یک‌شنبه 22 تیر 1404

امکانات ورزشی همگانی

وب‌گاه 55 آنلاین مشاهده در مرجع
امکانات ورزشی همگانی

ورزش همگانی، به عنوان برنامه‌ها و فعالیت‌های جامع و گسترده برای همه‌ی سنین، هر دو جنس و افراد، نژادها و مذاهب با توانایی مختلف تعریف شده است. در تعریفی دیگر، ورزش همگانی، یعنی ورزش برای همه، فعالیت‌های جسمی اعم از بازی‌های غیرمنظم و خودجوش بومی تا تمرین‌های بدنی منظم را در بر گرفته و شامل ورزش صبحگاهی، فعالیت در پارک‌ها و فضای باز، کوهپیمایی یا کلاس‌های آمادگی جسمانی شده و عموماً به...

پریسا امیدی / کارشناس ارشد علوم سیاسی

ورزش همگانی، به عنوان برنامه‌ها و فعالیت‌های جامع و گسترده برای همه‌ی سنین، هر دو جنس و افراد، نژادها و مذاهب با توانایی مختلف تعریف شده است. در تعریفی دیگر، ورزش همگانی، یعنی ورزش برای همه، فعالیت‌های جسمی اعم از بازی‌های غیرمنظم و خودجوش بومی تا تمرین‌های بدنی منظم را در بر گرفته و شامل ورزش صبحگاهی، فعالیت در پارک‌ها و فضای باز، کوهپیمایی یا کلاس‌های آمادگی جسمانی شده و عموماً به ورزش‌های گروهی غیر رقابتی و بدون هزینه یا ارزان‌قیمت اطلاق می‌شود.

برای دستیابی به یک جامعه سالم، بانشاط و ورزشکار نیاز است که علاوه بر وزارت و ادارات ورزش و جوانان سایر دستگاه‌ها نیز به این مقوله توجه جدی داشته باشند. یکی از بخش‌هایی که در این زمینه وظیفه مهم و خطیری را برعهده دارد، شهرداری است. امروزه نگاهی که مردم به خدمات شهرداری‌ها دارند بسیار وسیع است، چراکه رفاه و آسایش خود را تنها در جمع‌آوری زباله و آسفالت و نظافت شهری نمی‌دانند و در سال‌های اخیر با گسترش بودجه ورزش همگانی، شهرداری‌ها یکی از متولیان اصلی ترویج و توسعه ورزش همگانی هستند. برهمین اساس سازمان‌های ورزشی و فرهنگی شهرداری‌ها برای نشاط و شادابی جامعه و ترویج ورزش اقدامات مهم و تاثیرگذاری از جمله برگزاری جشن‌های فرهنگی - ورزشی و تفریحات سالم، راه‌اندازی انجمن‌ها و هیات‌های ورزشی و تفریحی و همچنین توسعه فرهنگ عمومی با مشارکت همه سنین در ورزش‌های همگانی انجام می‌دهند. شهرداری‌ها به واسطه برخورداری از پیوندهای مردمی و ساختارهای خرد محلی بهترین نهادها برای پیاده سازی طرح‌ها توسعه ورزش همگانی و حرفه‌ای هستند. این موضوع رابطه مستقیمی با سلامت و نشاط جامعه دارد همچنین ورزش محلات، توزیع امکانات در مناطق کم برخوردار و شناسایی استعدادهای ورزشی در این مناطق نیز در دستور کار قرار دارد.

بعضی کشورها دارای ساز و کار ویژه‌ای برای برقراری ارتباط نهاد متولی ورزش با شهرداری‌ها و اعمال سیاست‌های کلان خود در سطحی خورد هستند که خلا این ویژگی در مورد مسائل ورزش همگانی به چشم میخورد.

شهرداری‌ها می‌توانند در کم کردن آسیب‌های اجتماعی موثر باشند و ورزش‌های همگانی را ترویج و توسعه دهند. شهرداری‌ها بر اساس شرح وظایف اجتماعی خود می‌توانند برای توسعه و ساخت ورزشگاه‌ها، اوقات فراغت و رفع آسیب‌های جوانان هزینه کنند. رویکرد جدیدی هم برای کلان‌شهرها آغاز کردیم. به طوری که شهرهای بزرگ ما در اقدامات عمرانی، فرهنگی و اجتماعی محله محور هستند و چند سالی است که در المپیادهای ورزش محلات ورود پیدا می‌کنند و اقدامات موثری در توسعه ورزش همگانی و به تبع آن امید به زندگی و کاهش آسیب های اجتماعی جامعه انجام داده‌اند.