یک‌شنبه 18 خرداد 1404

افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت

میزان تولید در صنعت خودرو در اردیبهشت 1404 نسبت به ماه گذشته 94 درصد افزایش داشته است.

میزان تولید در صنعت خودرو در اردیبهشت 1404 نسبت به ماه گذشته 94 درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، طبق گزارش اداره میزهای صنعت و رتبه بندی ناشران سازمان بورس، خودروسازان بعد از گذشت تعطیلات سال نو و افزایش میزان ساعات کاری افزایش چشم‌گیری را در تولید به خود اختصاص دادند به نحوی که میزان تولید صنعت خودرو در اردیبهشت ماه 1404 نسبت به ماه گذشته 94 درصد افزایش داشته است.

این جهش ناشی از افزایش تولید 86 درصدی در «ایران خودرو» (به طور نمونه افزایش تولید محصولات گروه پژو سورن تارا و دنا به ترتیب به میزان 86، 94، 82 و 48 درصد) و رشد 115 درصدی تولید در «سایپا» (به طور نمونه افزایش تولید خانواده X200 وانت 151 و شاهین به ترتیب به میزان،87، 100 و 120 درصد) بوده است.

در فصل تابستان به سبب تعطیلات تابستانی خودروسازان و اعمال محدودیت در مصرف برق میزان تولیدات از روندی نزولی برخوردار می‌شوند که این امر موجب عدم نفع برای سهامداران می‌شود.

از سوی دیگر در فروردین ماه با کاهش تعداد روزهای کاری به علت تعطیلات نوروزی تولیدات این صنعت همواره نزولی است.

مطابق نمودار زیر روند تولیدات صنعت خودرو و ساخت قطعات در 7 سال اخیر مشاهده می‌شود:

روند 7 ساله نمودارها بیانگر این امر است بیش‌ترین میزان تولید صنعت خودرو در سال 1401 و در فصل‌های پاییز و زمستان انجام شده است.

در این مقایسه میزان تولید صنعت خودرو در سال 1403 نسبت به سال 1401 به میزان 8 درصد کاهش و نسبت به سال 1402 یک درصد افزایش داشته است.

افزایش 117 درصدی مبلغ فروش صنعت خودرو در اردیبهشت

افزایش 117 درصدی مبلغ فروش در صنعت خودرو و ساخت قطعات اردیبهشت 1404 نسبت به فروردین 1404 عمدتاً به دلیل افزایش فروش در نماد خودرو، شامل: افزایش رشد مبلغ فروش قطعات و لوازم به میزان 107 درصد، افزایش تعداد فروش گروه سورن به میزان 120 درصد و افزایش تعداد فروش گروه پژو به میزان 92 درصد و در نماد خساپا، شامل: افزایش مبلغ فروش محصولات خانواده چانگان به مبلغ 31,001,432 میلیون ریال، افزایش 628 درصدی تعداد فروش محصول وانت 151 و افزایش 24 درصدی تعداد فروش خانواده X200 به ترتیب به میزان 104 و 136 درصد بوده است.

عمده دلیل افزایش مبلغ فروش این صنعت افزایش تولید و تأثیر آن بر عملکرد فروش بوده است.

روند مبلغ فروش دوازده ماهه صنعت خودرو (هزار میلیارد تومان)

طبق جدول فوق صنعت خودرو در 12 ماهه منتهی به اردیبهشت ماه سال جاری 657 هزار میلیارد تومان فروش ثبت کرده که نسبت به 12 منتهی به فروردین ماه سال جاری با افزایش 4 درصدی مواجه شده است.

افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت 2
افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت 3
افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت 4
افزایش 94 درصدی تولید خودرو در اردیبهشت 5