چهارشنبه 7 آذر 1403

امام (ره) بر تربیت سیاسی دانش‌آموزان تأکید داشتند

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، کانون تربیت اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (ره)، اعلام کرد: 14 خرداد 68 یاد‌آور عروج معلمی است که در مدرسه اسلام، درس وحیانی خواند و رسالت نبوی و علوی آموخت تا حقایق معارف را در بستر جامعه به واقعیت برساند و فقه و عرفان را با رویکرد انقلابی در نفی طواغیت تفسیر کرد و با مجاهدت نفس صیانت از اسلام را در جامعه ایرانی و امت اسلامی فریضه دانست و با فریاد، علمای اسلام را برای دفاع از اسلام فراخوان نمود؛ کرسی تدریس فقه را به سیاست مدرن و در نهایت به تئوری ولایت فقیه سامان بخشید و با مبارزه و توکل بر آن اساس، جمهوری اسلامی را تأسیس نمود و بر مؤلفه‌های دادخواهی از محرومین، مبارزه فقیر و غنی، ساده زیستی مسؤولان، عدالت خواهی، آزادی و استقلال و عدم وابستگی به شرق و غرب، تنذیر از نفوذ غرب به ویژه در مراکز علمی و دانشگاه و مدرسه تأکید کرد.

با رویکرد انقلابی در مواجهه با مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، انقلاب اسلامی را معنا بخشید و دوست و دشمن این معنا را در سیره او قضاوت کردند. او با رویکرد انقلابی جنگ تمام عیار دنیای استکبار علیه انقلاب اسلامی را به سنگی تشبیه کرد که دزدی انداخت و رفت؛ او تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را انقلاب دوم نامید.

ایشان درباره نفوذ جریان غرب در کشور فرمودند: «ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم، لکن از شر تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودی‌ها نجات نخواهیم یافت» و در ارتباط با خطر استحاله انقلاب توسط لیبرال‌ها فرمودند: «تا من هستم نخواهم گذاشت حکومت به دست لیبرال‌ها بیفتد؛ تا من هستم نخواهم گذاشت منافقین، اسلام این مردم بی پناه را از بین ببرند؛ تا من هستم از اصول نه شرقی و نه غربی عدول نخواهم کرد؛ تا من هستم دست ایادی امریکا و شوروی را در تمام زمینه‌ها کوتاه می‌کنم و اطمینان کامل دارم که تمامی مردم در اصول همچون گذشته پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی خود هستند.(صحیفه ج 21 ص 286).

سالگرد رحلت امام خمینی (ره) فرصتی است برای بازخوانی اندیشه بنیانگذار انقلاب و تجدید عهد با جانشین بلامنازع ایشان امام خامنه‌ای که با تمام توان از مکتب، خط و سیره امام (ره) دفاع می‌نمایند. همچنین فرصتی است برای تلاش مضاعف در راه استمرار انقلاب اسلامی در عرصه تربیت و غبار زدایی از گرد زمان و التقاط و سیطره فرهنگ غرب.

1- امام استعاره معلمی شغل انبیا را برگزید تا تزکیه بر تعلیم، عمل بر علم، فداکاری بر خودبینی، معنویت بر مادیت، اخلاق بر دانش، امانت‌داری بر خیانت مقدم باشد.

2- امام، بافت، زمینه و بستر تعلیم و تربیت در کشور ما را فرهنگ استعماری می‌دانستند وآن را ام الامراض نامیدند که توسط عمال داخلی به آن دامن زده می‌شد و نتیجه آن را جز کارمند و کارفرمای استعمار زده نمی‌دانستند و راه برون رفت از آن را جایگزین نمودن فرهنگ اسلامی معرفی می‌کردند.(کتاب تعلیم و تربیت از درگاه امام خمینی ص243)

3- امام، تکنولوژی و دانش و حتی دانش حوزوی و آزادی و استقلال را بدون جهت معنوی، مفید نمی‌دانستند و تأکید داشتند که دانشگاه و مدرسه به همراه علمی که تحصیل می‌کنند:، معنویت پیدا کنند (همان ص 25).

4- امام بر تربیت سیاسی دانش‌آموزان و آشنایی آنها با مکر و حیله استعمارگران تأکید داشتند و بر تربیت متربیان با محور نیازهای آینده و پرهیز از تحجر هشدار می‌دادند.

5- امام، مقدرات کشور را در دست معلمان تحلیل می‌کردند و پیشرفت و عقب افتادگی کشور را در دست معلمان نشانه می‌گرفتند و معلمان را پیشران کشور می‌دانستند.

کانون تربیت اسلامی سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) را گرامی می‌دارد و از تمام فرهنگیان و دانش‌آموزان دعوت به عمل می‌آورد در مراسم بزرگداشت آن عزیز سفر کرده در کشور به ویژه در حرم امام (ره) شرکت نمایند و با آرمان‌های امام به ویژه در تبعیت از رهبری معظم انقلاب تجدید بیعت کنند و در اجرای آن اهتمام داشته باشند.