اقدامی جالب در واردات خودروهای چینی | خودروسازی ترک ها پیشرفت می کند؟
![اقدامی جالب در واردات خودروهای چینی | خودروسازی ترک ها پیشرفت می کند؟](https://cdn.gostaresh.news/thumbnail/IvaJqxNDkXTU/wPkmNCj1V44q6tR2EOJTegugJaQ95_-_QSI4m16qvTZND-VwKp-3aAOad4QL_mlecWJThwm9SWTO1e0RVIQEcfdnH5sdlj6cVLPaTM22YcBmTq0kA6ZRZ5-WJuyTV3Z4V6BMQR8T-nfsv9pue1duJHU4aqr119bQ/خودروی-چینی.jpg)
ترکیه، مانع ورود خودروهای ارزانقیمت چینی به این کشور میشود، اقدامی که پس از آمریکا صورت گرفته است. این اقدام به منظور جلوگیری از نفود خودروهای چینی در بازار ترکیه انجام شده و تعرفههای ویژهای برای واردات خودروهای چینی تعیین شده است.
مدتی قبل، برای جلوگیری از گسترش بازار خودروهای چینی در آمریکا، دولت بایدن تعرفه 100 درصدی برای واردات این خودروها تعیین کرد. حالا، دولت ترکیه نیز تا چند هفته آینده تعرفهای نسبتاً سنگین برای ماشینهای چینی اعمال میکند. با این حال، خودروهای غیرچینی مانند کیا سراتو کوشا، سوزوکی گرند ویتارا هیبرید، رنو QM6 سروش دیزل وارد شده و در بازار ترکیه عرضه میشوند.
تعرفه ترکیه برای خودروهای بنزینی و هیبرید چینی
وزارت تجارت ترکیه اعلام کرد که روی خودروهای چینی وارداتی بنزینی و هیبرید تعرفه 40 درصدی اعمال میکند و هدف خود از این اقدام را حمایت از خودروسازان داخلی و تلاش برای رفع مشکل کسری حساب جاری کشور خواند. این وزارتخانه همچنین از اجرای این برنامه از 7 ژوئیه مصادف با 17 تیر خبر داد و اشاره کرد که حداقل تعرفه هر خودرو 7 هزار دلار آمریکا خواهد بود.
حتی در صورتی که تعرفه 40 درصدی برخی از ماشینهای چینی کمتر از 7 هزار دلار باشد، کماکان تعرفه حداقلی 7 هزار دلاری برای آنها تعیین میشود. در نتیجه این رویکرد دولت ترکیه، عملاً در آینده نزدیک خودروهای ارزانقیمت چینی نمیتوانند به این کشور راه پیدا کنند. البته ترکیه قبل از این در سال 2023 هم برای واردات خودرو الکتریکی چینی تعرفه تعیین کرده بود و سازوکاری نظارتی در رابطه با نگهداری از خودروهای الکتریکی و خدمات متعلق به آنها ارائه داده بود.
چین بهخاطر گسترش روزافزون صادرات خود به مناطق مختلف جهان طی چند وقت اخیر زیر ذرهبین قرار گرفته است. همانطور که پیشتر «شرود براون» (Sherrod Brown)، سناتور ایالت اوهایو آمریکا خاطرنشان کرده بود، خودروسازان چینی سوبسید هنگفتی از دولت چین دریافت میکنند. به همین دلیل، این شرکتها میتوانند خودرو خود را با قیمت کمتری به عرضه برسانند و نهایتاً راحتتر به بازارها نفود و از آنها سهم کسب کنند.
فقط آمریکا و ترکیه در تلاش برای کنترل نفوذ چینیها به بازار خودرو خود نیستند. حتی کمیسیون اروپا هم بهزودی درباره وضع تعرفه موقت برای ماشینهای چینی تصمیم میگیرد.
برخی کشورها بنا به دلایل مختلف برای واردات خودرو تعرفههای سنگینی اعمال میکنند. ترکیه یکی از این کشورهاست که تعرفههای بالایی را برای مدلهای وارداتی دارد. در این کشور میزان تعرفه بر اساس حجم موتور متغیر است و مدلهایی که دارای موتورهای حجیمتر هستند، مشمول تعرفههای بالاتر میشوند. به همین خاطر معمولاً برندهای خارجی تصمیم میگیرند محصولات خود را با موتورهای کوچک و کم حجم در این کشور عرضه کنند.
در بازار خودروی ترکیه قوانین عجیب و غریب زیادی وجود دارد. یکی از این قوانین با نام مالیات مصرف ویژه (به اختصارTV) شناخته میشود. به موجب این قانون، خودروهایی که دارای موتوری کم حجم تر از 1.6 لیتر هستند، معادل 45 درصد ارزش آنها به قیمت نهایی اضافه خواهد شد. این قانون خودروهایی را در بر میگیرد که قیمت آنها از 5600 دلار بالاتر نباشد. برای خودروهایی که بیشتر از 8500 دلار قیمت دارند، رقم مالیات مذکور به 80 درصد افزایش مییابد! از آنجایی که بیشتر خودروها قیمتی بیشتر از 8500 دلار دارند، مشمول مالیات 80 درصدی میشوند!
![اقدامی جالب در واردات خودروهای چینی | خودروسازی ترک ها پیشرفت می کند؟ 2](https://cdn.gostaresh.news/servev2/sQzapUo6rWb3/5Uwvb7W7Zm0,/خودرو-برقی.jpg)