سه‌شنبه 6 آذر 1403

الواح میراث جهانی گیلان رونمایی می شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
الواح میراث جهانی گیلان رونمایی می شود

رشت - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: الواح جنگل های هیرکانی و روستای قاسم آباد رودسر با محوریت چادرشب بافی بعنوان میراث جهانی استان در هفته پاسداشت موزه و میراث فرهنگی رونمایی می شود.

مسعود حلاج پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: لازمه توسعه صنایع دستی مشارکت بخش خصوصی و سازمان‌های مردم‌نهاد است و آسیب‌شناسی وضع موجود هنرهای سنتی و صنایع دستی استان در راستای رسیدن به وضعیت مطلوب از برنامه های حائز اهمیت این اداره کل می باشد. وی بر لزوم مشارکت هنرمندان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: توان افزایی هنرمندان و صنعتگران با استفاده از آموزش، تفویض اختیارات و ارائه بسته‌های حمایتی اعتباری و فنی ممکن می شود. وی، طراحی کاربردی و بسته‌بندی مناسب را یکی از راهکارهای جذب مشتری و افزایش فروش دانست و افزود: یکی از وظایف بخش دولتی فراهم‌نمودن زیرساخت‌های لازم برای توسعه و رونق صنایع‌دستی است و این اداره‌کل پیگیری‌های لازم برای اعطای تسهیلات ارزان قیمت به هنرمندان این حوزه را در دستور کار قرار داده است. حلاج پور یادآور شد: پیگیری جبران خسارت کرونا به بخش گردشگری گیلان نیز در دستور کار این اداره کل قرار دارد و پیگیری این خسارت از طریق ارائه و اعطای تسهیلات حمایتی و ارزان قیمت برای جبران خسارت‌ها به واحدهای گردشگری است. وی بخش خصوصی را بازوان پر توان دولت توصیف و خاطرنشان کرد: یکی از وظایف ذاتی این ادارهکل ایجاد ارتباط سازنده و اتصال بخش خصوصی و دولتی است و توسعه گردشگری بدون همکاری تشکل‌های گردشگری امکان‌پذیر نیست. به گفته وی، 47 برنامه اعم از افتتاح موزه، تجلیل از دوستداران میراثفرهنگی، رونمایی از الواح آثار ثبت شده جهانی و ملی، افتتاحیه و رونمایی از آثار و بناهای تاریخی مرمت شده از جمله برنامه های تعریف شده در این حوزه است.

بیست و هشتم اردیبهشت ماه روز جهانی موزه و میراث فرهنگی است. روستای قاسم آباد رودسر در بهمن ماه سال گذشته به عنوان روستای جهانی چادرشب بافی از سوی شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) به ثبت جهانی رسید؛ این روستا نخستین اثر از گیلان است که بصورت مستقل در فهرست ثبت جهانی قرار گرفته است.

همچنین ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی که بخش عمده‌ای از آن در گیلان قرار دارد، در تیرماه سال 98 در چهلمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان اعلام شد. جنگل های هیرکانی از بقایای جنگل های دوران سوم زمین شناسی هستند و به لحاظ پایداری و قدمت از اهمیت بسزایی برخوردارند؛ حدود دو میلیون هکتار از این جنگل ها در ایران بویژه شمال کشور قرار دارد و ثبت جهانی این اثر ارزشمند در فهرست میراث جهانی اقدامی مناسب برای حفظ زیست بوم و گردشگری طبیعی است. سه سایت از جنگل های هیرکانی شامل لیسار تالش، گشت رودخان فومن و سیاه رود رودبار مربوط به گیلان است و این مناطق به عنوان مناطق حفاظتی تلقی و هیچ گونه دخالت انسانی در آن انجام نخواهد شد و به عنوان جاذبه های طبیعی گیلان محسوب خواهند شد. استان گیلان دارای 107 هتل، 33 هتل آپارتمان، 81 مجتمع گردشگری، 49 مهمانپذیر، یک هزار و 688 خانه مسافر، 30 مجتمع سرگرمی تفریحی، 74 اقامتگاه بومگردی، 360 بین راهی، یک اسکله مسافربری دریایی و 28 اسکله گردشگری دریایی است.

*س_برچسب‌ها_س*