جمعه 25 آبان 1403

اقتصاد مقاومتی با محوریت روستا محقق می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقتصاد مقاومتی با محوریت روستا محقق می‌شود

قم - ایرنا - مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: روستا کانون اصلی فعالیت‌های تولیدی و اقتصادی کشور است و اهداف اقتصاد مقاومتی با محوریت روستا محقق می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین عباس خاک روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: روستا بهترین مکان برای توسعه کارهای تولیدی است و اثربخشی و بهره‌وری فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی در آن به‌بهترین صورت محقق می‌شود.

وی افزود: کشاورزی به عنوان زیربنای خودکفایی کشور در روستا شکل می‌گیرد و این روستانشینان هستند که امنیت غذایی مردم را با کار و تولید محصولات باغی، زراعی و دامی تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: به طور کلی زندگی مردم روستا آمیخته با کار و تولید است و به همین دلیل حمایت از روستائیان، کشور را در مقابل فشارهای اقتصادی مقاوم می‌کند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: باید تلاش کرد تا زندگی در روستا سرشار از نشاط و سرزندگی باقی بماند که برای تحقق این هدف برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و اجتماعی در مناطق روستایی اقدامی موثر به شمار می آید.

وی بیان کرد: در همین رابطه حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قم با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی استان، بیست و هشتمین جشنواره روستایی و عشایر را به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، در قالب مسابقات فرهنگی میان خواهران و برادران ساکن در مناطق روستایی قم، با محوریت قرآن کریم برگزار کرد.

وی ادامه داد: هرچه تبیین تعالیم دینی و قرآنی در جامعه و در میان روستائیان بیشتر ترویج شود، آسیب‌های اجتماعی کاهش یافته و شرایط برای کار و تولید در فضایی امن و بانشاط بیشتر فراهم می‌شود.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی‌قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی 45 درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می‌کنند.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل 21 هزار هکتار باغ و 44 هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 500 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.

*س_برچسب‌ها_س*