اعلام آمادگی بنادر و دریانوردی گیلان در ارائه تسهیلات به صادرکنندگ
رشت - ایرنا - مدیر کل اداره بنادر و دریانوردی استان گیلان گفت: این اداره کل با توجه به شرایط و موقعیت ایجاد شده آمادگی ارائه هرگونه تسهیلات فیزیکی و مالی برای صادرکنندگان و تجار عضو اتحادیه اوراسیا را دارد.
حمیدرضا ابایی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: درصورتی که تجار ایرانی و صاحبان کالای ایرانی موقعیت تجارتی این منطقه و پتانسیل کشور، میزان صادرات و واردات و نحوه تجارت این اتحادیه را به درستی تشخیص دهند میتوانند با استفاده از توان بنادر گیلان (انزلی و آستارا) ظرفیت این بنادر را به طور قابل ملاحظه ای افزایش دهند.
وی افزود: لازمه دستیابی به این اهداف شناخت صحیح ظرفیت های موجود این اتحادیه و بررسی موارد و مسائل مرتبط با کشورهای عضو و ناظر اوراسیا می باشد و باید ترازهای تجاری ارزیابی شده با هدف جایگزینی کالاهای ایرانی با کالاهای دیگر کشورها فراهم شود.
وی ظرفیت اسمی بندر آستارا را 5.3 میلیون تن و بندر انزلی را 5.10 میلیون تن اعلام کرد و افزود: بنادر استان گیلان در مجموع 5.14 میلیون تن ظرفیت اسمی دارند که با ایجاد اسکله های جدید و افتتاح و بهره برداری از آنها این ظرفیت افزایش می یابد.
وی با اشاره به ایجاد چند سیلوی جدید در بندر انزلی گفت: ظرفیت عملیاتی بندرگاه انزلی با افتتاح این سیلوها افزایش می یابد.
آبایی با اشاره به اهمیت کریدورهای ترانزیتی در تجارت کشورها خاطر نشان کرد: ارائه به موقع و به صرفه خدمت دو عامل تاثیر گذار در عملیات ترانزیتی هستند و کشور ما نیز بعنوان یکی از موسسین کریدورهای ترانزیتی شمال - جنوب در این کریدور حضور فعال دارد.
وی افزود: همواره ترانزیت کالا بین کشورهای آسیایی چین و قفقاز با کشورهای اروپایی مثل فنلاند و کشورهای حاشیه مانند هند مطرح بوده و امیدواریم بتوانیم آنرا ساماندهی کنیم.
وی با بیان اینکه انزلی در کریدور شمال - جنوب نقش بسزایی دارد، اظهار داشت: باید بتوانیم در حمل و نقل چند وجهی شرایطی را فراهم کنیم که کالایی را براحتی وارد و با سهولت و کمترین هزینه خارج کنیم، در کریدور شرق - غرب نیز با استفاده از تجهیزات به صرفه می توان از مسیرهای جایگزین استفاده کرد.
وی لازمه دستیابی به این مهم را بهره گیری از تجهیزات بروز، نیروهای مجرب، متخصص و نیروهای متعهد عنوان کرد و افزود: سازمان بنادر و دریانوردی با توجه به واگذاری بنادر به بخش خصوصی در بحث عملیاتی و بندری آمادگی دارد برای نوسازی تجهیزات در کنار اپراتورهای بخش خصوصی قرار گیرد.
آبایی تصریح کرد: این سازمان می تواند با استفاده از وجوه خود وامهای کم بهره ای را در اختیار این شرکتها قرار دهد تا نسبت به نوسازی ناوگان خود اقدام کنند و هم اکنون اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است و بندرگاه انزلی از شرکت آریا بنادر می خواهد تجهیزات فرسوده خود را از بندر خارج و تجهیزات نو جایگزین کند.
وی گفت: تجهیزات بندری ما بسیار قدیمی است و باید از تجهیزات کارآمد وبروز برای ارتقاء این بندر و تغییر ماهیت آن استفاده کنیم و این امر با همکاری و همدلی همه دستگاهها میسر خواهد بود.
آبایی تاکید کرد: در شرایط تحریم تامین قطعات و تجهیزات کار سختی است اما با همدلی، همبستگی و ایجاد یک رویه بزرگ ممکن خواهد بود. بهره گیری از تجهیزات جدید شرایط بهینه ای فراهم می آورد.
وی به تغییر رویکردی بندرگاه انزلی از آهن آلات به غلات، اشاره کرد و افزود: هم اکنون در حال مونتاژ دو دستگاه مکنده غلات هستیم که از بندر امام به این بندر منتقل شده و یک دستگاه جرثقیل 100 تنی نیز در مرحله بازسازی قرار دارد که در اواخر آذر ماه به بهره برداری می رسد.
وی همچنین از انتقال و مونتاژ یک دستگاه جرثقیل 25 تنی از بندر امام به بندر انزلی خبر داد و اظهار داشت: این جرثقیل در هفته جاری با وزیر راه و شهرسازی بهره برداری می شود.
آبایی با بیان اینکه بزودی شاهد بهره برداری از سیلوی 50 هزار تنی این بندر خواهیم بود، تصریح کرد: با افزایش ظرفیت این سیلوها سال آینده می توانیم 500 هزار تن غلات را در این کندوها و سیلوها نگهداری کنیم.
وی به انعقاد دو قرارداد مهم با حضور بخش خصوصی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: اقدامات اولیه و بستر سازی مناسب برای احداث سیلوی غلات 35 هزار تنی شرکت غلات بان با سرعت بسیار مناسبی در حال انجام است.
*س_برچسبها_س*