یک‌شنبه 5 مرداد 1404

اعزام حجاج از 23 فرودگاه کشور برای نخستین‌بار

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
اعزام حجاج از 23 فرودگاه کشور برای نخستین‌بار

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، حسین پورفرزانه رئیس سازمان هواپیمایی کشوری امروز (یکشنبه، 8 مرداد) در آئین تجلیل از خدمت‌گزاران عملیات حج 1404 با اشاره به ثبت رکورد تأخیر پروازی کمتر از 8 دقیقه، اظهار کرد: برای تحقق یک عملیات انتقال مسافر موفق، چهار مؤلفه اصلی باید به شکل هماهنگ در کنار هم فعالیت کنند، ناوگان مناسب، فرودگاه مجهز، نیروی انسانی کارآمد و صنعت پشتیبانی فعال.

وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری از چند ماه پیش از آغاز رسمی عملیات حج، برنامه‌ریزی‌ها و جلسات متعددی را آغاز کرده بود. جلسات فنی با مجموعه فنی ایران‌ایر، شاخه‌های تعمیراتی و سایر مجموعه‌های صنعتی تأمین‌کننده قطعات و موتور هواپیماها، از جمله اقدامات کلیدی بود که پیش از آغاز اعزام‌ها انجام شد.

وی افزود: برای آماده‌سازی ناوگان، ساعت‌ها وقت صرف شد تا بتوانیم هواپیماها را به‌درستی آماده و وارد خطوط پروازی کنیم. همکاری تنگاتنگی میان بخش استاندارد پرواز سازمان و بخش فنی شرکت‌های هواپیمایی به‌ویژه ایران‌ایر شکل گرفت.

پورفرزانه گفت: برای نخستین‌بار تصمیم گرفتیم عملیات اعزام حجاج را از 23 فرودگاه کشور انجام دهیم. این تصمیم به‌منظور کاهش مشکلات زائران و اعزام آنان از نزدیک‌ترین شهر ممکن اتخاذ شد و از مهم‌ترین رکوردهایی بود که امسال ثبت شد.

وی افزود: در روزهای منتهی به آغاز اعزام‌ها، حتی در واپسین دقایق پیش از نهایی‌شدن برنامه‌های پروازی، برخی استان‌ها مانند لرستان درخواست ممیزی و ورود به فرایند اعزام را داشتند. با تلاش شبانه‌روزی، هماهنگی میان سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها، سپاه پاسداران و پلیس صورت گرفت تا بتوانیم فرودگاه‌های جدید را وارد چرخه اعزام کنیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی گسترده، توانستیم رکوردی قابل‌توجه در حوزه تأخیرات ثبت کنیم و با تأخیر متوسط کمتر از 8 دقیقه، مسافران را جابجا کنیم.

وی تصریح کرد: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک شرکت ملی، پروازهایی در شأن کشور و ملت ایران انجام داد و این افتخار، نتیجه تلاش تمامی ارکان درگیر در عملیات حج بود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: در ساعات اولیه حمله به کشور، جلسات اضطراری با حضور تمامی ارکان برگزار شد، هم‌زمان با بحران، امنیت آسمان و پرواز نیز باید تضمین می‌شد. در این راستا، بیش از 13 جلسه تخصصی با حضور نمایندگان سپاه، پلیس، شرکت فرودگاه‌ها، دادستانی و سایر نهادهای امنیتی و عملیاتی برگزار شد.

وی گفت: در آن شرایط ویژه، تصمیمات مهمی اتخاذ شد و مجوزهای لازم برای ادامه عملیات اخذ شد. با وجود برخی تأخیرهای ناخواسته، موفق شدیم زائران را در آغاز و پایان عملیات حج، با موفقیت به کشور بازگردانیم.

پورفرزانه در پایان افزود: در مرحله‌ای از عملیات، حمل‌ونقل زمینی نیز وارد عمل شد و بخشی از انتقال زائران از مرزهای عربستان به داخل کشور از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای و ریلی انجام شد.