افزایش توان نیروگاه های بادی | تولید برق قوت گرفت
آنطور که رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران گفته، تولید نیروگاه های برق بادی افزایش پیدا کرده است.
استفاده از انرژی های تجدید پذیر، کمک بزرگی برای کاهش ناترازی برق می کند و کشور باید از ظرفبت های موجود استفاده کند.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران (ساتبا) گفت: ظرفیت نیروگاههای بادی کشور با برنامهریزیهای صورت گرفته در دو سال آینده 5/5 برابر افزایش پیدا میکند.
محمود کمانی، معاون وزیر نیرو با بیان اینکه با برنامهریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم، احداث 30 هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین منابع انرژی تجدید پذیر که نقش ویژهای در توسعه 30 هزار مگاواتی ظرفیت تجدید پذیر کشور دارد، تولید برق از انرژی باد است که سهم 3000 مگاواتی از برنامه توسعه را به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر نیرو سهم دولت سیزدهم در کل ظرفیت منصوبه تجدید پذیر را معادل 343 مگاوات اعلام و اظهار کرد: این امر نشان دهنده رشد حدود 40 درصدی توسعه تجدیدپذیرها در عمر دولت سیزدهم است. در حال حاضر ظرفیت نیروگاههای تجدید پذیر احداث شده در کشور بالغ بر 1195 مگاوات بوده که سهم نیروگاههای بادی از این ظرفیت در سراسر کشور معادل 366.31 مگاوات است و با برنامهریزی های صورت گرفته ظرفیت نیروگاههای بادی ایران در دو سال پیش رو 5/5 برابر افزایش مییابد.
بنا بر این گزارش اخیراً نیروگاه 50 مگاواتی میل نادر در فاصله 80 کیلومتری زابل در شمال سیستان و بلوچستان افتتاح و ظرفیت تولید برق بادی ایران را به بیش از 366 مگاوات رسید.
بر اساس اطلس باد کشور، یکی از بادخیزترین مناطق دنیا در مرز ایران و افغانستان واقع شده و میل نادر در همین منطقه قرار گرفته است. ناحیهای گسترده که تحت تأثیر باد هرات بر اثر پدیدهای جوی به نام مونسون از شبهقاره هند رشد کرده، بادهای 120 روزه سیستان را در تابستان پدید آورده و این منطقه را به یکی از بهترین مکانهای دنیا برای تولید برق بادی تبدیل کرده است.
نیروگاه بادی میل نادر با سرمایه گذاری 56.5 میلیون یورو در بخش نیروگاهی توسط مپنا اجرا شده و برای 163 نفر در زمان احداث و 15 نفر در زمان بهرهبرداری اشتغالزایی مستقیم ایجاد کرده است.
در بین انرژی های تجدیدپذیر، انرژی باد یکی از اقتصادی ترین روش های تولید برق است که آلودگی نداشته و پایان ناپذیر است. طبق آمار موجود تولید هر کیلووات ساعت انرژی الکتریکی از باد می تواند از انتشار حدود یک کیلو گرم CO2 در مقایسه با نیروگاه های سوخت فسیلی جلوگیری نماید. برای نمونه در منطقه منجیل هر توربین 500 کیلووات، در سال حداقل 150000 کیلووات ساعت انرژی الکتریکی تولید می کند که باعث کاهش آلاینده های محیط زیست خواهد گردید.
از طرف دیگر می توان به جاذبه های طبیعی و چشم انداز سیستم های انرژی بادی که در معرض دید افراد قرار می گیرند اشاره کرد که نمادی از انرژی پاک برای مردم تلقی می گردد. در ضمن از سطح زمینی که برای احداث مزرعه برق بادی اختصاص می یابد و 90 % آن قابل استفاده است.
امروزه کشورهای دیگر نظیر هلند، آلمان، بریتانیا، ایتالیا و هندوستان برنامه های ملی و ویژه ای را در این راستا آغاز کرده اند به طوری که آلمان با تولید بیش از 18000 مگاوات برق سعی دارد بیشترین استفاده را از این انرژی تجدیدپذیر ببرد.