جمعه 5 بهمن 1403

انتخابات 2020؛ نظرسنجی‌های جدید چه می‌گویند؟

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انتخابات 2020؛ نظرسنجی‌های جدید چه می‌گویند؟

تهران - ایرنا - در شرایطی که زمان چندانی تا انتخابات آمریکا باقی نمانده است و ابتلای دونالد ترامپ نامزد دموکرات ها کمپین های انتخاباتی او را تحت الشعاع قرار داده نظرسنجی ها در سطح ایالتی و ملی از پیشتازی جو بایدن نامزد دموکرات ها در برخی ایالت های کلیدی حکایت دارند.

به گزارش ایرنا، تیم تبلیغاتی ترامپ اعلام کرده کمپین های رئیس جمهور را در زمان بیماری او از طریق مجازی و غیرمستقیم برگزار خواهد کرد.

تارنمای نشریه هیل گزارش داد بعد از مناظره دوم رئیس جمهور پنس از ایالت های کلیدی دیدار خواهد کرد و اعضایی از خانواده ترامپ در مراسم هایی که به دنبال مناظره اغاز خواهند شد، شرکت خواهند کرد.

از سوی دیگر، کارزار انتخاباتی جو بایدن نامزد دموکرات ها با منفی شدن جواب آزمایش کرونای او، طبق برنامه پیش می رود هرچند که تا اطلاع بعدی از تبلیغات منفی علیه ترامپ خودداری می کند.

پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سوم نوامبر2020 برابر با 13 آبان 99 برای تعیین رئیس جمهوری و معاون او برگزار می شود.

نتایج نظرسنجی ها تا به حال از پیشتازی بایدن در ایالت های کلیدی آمریکا حکایت دارند.

در تازه ترین مورد، نظرسنجی مشترک روزنامه نیویورک تایمز و موسسه تحقیقاتی کالج سینا که روز شنبه منتشر شده نشان داد بایدن در دو ایالت کلیدی فلوریدا و پنسیلوانیا از ترامپ جلو افتاده است.

47 درصد از رای دهندگان احتمالی درفلوریدا و 49 درصد از رای دهندگان در پنسیلوانیا از بایدن حمایت می کنند در حالی که میزان حمایت رای دهندگان احتمالی در هر دوی این ایالت ها از ترامپ 42 درصد است.

نظرسنجی نیویورک تایمز و کالج سینا از طریق تلفنی و در بازه زمانی 30 سپتامبر تا دوم اکتبر (9 تا 11 مهر) با ضریب خطای مثبت و منفی 4.2 درصد در فلوریدا و 4.1درصد در پنسیلوانیا انجام شده است.

این نتایج در مقایسه با نظرسنجی همین دو منبع در ژوئن (تیر) گذشته نشان داد که ترامپ در پنسیلوانیا سه نقطه و در فلوریدا تنها یک نقطه در جلب حمایت رای دهندگان توفیق داشته است.

هر دوی این ایالت های کلیدی درانتخابات سال 2016 با حاشیه خطای کمتر از دو درصد ازترامپ حمایت کردند در حالی که هر دو ایالت در انتخابات 2012 به نفع باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا رای داده بودند.

تا قبل از سال 2016، آخرین باری که یک نامزدریاست جمهوری از حزب جمهوریخواه در ایالت پنسیلوانیا آرا را به خوداختصاص داد در سال 1988 و در فلوریدا 1924 بود.

نظرسنجی نیویورک تایمز بعد از مناظره و قبل از بستری شدن ترامپ در بیمارستان انجام شده است.

این نظرسنجی نشان داد که فقط 21 درصد از رای دهندگان احتمالی در این دو ایالت کلیدی گفتند ترامپ برنده مناظره نخست بود و 65 درصد از رای دهندگان عملکرد رئیس جمهوری را در سراسر این رویداد قبول نداشتند. بعلاوه 48 درصد از رای دهندگان گفتند بعد از مناظره از ترامپ کمتر حمایت می کنند.

نظرسنجی روز پنجشنبه «ای بی سی نیوز» و روزنامه واشنگتن پست نیز نشان داد که بایدن با 9 درصد اختلاف در نظرسنجی هفته پیش در ایالت پنسیلوانیا از ترامپ جلوتر بوده است. این در حالیست که هفته پیش نیز نظرسنجی ریل کلیر پلتیکس از پیشتازی 1.3 درصدی بایدن در فلوریدا حکایت داشت که درمقایسه با نظرسنجی همین مرکز در ژوئیه گذشته که حمایت از بایدن را 8.4 درصد نشان می داد، کاهش داشت.

نظرسنجی هیل - هریس که به دنبال مناظره نخست و قبل از اعلام تست مثبت کرونای ترامپ انجام شد نشان داد که بایدن در نظرسنجی های ملی با اختلاف 7 درصدی از بایدن پیشی گرفته است. این نتایج افزایش 2 درصدی را نسبت به نظرسنجی انجام شده در 19 تا 21 سپتامبر (29 تا 31 شهریور) نشان می داد.

در بین شرکت کنندگان در نظرسنجی هیل هریس ایکس، 56 درصد آنهایی که نظاره گر مناظره های انتخاباتی بودند گفتند بایدن عملکرد بهتری نسبت به ترامپ داشت و فقط 43 درصد همین نظر را درباره ترامپ داشتند.

در عین حال دانشگاه «هوفسترا» ی نیویورک و در پی مناظره سه شنبه شب جو بایدن و دونالد ترامپ نشان داد بیش از 40 درصد مردم آمریکا از هواداران حزب های دموکرات و جمهوری‌خواه از جدایی ایالت هایشان از آمریکا در صورت شکست نامزدشان در انتخابات 2020 حمایت می‌کنند؛ موضوعی که گمانه زنی درباره احتمال جدایی طلبی در آمریکا را مطرح کرده است.

نظرسنجی مورنینگ کانسالت نشان می دهد که مردم آمریکا با تعجب و نگرانی به موضوع ابتلای ترامپ به کووید -19 واکنش نشان داده اند.

این نتایج نشان داد 42 درصد از رای دهندگان که در روزهای جمعه و شنبه از آنها نظرسنجی انجام شده گفته اند «بسیار» یا «تا اندازه ای» از اطلاعات دریافتی درباره بیماری ترامپ راضی هستند.

55 درصد جمهوری خواهان گفته اند از بیماری ترامپ ناراحت هستند و 51 درصد ابراز نگرانی کرده اند.

در بین دموکرات ها 41 درصد ابراز بی تفاوتی کرده و 40 درصد ابراز خوشحالی کرده اند.

بیشتر رای دهندگان گفته اند درباره ارائه اطلاعات دقیق درباره سلامت ترامپ اعتمادی ندارند. 55 درصد از رای دهندگان گفتند به ارائه اطلاعات دقیق درباره وضعیت جسمانی ترامپ بعد از ابتلا به کرونا اعتماد ندارند.

رای دهندگان نظرهای مختلفی درباره توانایی مایک پنس معاون ترامپ درباره اداره کشور در زمان غیاب وی داشتند. 81 درصد جمهوریخواهان به اداره کشور توسط پنس اعتماددارند. فقط 66 درصد دموکرات ها به توانایی پنس اعتماد دارند و 82 درصد آمریکایی ها گفتند که به توانایی پنس دراداره کشور اطمینان دارند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*