سه‌شنبه 7 اسفند 1403

انتقاد سخنگوی وزارت خارجه از ریاکاری دولت آلمان

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، اظهارات مداخله جویانه «آنالنا بائربوک» وزیر خارجه آلمان درباره وضعیت داخلی در ایران و حمایت از تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران با ادعای نقض حقوق بشر، واکنش ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را به همراه داشت.

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان دیروز (دوشنبه) اول خرداد ماه در آستانه برگزاری نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل از اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد و گفت که اتحادیه اروپا تعداد بیشتری از پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه خواهد کرد.

به گزارش فارس، کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز گذشته (دوشنبه) در ادامه اقدامات ضدایرانی خود به بهانه حمایت از حقوق بشر، پنج فرد و 2 نهاد ایرانی را در لیست تحریم‌های جدید خود قرار دادند.

وزیر خارجه آلمان که از ابتدای اغتشاشات در ایران در اظهاراتی مداخله جویانه از اغتشاشگران حمایت کرده بود و کشورش یکی از بانیان تحریم‌ها علیه ایران بود، این بار هم ادعاهای غرب درباره نقض حقوق بشر در ایران را تکرار کرد و گفت: «ما این وضعیت را نخواهیم پذیرفت».

در همین خصوص ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (سه‌شنبه) دوم خرداد ماه با انتشار تصاویری از بمباران شیمیایی سردشت که شرکت‌های آلمانی یکی از تجهیزکنندگان سلاح‌های شیمیایی رژیم صدام بودند، در توئیتر نوشت: بسیار بعید است وزیر خارجه آلمان از ذهنیت مردم ایران نسبت به گازها و مواد شیمیایی و ارتباط آن با دولت آلمان مطلع نباشد.

وی افزود: وی که دولت متبوعش مسؤول تجهیز رژیم صدام به جنگ افزار شیمیایی و شهادت و مسمومیت هزاران شهروند ایرانی است، چگونه به خود حق می‌دهد از حقوق بشر مردم ایران صحبت کند!

به گزارش فارس، هفتم تیر ماه 1366 چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت توسط سوی نیروی هوایی رژیم بعث با هفت بمب خردل مورد اصابت قرار گرفت. 2 بمب در بازار شهر، 2 بمب در منطقه مسکونی و سه بمب دیگر نیز در باغ‌های مجاور شهر فرود آمد و در پی آن 130 نفر از شهر 12 هزار نفری سردشت به شهادت رسیدند و بیش از هشت هزار نفر هم دچار عوارض شیمیایی شدند.

اظهارات مداخله جویانه وزیر خارجه آلمان در این مدت بارها با واکنش مقامات ایرانی روبرو شده است. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز 19 آبان ماه 1401 در پیامی توئیتری خطاب به وزیر خارجه آلمان که این مدت به کرات اظهارات مداخله جویانه‌ای علیه ایران مطرح کرده، نوشت: خانم وزیر خارجه آلمان: مواضع تحریک آمیز، مداخله جویانه و غیردیپلماتیک نشان دهنده پختگی و تدبیر نیست. تخریب پیوندهای قدیمی پیامدهای بلندمدت دارد. آلمان می‌تواند تعامل را برای مقابله با چالش‌های مشترک انتخاب کند و یا راه تقابل در پیش بگیرد. پاسخ ما متناسب و قاطع خواهد بود.