امام جمعه گنبدکاووس: نمازجمعه زبان گویای مردم است
![امام جمعه گنبدکاووس: نمازجمعه زبان گویای مردم است](https://img9.irna.ir/d/r1/2020/06/12/4/157170001.jpg)
گنبدکاووس - ایرنا - امام جمعه گنبدکاووس، نمازجمعه را زبان گویای مردم دانست و خاطرنشان کرد که از طریق تریبون این جایگاه، مسایل و مشکلات مردم نسبت به برخی ظلمها و بیعدالتیها از زبان امام جمعه بیان و به بصیرت افزایی مردم کمک میشود.
حجت الاسلام محمود ترابی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت پنجم مرداد سالروز اقامه نخستین نمازجمعه کشور توسط آیت الله طالقانی درسال 1358، گفت: اقامه نماز جمعه چند ویژگی و کارآمدی به جهت تعمیق باورهای مردم نسبت به انقلاب اسلامی دارد که مهمترین آن جمع کردن مردم دور هم و بصیرت بخشی به آنها است.
وی افزود: حضور مردم در صحنه نماد انقلابی و تاثیرگذاری است زیرا اسلام اثر بخش آن است که مردم آن در صحنه باشند، اگر اراده ملی برای کارهای بزرگ میخواهیم، اگر میخواهیم افراد به خواب رفته را بیدار و به افراد بیانگیزه، انگیزه دهیم، راهش در تجمع و جمع شدن در نمازجمعه است.
حجت الاسلام ترابی اضافه کرد: امام جمعه با بیان مسائل روز کشور، منطقه و جهان، بصیرت مردم را افزایش میدهد و مردم هم تحت تاثیر تبلیغات دشمنان که به دنبال ایجاد بیاعتمادی بین مردم و مسوولان نظام هستند، قرار نمیگیرند.
وی تصریح کرد: نماز جمعه تریبون زنده و اثربخش است که ضمن خنثی کردن نقشههای دشمنان برای ایجاد بی اعتمادی بین مردم و مسوولان، به سبب اعتماد بین امام و نمازگزاران و با گفتمان سازیهایی که انجام میدهد، برای یک هفته، تغذیه معنوی مردم را تامین میکند.
حجت الاسلام ترابی ادامه داد: خطبههای نماز جمعه همچنین مشروعیت دارد، زیرا به سبب انتساب به جایگاه رهبری جامعه اسلامی، سند رسمی جمهوری اسلامی محسوب میشود.
حجت الاسلام ترابی اضافه کرد: اگر شرکت در نماز جمعه همانند فقه اهل سنت، واجب عینی باشد و یا اگر به اقامه نماز جماعت در مدارس، دانشگاهها، مساجد محلات، بازار، ادارات و نهادها توجه بیشتری شود، بدون تردید حضور مردم در نمازجمعه نیز افزایش خواهد یافت.
اولین نماز جمعه ایران اسلامی بعد از پیروزی انقلاب و به دستور امام خمینی (ره) در دانشگاه تهران در تاریخ پنجم مرداد ماه سال 1358 توسط مرحوم آیت الله طالقانی اقامه شد.
شهرستان گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.
*س_برچسبها_س*