یک‌شنبه 30 دی 1403

اعتراض گروه‌های امدادرسان به کاهش کمک‌های بشردوستانه انگلیس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اعتراض گروه‌های امدادرسان به کاهش کمک‌های بشردوستانه انگلیس

لندن - ایرنا - بالغ بر 200 موسسه خیریه و گروه امدادرسان با صدور بیانیه‌ای مشترک به تصمیم دولت انگلیس برای کاهش کمک‌های خارجی و بشردوستانه به کشورهای فقیر اعتراض کردند.

به گزارش ایرنا، در این بیانیه که نام خیریه‌های معتبری چون آکسفام دیده می‌شود آمده است: تصمیم امروز دولت یک ضریه فاجعه‌بار برای ملل به حاشیه رانده شده است که انگلیس روزی از آن‌ها حمایت می‌کرد. این تصمیم همچنین برای اعتبار انگلیس به عنوان یک شریک قابل اعتماد مضر است.

این بیانیه می‌افزاید: «دولت حتی کشورهای دچار جنگ، بیماری و بحران انسانی را مستثنی نکرده و این درحالیست که بسیاری از کشورها اعتبارات خود در زمینه کمک‌های خارجی را تقویت کرده‌اند.»

بیانیه یادشده حاکیست: کاهش سرمایه گذاری برای حفاظت از انسان‌ها علیه همه‌گیری، درگیری و تغییرات اقلیمی در سالی که انگلیس از شانس هدایت گروه 7 و کنفرانس تغییرات آب و هوایی برخوردار است، اقدام اشتباهی است.

پیشتر دومینیک راب وزیر امورخارجه و توسعه بین‌الملل انگلیس با صدور بیانیه‌ای مکتوب که در اختیار پارلمان انگلس قرار داد از کاهش بودجه کمک‌های بشردوستانه این کشور خبر داد. وی در این بیانیه اعلام کرد که دولت تصمیم گرفته تا بودجه کمک‌های بشردوستانه را از 0.7 درصد به 0.5 درصد درآمد ناخالص ملی تقلیل دهد.

گفتنی است که بوریس جانسون دو سال پیش تصمیم گرفت تا وزارت توسعه بین‌الملل را با وزارت امور خارجه ادغام و بخشی از بودجه آن را به تقویت زیرساخت‌های نظامی و ارتش تخصیص دهد.

سارا چمپیون رئیس گروه پارلمانی توسعه بین‌الملل می‌گوید که اقدام وزیر امور خارجه برای ارائه بیانیه مکتوب به نمایندگان و سازمان‌های خیریه توهین آمیز است. وی افزود که دولت باید درباره جزئیات این تصمیم و اینکه بودجه کدام کشورها را کاهش داده توضیح دهد. مدیران سایر موسسات خیریه نیز خواستار شفاف‌سازی دولت در این زمینه شده‌اند.

دومینیک راب در این بیانیه توضیح داده که وزارت امور خارجه و توسعه بین‌الملل مسئول توزیع 80 درصد از بودجه دولت در زمینه کمک‌های خارجی و بشردوستانه است. نیمی از این میزان به گفته او به کشورهای آفریقایی و یک سوم آن به حوزه جنوب آسیا و حوزه ایندو - پاسیفیک تعلق می‌گیرد. او با این حال نام دقیق‌تری از کشورهای مورد نظر نبرد.

پیشتر سازمان امداد رسانی آکسفام، تصمیم دولت انگلیس برای کاهش کمک‌های بشردوستانه به یمن در کنار افزایش همکاری‌های تسلیحاتی با ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ یمن را به باد انتقاد گرفت و رفتاری متناقض و سنگدلانه خواند.

«دنی اسریسکانداراجا» مدیرعامل آکسفام به شبکه خبری اسکای گفت که در اثر کاهش کمک‌هزینه‌های مالی انگلیس به یمن، هزاران نفر جان خود را از دست خواهند داد. «این خیانت به وعده‌ای است که پیشتر به فقیرترین کشور جهان داده بودیم و بدتر از آن، این یک تصمیم سنگدلانه است، چون دولت فروش سلاح به عربستان سعودی را افزایش داده است»

پیشتر «جرمی هانت» وزیر امور خارجه پیشین انگلیس که در سال 2019 از عدن دیدار کرد، گفت که از این تصمیم بسیار ناامید شده است. وی زمانبندی اعلام شده را هم غیرمسئولانه خواند و گفت: «این اقدام در حالی است که هفته گذشته سازمان ملل هشدار داد یمن با بدترین قحطی دهه های گذشته در جهان روبه رو است».

این تحول در حالی صورت می‌گیرد که گزارش‌ها از افزایش همکاری‌های تسلیحاتی انگلیس و ائتلاف متجاوز سعودی در جنگ یمن حکایت دارد. فعالان حقوق بشری اخیرا دریافته‌اند که انگلیس پس از لغو منع صادرات سلاح به عربستان مجوز فروش بالغ بر 1.4 میلیارد پوند تسلیحاتی را به عربستان سعودی صادر کرده است. آن‌ها دولت لندن را متهم می‌کنند که منافع مالی ناشی از فروش تسلیحات به رژیم سعودی را به جان مردم یمن ترجیح می‌دهد.

*س_برچسب‌ها_س*