یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش کارایی محصولات آرایشی ایرانی با فناور نانو

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش کارایی محصولات آرایشی ایرانی با فناور نانو

تهران - ایرنا - مدیرعامل یک شرکت فناور داخلی با تاکید بر اثربخشی بالای فناوری‌نانو در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی ایرانی معتقد است فضای کاری قابل توجهی برای تولید محصولاتی نظیر کرم‌های ضدآفتاب نانویی در کشور وجود دارد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پارس حیان یکی از شرکت‌های تولیدکننده محصولات آرایشی و بهداشتی فناور ایرانی است که موفق شد طیفی از کرم‌ها و لوسیون‌های ضدآفتاب نانویی را تولید و به بازار عرضه کند.

محمدرضا شاهینی درباره نقش فناوری‌نانو در صنعت آرایشی و بهداشتی گفت: این صنعت دارای سه بخش مختلف مراقبت بهداشتی (Personal Care)، آرایشی و بهداشتی (Cosmeceutical) و بخش آرایشی (Make Up) است. فناوری‌نانو وارد هر سه بخش شده و در حال حاضر محصولات نانویی در هر سه بخش در بازار وجود دارد.

وی بیان کرد: علاقه‌مندان ورود به این حوزه باید پیش از وارد شدن به صنعت آرایشی و بهداشتی دقیقا مشخص کنند که به کدام بخش قصد ورود دارند. در ایران حوزه آرایشی و بهداشتی (Cosmeceutical) بیشتر مورد توجه بوده و مقالات و محصولات در این بخش بیشتر است. استفاده از فناوری‌نانو در این صنعت معمولا برای سه هدف درمانی، بهبود کیفیت محصولات فعلی و جلوگیری از آثار منفی (مانندبلوک کردن پرتو خورشید) انجام می‌شود. علاقه‌مندان این حوزه کاربرد فناوری‌نانو در صنعت آرایشی و بهداشتی را تنها در کرم‌های ضد آفتاب نبینند و به طیف وسیع کاربردهای فناوری‌نانو در این صنعت توجه کنند.

شاهینی در کنار نانوذرات از نانوآمولوسیون‌ها، نانولیپوزم، نانولوله‌کربنی و دندریمر و چندین نانوساختار دیگر به عنوان ترکیبات قابل استفاده در صنعت آرایشی و بهداشتی نام بود که در این بین در بخش نانوذرات، نانوذرات نقره سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: در کرم‌های ضدآفتاب از مواد شیمیایی جاذب برای جذب پرتوها استفاده می‌شود و در کنار آن از مواد بازتاب‌دهنده نیز برای بازتابش نور خورشید استفاده شده است که نانوذرات معمولا به عنوان بازتاب‌دهنده کیفیت کرم‌ها را بهبود داده‌اند. در این میان نانوذرات تیتانیم و اکسید روی از جمله پرکاربردترین نانوذرات مورد استفاده در کرم‌های ضدآفتاب هستند.

مدیرعامل شرکت پارس حیان با اشاره به اینکه تولید نانوذرات با همکاری دانشگاه صنعتی شریف صورت می گیرد، گفت: در حال حاضر نانولیپوزم، در تولید خمیردندان، دئودورانت، ضدچروک و کرم‌های روشن‌کننده استفاده می شود. افزایش نفوذپذیری لیپوزم به پوست از عوامل افزایش کارایی محصولات نانویی حاوی لیپیوزم است، نانوآمولوسیون‌ها در مرطوب‌کننده‌ها به عنوان عامل آبرسان عمل می‌کنند، از نانوکربن‌ها در تولید لوازم آرایشی نظیر ریمل و خط چشم استفاده می‌شود که سمیت رنگ‌های تجاری مورد استفاده در این محصولات را کم می‌کند.

وی یادآور شد: در حال حاضر این شرکت محصولات خود را به کشورهای لبنان، عراق، افغانستان و کویت صادر می‌کند.

برچسب‌ها