شنبه 26 آبان 1403

امسال پنج کودک قمی براثر غرق‌شدگی جان باختند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
امسال پنج کودک قمی براثر غرق‌شدگی جان باختند

قم - ایرنا - معاون فنی مرکز بهداشت قم گفت: در سال جاری پنج کودک زیر پنج سال در این استان دچار غرق‌شدگی شده و جان خود را ازدست‌داده‌اند.

محمدجواد باقریان روز سه‌شنبه در سومین جلسه شورای بهداشت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان قم، افزود: بیش از 50 درصد غرق‌شدگی‌ها در حوضچه‌ها و استخرهای ذخیره آب کشاورزی بوده است.

وی بابیان این‌که غرق‌شدگی سومین علت مرگ ناشی از حوادث غیرعمدی در جهان است، اضافه کرد: آمارها نشان می‌دهد 12 درصد از مرگ‌های ناشی از حوادث و سوانح غیرعمدی در گروه سنی زیر پنج سال، ناشی از غرق‌شدگی است.

وی بابیان این‌که در هشت سال گذشته 16 کودک براثر غرق‌شدگی در قم جان‌باخته‌اند، بر لزوم اجرای قوانین و مقررات و یا تدوین قوانین جدید در زمینه بهسازی محیط استخرها، چاه‌های کشاورزی، حوض‌ها و دریاها تاکید کرد.

باقریان، حصارکشی و نصب علائم هشداردهنده، اطلاع‌رسانی عمومی و آموزش همگانی، برنامه‌ریزی برای استقرار امدادگر مجرب در نقاط حادثه‌خیز، آموزش شنا به کودکان، توسعه تسهیلات اورژانس در مناطق حادثه‌خیز و آموزش نجات‌غریق برای عموم مردم را ازجمله راهکارهای موثر در کاهش حوادث غرق‌شدگی عنوان کرد.

وی افزود: تدوین دستورالعمل برای کاهش آسیب‌ها در مناطق تفریحی، ابلاغ و الزام به ساخت‌وساز ایمن منابع ذخیره آب، نظارت بر ساخت‌وساز ایمن منابع ذخیره آب قبل از صدور پایان کار و اخطار به صاحبان استخرهای غیر ایمن نیز از دیگر راهکارها می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: برخی استخرهای آب کشاورزی به دلیل نداشتن دستگیره و پایین بودن ارتفاع آب از لبه استخر بسیار غیر ایمن هستند و حتی اگر شناگر ماهری در آن بیفتد، غرق خواهد شد.

معاون مرکز بهداشت قم تاکید کرد: باید برای حصارکشی و جلوگیری از دسترسی مردم به این استخرها، اقدام‌های موثری صورت گیرد.

وی در ادامه به معضل سگ‌های ولگرد اشاره کرد و گفت: باوجود پیشرفت علم، درمانی برای موارد قطعی هاری وجود ندارد و این بیماری علاوه بر وارد نمودن خسارت به دام‌ها، ضرر مالی زیادی به دامداران و کشاورزان تحمیل می‌کند.

وی بابیان این‌که 25 درصد حیوان گزیدگی در مناطق روستایی و 75 درصد در مناطق شهری می‌باشد، افزود: بر اساس آخرین گزارش، یک هزار و 923 مورد حیوان گزیدگی در سطح شهر و 626 مورد نیز در مناطق روستایی استان قم رخ‌داده است.

باقریان با اشاره به این‌که آمار حیوان گزیدگی از سال 80 تا 98، رو به افزایش بوده، ادامه داد: سال 98، دو هزار و 192 مورد و سال 80، 596 مورد حیوان گزیدگی گزارش‌شده است.

به گفته وی، در بخش‌های کهک، جعفریه و قنوات بیشترین میزان گزش گزارش و در سال گذشته و امسال به ترتیب چهار و 6 مورد هاری در حیوانات مثبت اعلام‌شده است.

وی اضافه کرد: خودداری از نگهداری سگ و گربه در منزل، شست و شوی محل زخم، مراجعه به مراکز درمانی، ضدعفونی زخم و تزریق واکسن و داروهای دیگر ازجمله راه‌های پیشگیری از ابتلا به هاری می‌باشد.

در سومین جلسه شورای بهداشت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان قم، مصوبه‌های جلسه قبل این شورا پیگیری و بر اخذ مجوز مجریان نمایشگاه‌های فروش مواد غذایی از مرکز بهداشت تاکید شد.

*س_برچسب‌ها_س*