جمعه 3 مرداد 1404

افت ذخایر آمریکا و رشد یک درصدی بهای نفت خام

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افت ذخایر آمریکا و رشد یک درصدی بهای نفت خام

قیمت نفت خام امروز پنج‌شنبه 2 مرداد 1404 در پی بهبود فضای تجاری و کاهش ذخایر نفت آمریکا با رشدی دوباره به 65.93 دلار برای WTI و 69.05 دلار برای برنت رسید.

قیمت نفت خام امروز پنج‌شنبه 2 مرداد 1404 در پی بهبود فضای تجاری و کاهش ذخایر نفت آمریکا با رشدی دوباره به 65.93 دلار برای WTI و 69.05 دلار برای برنت رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین آمار منتشر شده در تریدینگ اکونومیکس حاکی از آن است که بهای نفت خام در معاملات روز پنج‌شنبه 2 مرداد 1404 بار دیگر صعودی شد و رشد یک درصدی را تجربه کرد.

بر این اساس در معاملات امروز و تا لحظه تنظیم این گزارش، نفت خام آمریکا (WTI) با 1.05 درصد رشد و با افزایش 83 سنتی به 65.93 دلار و نفت برنت نیز با 0.8 درصد افزایش به 69.05 دلار در هر بشکه رسید. بهبود فضای تجاری میان آمریکا و شرکای اصلی، به‌ویژه اتحادیه اروپا، عامل اصلی بهبود بازار نفت عنوان شده است.

پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و اروپا، عامل بهبود تقاضای ریسک

آمریکا و اتحادیه اروپا در آستانه توافقی هستند که تعرفه‌ای 15 درصدی بر بیشتر کالاهای اروپایی ورودی به ایالات متحده وضع می‌کند؛ توافقی که از لحاظ ساختار مشابه قرارداد پیشین آمریکا با ژاپن است. امیدواری به حصول این توافق، فضای پرریسک بازار را بهبود داده و نگرانی‌ها از تأثیر تنش‌های تجاری بر تقاضای جهانی نفت را تا حدی کاهش داده است.

کاهش فراتر از انتظار ذخایر نفت آمریکا

در کنار تحولات تجاری، آمارهای تازه «اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA)» نیز بر رشد قیمت‌ها تأثیرگذار بود. این گزارش نشان می‌دهد که ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته 3.2 میلیون بشکه کاهش یافته است؛ رقمی فراتر از انتظارات تحلیل‌گران که از تقاضای قوی حکایت دارد. همچنین موجودی بنزین نیز با 1.7 میلیون بشکه افت همراه شد، در حالی‌که ذخایر فرآورده‌های میان‌تقطیر مانند گازوئیل و سوخت جت، 2.9 میلیون بشکه افزایش یافته است.

نگاه بازار به نشست مهم آمریکا و چین

معامله‌گران همچنین در انتظار دیدار هفته آینده وزیر خزانه‌داری آمریکا، «اسکات بسنت»، با مقامات چینی در استکهلم هستند. گفته می‌شود محور این مذاکرات، تمدید آتش‌بس تجاری و احتمالاً گفت‌وگو درباره خرید نفت تحریمی از روسیه و ایران توسط چین خواهد بود؛ موضوعی که می‌تواند اثرات ژئوپلیتیکی مهمی بر بازار انرژی داشته باشد.