارشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته دامپزشکی برگزار شد، با بیان اینکه اعتبارات اداره کل دامپزشکی اصفهان مکفی نیست، اظهار داشت: نیاز است به دامپزشکی استان، یک دستگاه سلامت محور نگاه شود اما مشکل ما این است که تا اتفاق بدی در حوزه سلامت نیافتد خیلی کسی متوجه نیست.

وی با اشاره به اینکه حوزه دامپزشکی نیازمند نگاه ویژه دولتمردان است، افزود: طرح تحول سلامت در کشور اجرا شد اما یک ریال از این طرح به دامپزشکی تخصیص داده نشد؛ اگر سلامت یک کلمه عام است باید در نظر داشت که خیلی‌ها در این حوزه کار می‌کنند و باید سایر دستگاه‌ها نیز بهره مند شوند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: متأسفانه حقوق همکاران ما در دامپزشکی با مدرک دکتری و با سابقه 20 سال حدود 6.5 تا 7 میلیون تومان و بسیار ناچیز است و لازم است برای معیشت همکاران دامپزشک ما فکری عاجل شود.

موحدی با اشاره به کمبود اعتبارات دامپزشکی اصفهان، ابراز داشت: اعتبارات استانی کم است و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی باید این اعتبار را بین ادارات تقسیم کند؛ اعتبارات دامپزشکی اصفهان کم و سهم آن از اعتبارات تملک و دارایی استان به نسبت تمام ادارات یک سوم است. از این رو به شدت نیازمند اعتبارات مکفی برای ارائه خدمات و تضمین امنیت غذایی مردم هستیم.

وی مبلغ اعتبارات اداره کل دامپزشکی را از محل تملک و دارایی استان در سال 1401، 10 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: اعتبار مورد نیاز دامپزشکی استان برای ارائه خدمات 3.5 برابر این مبلغ یعنی حدود 35 میلیارد تومان باید باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان برابر 16 استان کشور شیر و مواد پروتئینی تولید می‌کند، تصریح کرد: ستون امنیت غذایی کشور استان اصفهان است و برای همین است که همواره گفته می‌شود آب زاینده رود باید جاری شود زیرا بیشترین تولیدات مواد لبنی و پروتئینی کشور در اصفهان است و وقتی از جریان زاینده‌رود صحبت می‌شود در حقیقت از تأمین امنیت غذایی کشور سخن گفته می‌شود.

50 درصد از پست‌های سازمانی دامپزشکی خالی است

موحدی با بیان 50 درصد از پست‌های سازمانی دامپزشکی اصفهان خالی است، گفت: از 440 پست سازمانی این اداره کل، 50 درصد خالی است که این مسئله بی تردید بر ارائه خدمات ما تأثیر می‌گذارد و نیازمند ترمیم هستیم.

وی دلیل کمبود نیرو در دامپزشکی استان را مشکلاتی در سهمیه استخدامی این سازمان دانست و افزود: اگر در روستاهای دور افتاده استان فردی بیمار شود، به مراکز درمانی مراجعه می‌کند اما در حوزه دامپزشکی اینگونه نیست زیرا باید دامپزشکان برای خدمات به دور افتاده‌ترین مناطق و نواحی صعب‌العبور بروند و لازمه حضور همکاران ما در مناطق خودروی عملیاتی است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان اضافه کرد: این سازمان از کمبود حداقل 40 دستگاه عملیاتی زجر می‌کشد و این مسئله باعث کاهش خدمات رسانی می‌شود.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سه سال گذشته در اصفهان مشاهده نشد

موحدی در ادامه با بیان اینکه طی سه سال گذشته آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در استان اصفهان نداشتیم، خاطر نشان کرد: این امر به معنای نبود این بیماری در بین حیات وحش نیست زیرا ویروس در حیات وحش و محیط زیست وجود دارد اما تلاش ما حفظ سلامت طیور است.

