امروز جوانان ما در خط علم و فناوری خطشکنند / تفاوت مقاومت خرمشهر و سقوط کویت
به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، اولین رقابت علمی نخبگان ایثارگر و شاهد با عنوان نخستین جشنواره جایزه ملی شهید پیشرفت به مناسبت سالروز تأسیس بنیاد شهید و یادواره دانشمند برجسته هستهای و دفاعی شهید محسن فخریزاده صبح امروز سهشنبه 24 اسفندماه با حضور صدیقه قاسمی و حامد فخریزاده همسر و فرزند شهید فخریزاده، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثاگران، معصومه پاشایی بهرام نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از معاونان بنیاد شهید و نخبگان در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار شد.
جامعهای که در آن فداکاری نباشد رو به فنا میرود
در این جشنواره سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان داشت: بعد از 42 سال از تأسیس بنیاد شهید به فرمان امام (ره) گذر زمان باعث کهنه شدن این فکر و آرمان نشده و درخت تناور انقلاب با وجود ناکارآمدیها و نامهربانیها با خون شهدا آبیاری شده است.
وی افزود: فرزندان و خانوادههای معظم شهدا همواره با محبت و فداکاری باعث حفظ جامعه ما شدهاند. باید توجه داشت جامعهای که در آن ایثار نباشد رو به فروپاشی میرود. چرا که مردمانی که حاضر به فداکاری برای تفکر و آرمانهای جامعه نباشند دیر یا زود نابود خواهند شد.
تفاوت معنادار خرمشهر با کویت
قاضیزاده با اشاره به فرهنگ مقاومت در تاریخ ایران ابراز داشت: وقتی به تاریخ نگاه میکنیم هر زمان کشور به اشغال بیگانگان درآمد، به خاطر ضعف و سستی جامعه بوده است. در حالی که در جنگ تحمیلی شاهد 35 روز مقاومت خرمشهر با دشمن تا بن دندان مسلح بودیم، قرار بود دشمن این شهر را با یک گردان به تصرف در بیاورد.
وی ادامه داد: اما دیدید که نیروهای بعث عراق کشور کویت را در طول یک روز با وجود جمعیت بیشتر از شهر خرمشهر و با وجود ثروت فراوان و حمایتهای کشورهای دیگر اشغال کردند.
هر تمدن با نظام ارزشی آن شناخته میشود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: امروز کسانی که پرچم انقلاب را به دست ما دادند، انتظار بزرگی از ما دارند و آن جامعهسازی و تمدنسازی است. این تمدنسازی نیاز به الگو دارد. وقتی قرار است یک جامعه تمدنی را ایجاد کنیم نیاز به یک محور، چراغ راهنما، مدل و سبک زندگی داریم. چرا که هر تمدن با نظام ارزشی آن شناخته میشود.
وی گفت: در جریان احیای تمدن نوین اسلامی باید مراجع خود را به عالم معرفی کنیم. هدف از برگزاری جشنواره شهید پیشرفت، معرفی یک مرجع همانند شهید فخریزاده است. چرا که میخواهیم بگوییم مکتب ما توانای ساخت چنین انسانهایی را دارد که در اوج دانش و فناوری هستند، اما تمام عظمت و اندوخته علم و دانششان را فدای این نظام و انقلاب کردند. این شهدا میتوانند هادی ملت باشند.
تیری که به سنگ خورد
قاضیزاده با تأکید بر اینکه باید امثال شهدایی مانند شهید فخریزاده، شهید شهریاری، شهید علیمحمدی، شهید چمران و حاج قاسم به جهان معرفی شوند، خاطرنشان کرد: دشمنان ما خیلی احمق هستند، آنها خواستند با ترور دانشمندان هستهای و حذف آنها جلوی پیشرفت کشور را بگیرند، اما ترور شهدای هستهای باعث معرفی بیشتر آنها به دنیا شد.
بزرگترین تحریم، تحریم علمی است
وی افزود: امروز خطشکنی ما در خط علم و فناوری است. برای همین دشمنان، دانشمندان علمی را هدف قرار میدهند. بزرگترین تحریم، تحریم علمی است نه تحریم اقتصادی. چرا که در تحریم اقتصادی با پول و امکانات دیگر میتوان کالا را خرید، اما در تحریم علمی بیگانگان ذرهای از دانششان را به ما نخواهند داد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: ما وظیفه خود میدانیم که این جشنواره که پایهگذاری شده، ادامه پیدا کند تا به عنوان یک جایزه و مرجع جهانی تبدیل شود. البته مسیر سختی را پیشرو داریم و از جوانان ایثارگر و انقلابی انتظار میرود در مسیر رشد انقلاب استوار باشند تا به قلههای پیشرفت دست یابیم.
انتهای پیام /