افزایش ظرفیت مخازن راهبردی در مسیر صادرات نفت
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، ابوذر شریفی، امروز (دوشنبه، چهارم تیر) در آئین بهرهبرداری مخازن ذخیرهسازی پایانه جاسک و مخازن راهبردی گوره که با حضور محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری، جواد اوجی، وزیر نفت و جمعی دیگر از مسئولان از طریق ویدیوکنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه ساخت مخازن بتنی ذخیرهسازی در گوره از سال 1381 آغاز شد، بیان کرد: این پروژه پس از فراز و نشیبهای فراوان سرانجام در سال 1395 با پیشرفت فیزیکی 70 درصد نیمهتمام ماند.
وی ادامه داد: با آغاز بهکار دولت سیزدهم و با تأکیدهای رئیسجمهوری شهید مبنی بر ارزشآفرینی و تکمیل پروژههای نیمهتمام با حمایت مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و اتخاذ تصمیمهای درست و بهموقع در دی 1401 عملیات اجرایی پروژه آغاز و با تلاش شبانهروزی و جهادی کارکنان شرکت مهندسی و توسعه نفت در دولت سیزدهم با موفقیت پایان یافت و آماده بهرهبرداری شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: با توجه به موقعیت راهبردی منطقه گوره این مخازن که شامل 4 مخزن 500 هزار بشکهای و 2 مخزن یکمیلیون بشکهای است با در نظر گرفتن همه ملاحظات پدافند غیرعامل بهصورت زیرزمینی برای نخستین بار در کشور طراحی و اجرا شده است.
شریفی بیان کرد: در کنار بهرهبرداری از مخازن ذخیرهسازی گوره باید این نوید را داد که امروز بهرهبرداری از نخستین مخازن ذخیرهسازی نفت خام در سواحل مکران نیز انجام شد. احداث مخازن ذخیرهسازی نفت خام در جاسک یکی از پروژههای راهبردی برای توسعه سواحل مکران با قابلیت دسترسی به آبهای آزاد و در مجاورت منطقه کوه مبارک است.
وی ادامه داد: هماکنون در فاز نخست این پروژه که با سرمایهگذاری گروه امید انجام شده است، عملیات احداث 20 مخزن فلزی شناور با ظرفیت 500 هزار بشکه نفت خام سبک و سنگین در حال اجرا بوده است و امروز 8 مخزن با ظرفیت 4 میلیون بشکه نفت به بهرهبرداری رسیده و بقیه مخازن تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: بهرهبرداری از مخازن ذخیرهسازی راهبردی افزون بر صادرات نفت خام حلقه نخست زنجیره ارزش افزوده صنایع پالایشی و پتروپالایشی در سواحل مکران فراهم و سبب توسعه و محرومیتزدایی در این منطقه میشود.