وی اضافه کرد: طی یک سال اخیر واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل در 563 روستا انجام شد و 942 هزار قطعه طیور در برابر این بیماری واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه 862 میلیون دوز واکسن علیه بیماری‌های طیور در یک سال اخیر تزریق شده است، تصریح کرد: در 6 ماه گذشته آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان اصفهان گزارش نشد.

موحدی با بیان اینکه در 530 مزرعه آبزیان استان نیز طی یک سال اخیر مشکلی نداشتیم، ادامه داد: در چهار هزار و 650 واحد زنبورستان بیماری‌های زنبورها کنترل شده و در بین زنبورها اپیدمی وجود ندارد.

کاهش 30 درصدی کانون‌های تب برفکی

وی با بیان اینکه کانون‌های آلوده به ویروس ppr یا طاعون نشخوار کنندگان کوچک در سال 1400 کنترل شد و اکنون گزارشی از کانون این بیماری نداریم، گفت: طی ماه‌های اخیر گزارشی از این بیماری در بین حیات وحش اصفهان نداشتیم.

موحدی با اشاره به کاهش 30 درصدی کانون‌های تب برفکی و عدم گزارش مبنی بر بروز بیماری لامپی اسکین، تصریح کرد: در مدت یک سال اخیر بیش از 17 میلیون و 490 هزار نوبت سر واکسیناسیون در استان اصفهان انجام شده است.

کنترل طاعون نشخوار کنندگان کوچک در اصفهان

وی با بیان اینکه سه میلیون نوبت سر واکسیناسیون دام در برابر بیماری ppr یا طاعون نشخوار کنندگان کوچک انجام شده، گفت: این بیماری در حال حاضر در مناطق محیط زیستی کنترل شده و اکنون چیزی به اسم اپیدمی (همه‌گیری) در استان وجود ندارد.

موحدی با اشاره به انجام 660 هزار نوبت سر واکسیناسیون در برابر تب‌مالت، یک میلیون و 300 هزار نوبت سر در برابر بیماری و 3.5 میلیون نوبت سر در برابر تب برفکی، گفت: طی یک سال گذشته 32 هزار و 136 قلاده سگ صاحبدار در برابر هاری واکسینه شدند.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان درخصوص مشاهده سه مورد هاری در گربه در استان، خاطرنشان کرد: آستانه تحریک حوزه دامپزشکی بسیار پایین است و به همین دلیل در برابر بروز یک بیماری عکس العمل نشان می‌دهد شاید برای برخی مراکز بهداشتی مشاهده سه نمونه در یک بیماری جای نگرانی نباشد اما آستانه تحریک دامپزشکی کم است زیرا نگاه ما پیشگیرانه است.

اداره محیط‌زیست هاری در حیات وحش را جدی بگیرد

وی با بیان اینکه وضعیت هاری گربه در استان بحرانی نیست، گفت: درباره بروز این بیماری هشدارها را شروع کردیم اما واقعیت این است که بیماری هاری که وارد جوامع انسانی و دامداری‌ها می‌شود از سگ‌های ولگرد و از حیات وحش می‌آید که متولی کنترل بیماری حیات وحش سازمان محیط زیست است، مکاتبات متعددی سال گذشته با دوستان محیط‌زیست انجام شده اما پروتکل اجرایی از اداره کل محیط زیست در کنترل هاری در مناطق مشاهده نشد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تصریح کرد: دوستان ما در اداره کل محیط زیست باید مسئله هاری را جدی بگیرند زیرا مواردی دیده شده که روباه و شغال مشکوک به هاری بوده و به دامداری حمله کرده است.

موحدی با بیان اینکه واکسیناسیون سگ‌های صاحبدار در کلینیک‌های دامپزشکی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: کنترل سگ‌های بدون صاحب درون شهری بر عهده شهرداری‌ها است که انصافاً اقدامات خوبی انجام می‌دهند اما نیاز به تشدید و تسریع این اقدامات است.

به گزارش مهر، 14 مهرماه در ایران روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است.