انتقاد نماینده پارلمان آلمان از صادرات «غیرمسئولانه» تسلیحات

تهران - ایرنا - یک نماینده حزب چپها در پارلمان آلمان، افزایش 40 درصدی صادرات تسلیحات جنگی از سوی دولت این کشور به مناطق پرتنش را اقدامی غیرمسئولانه دانست.
به گزارش شبکه دویچه وله، «سویم داغدلن» سخنگوی امور خلع سلاح در حزب چپهای آلمان با اشاره به ادامه روند افزایشی صادرات سلاح از سوی دولت این کشور گفت: افزایش صدور 40درصدی جنگافزار به مناطقی که هر روز شاهد کشمشهای جدیدی هستند، به کلی غیرمسئولانه است. وزارت اقتصاد آلمان در پاسخ به پرسش داغدلن در مورد میزان صادرات تسلیحات این کشور در چهار ماه نخست سال جاری میلادی، اعلام کرد میزان این صادرات از 492 میلیون یورو فراتر رفته است. از آغاز سال میلادی تا پایان ماه آوریل حدود 182 میلیون یورو (نزدیک 200 میلیون دلار) جنگافزار از آلمان به کشورهای عضو پیمان ناتو صادر شده است. بر این اساس از این مقدار تسلیحات، بیش از 5.5 میلیون یورو به کشورهایی صادر شده که وضعیتی مشابه اعضای ناتو دارند و بیش از 51 و نیم میلیون یورو به کشورهای عضو اتحادیه اروپا جاری شده است. دولت فدرال، برخلاف سال گذشته، درباره مقصد نهایی تسلیحات و تجهیزات وارد جزئیات نشده و علت آن را تأکید بر لزوم "حفظ هویت بنگاهها" و رعایت "اسرار معاملاتی" خوانده است. در لیست نام تمام "کشورهای ثالث"، یعنی کشورهایی که نه عضو ناتو هستند و نه در اروپا قرار دارند، ذکر نشده و تنها نام ده کشوری آمده است که در صدر لیست خریداران اسلحه قرار دارند. مطابق لیست یادشده ترکیه با دریافت بیش از 184 میلیون یورو تسلیحات، با فاصله زیاد از سایرین، در رأس واردکنندگان اسلحه آلمانی قرار دارد.
دولت آلمان همچنین 15.1 میلیون یورو صادرات اسلحه برای ترکیه و 7.7 میلیون یورو برای امارات متحده عربی (امارات) را که از گروه های درگیر در لیبی حمایت می کنند، تصویب کرده است.
صادرات تسلیحات آلمان به کشورهای درگیر در جنگ لیبی در حالی انجام میشود که در ژانویه (دی ماه 97) سال جاری برلین میزبان اجلاس سران جهانی کشورهایی بود که به لیبی تسلیحات و یا نیروی نظامی ارسال میکردند.
*س_برچسبها_س*