البرز با تولید سالیانه 100 هزار تن تخم مرغ، نیاز بازار داخل را تامین کرد / پرورش پولت تخمگذار؛ زمینه خودکفایی کوچکترین استان کشور
یکی از واحدهای نمونه استان البرز روزانه 10 تن تخم مرغ به صورت بسته بندی به استان های همجوار توزیع می کند تا سهمی از تولید داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، ایران با تولید سالیانه یک میلیون و 100 هزار تن تخم مرغ جز 10 کشور نخست دنیا است.
استان البرز هم با تولید سالیانه 100 هزار تن رتبه چهارم را در کشور به واسطه تولید تخم مرغ دارد که عدد قابل توجهی خواهد بود. ابوترابی رئیس اداره نظارت بهداشت دامپزشکی البرز در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ استان ما 120 واحد پرورش مرغ تخم گذار دارد. وی ادامه داد: ظرفیت آنها 4 میلیون و 600 هزار تن قطعه بوده و 12 واحد پرورش پولت تخم گذار با ظرفیت یک میلیون و 300 هزار قطعه داریم. تقی زاده قائم مقام واحد بسته بندی تخم مرغ هم می گوید تولید در واحد سطح در البرز بیش از 30 برابر میانگین کشوری است. وی در گفتگو با خبرنگار تیتریک، ادامه داد؛ البرز بیش از 10 درصد تولید تخم مرغ کشور را به خود اختصاص داده و حرف برای گفتن دارد. و اما تخم مرغ ها با شرایطی خاص از واحدهای تولیدی برای عرضه روانه 35 واحد بسته بندی در البرز می شوند تا مراحل دیگر را سپری کنند. یکی از واحدهای نمونه استان البرز روزانه 10 تن تخم مرغ به صورت بسته بندی به استان های همجوار توزیع می کند تا سهمی از تولید داشته باشد. حتمی مسئول فنی واحد مذکور به خبرنگار تیتریک، گفت: یکی از مهم ترین دستگاه های ما کندلینگ است که تخم مرغ های فاسد را از سالم جدا می کند. متاسفانه سرانه مصرف سالیانه تخم مرغ برای هر فرد در کشور ما 190 عدد است در حالی که این رقم در کشورهای چین و ژاپن بیش از 300 عدد است. آگاهی کامل به مردم داده نشده و برخی افراد تصور می کنند کلسترول تخم مرغ برای بدن ضرر دارد در صورتی که به هیچ عنوان اینگونه نیست. صفوی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار تیتریک، می گوید؛ تخم مرغ غذای پر ارزشی بوده و از نظر پروتئین نمره 100 را می گیرد. وی ادامه داد؛ به دلیل انواع ویتامین ها و املاحی که دارد برای دوران رشد بسیار خوب است و نباید آن را در رژیم غذایی حذف و نادیده گرفت. و اما سازمان جهانی بهداشت مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ را برای هر فرد توصیه می کند، در نتیجه مردم باید اهتمام بیشتری در مصرف این ماده پروتئینی داشته باشند. انتهای پیام /![البرز با تولید سالیانه 100 هزار تن تخم مرغ، نیاز بازار داخل را تامین کرد / پرورش پولت تخمگذار؛ زمینه خودکفایی کوچکترین استان کشور 2](https://newsroom.dana.ir/content/upload/858f7ab5-3f98-4c55-bb72-5546516c290b.jpg)
![البرز با تولید سالیانه 100 هزار تن تخم مرغ، نیاز بازار داخل را تامین کرد / پرورش پولت تخمگذار؛ زمینه خودکفایی کوچکترین استان کشور 3](https://newsroom.dana.ir/content/upload/fcc7af8f-f113-4709-8993-ae8620ac29b7.jpg)
![البرز با تولید سالیانه 100 هزار تن تخم مرغ، نیاز بازار داخل را تامین کرد / پرورش پولت تخمگذار؛ زمینه خودکفایی کوچکترین استان کشور 4](https://newsroom.dana.ir/content/upload/71b91d44-c0e6-48c2-b70d-784af7c3e682.jpg)