یک‌شنبه 15 مهر 1403

اقتصاد خلیل آباد باید از حوزه تک محصولی خارج شود / حرکت به سمت گلخانه های کوچک مقیاس یک ضرورت است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اقتصاد خلیل آباد باید از حوزه تک محصولی خارج شود / حرکت به سمت گلخانه های کوچک مقیاس یک ضرورت است

قاسم پور با بیان اینکه به دنبال این هستیم تا بخش های مختلف اقتصادی شهرستان را از حوزه تک محصولی خارج کنیم تا کشاورزی در بروز حوادث طبیعی کمتر آسیب ببیند، گفت: اینکه باید به سمت گلخانه های کوچک مقیاس به خصوص کشت گیاهان دارویی در روستاها برای ایجاد اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس به روستاها حرکت کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ ابراهیم قاسم پور، فرماندار خلیل آباد ظهر امروز در نشست کارگروه اشتغال، مقاوم سازی و آسیب های اجتماعی شهرستان که در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: دستگاه های متوالی اشتغال و مقاوم سازی برای مهاجرت معکوس به روستاها و اشتغال پایدار روستایی آماده همکاری هستند.

وی با بیان اینکه شهرستان خلیل آباد بیش از 10 هزار هکتار باغات انگور و پسته و انار دارد و به عنوان قطب تولید و سطح زیرکشت انگور در شرق کشور محسوب می شود، خاطرنشان کرد: خلیل آباد جزو معدود شهرهایی در شرق کشور است که بیش از 120 هزار تن با وجود خشکسالی تولید داشته که ظرفیت خوبی برای سرمایه گذاری و ارز آوری ملی، استانی و شهرستانی است.

فرماندار خلیل آباد با اشاره به خسارت تگرگ به محصولات شهرستان خلیل آباد، تصریح کرد: بارش تگرگ در سال جدید آسیب جدی به محصولات باغی شهرستان وارد کرد و برآورد خسارت بالغ بر 186 میلیارد تومان شد که مطمئناً کشاورزان تا سال آینده نمی توانند جبران خسارت وارد آمده به محصولات و باغات خود کنند.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال این هستیم تا بخش های مختلف اقتصادی شهرستان را از حوزه تک محصولی خارج کنیم تا کشاورزی در بروز حوادث طبیعی کمتر آسیب ببیند، اذعان کرد: تغییرات اقلیم زنگ خطری است که باید بتوانیم اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس به حوزه روستایی انجام دهیم.

قاسم پور با بیان اینکه باید به سمت گلخانه های کوچک مقیاس به خصوص کشت گیاهان دارویی در روستاها برای ایجاد اشتغال پایدار و مهاجرت معکوس به روستاها حرکت کنیم، عنوان کرد: یکی از نگرانی های ما در شهرستان خلیل آباد این است که بخشی از جوانان ما برای اشتغال به تهران مهاجرت می کنند و اگر کار خوبی در شهرستان انجام شود برگشت این حوانان را در پی دارد.

وی با اشاره به اینکه 4 هزار هکتار از باغات شهرستان خلیل آباد در معرض خاموشی چاه موتورهای کشاورزی قرار دارند و این یکی از چالش های شهرستان محسوب می شود، تشریح کرد: در حال حاضر فصل دانه بندی و مغز گیری پسته و انگور قرار داریم و اگر خاموشی چاه موتورهای کشاورزی رخ دهد عملاً محصولی برای کشاورز باقی نخواهد ماند.

فرماندار خلیل آباد همچنین ادامه داد: خاموشی های چاه موتور یک بحث کشوری است که باید انجام شود ولی چاه موتورهای کشاورزی می توانند با احداث یک مزرعه انرژی خورشیدی حداقل بخشی از برق مصرفی چاه موتور خود را تامین کنند که اداره برق شهرستان هم آماده مشاوره به این افراد هست.

وی با بیان اینکه انحراف در طرح های اشتغال زایی یکی از خط قرمز های شهرستان خلیل آباد است، تاکید کرد: علیرغم تمام همکاری هایی که صورت گرفته از مدیران کل درخواست داریم که بانک های عامل تسهیلات اشتغال برای خلیل آباد را به شهرستان های مجاور هدایت نکنند و این موضوع در خود شهرستان متمرکز شود تا کشاورزان و متقاضیان اشتغال بتوانند در بانک های موجود شهرستان تشکیل پرونده دهند.

انتهای پیام /