انتقال آموزش های فنی و حرفه ای به مناطق حاشیه نشین و روستایی / اجرای طرح کهاد برای دانشجویان
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به روز مهارت در کشور گفت: درطرح کهاد، دوره های آموزشی تلفیقی یا هیبریدی مهارتی همزمان با آموزش های کلاسیک، برای دانشجویان در نظر گرفته می شود که متناسب با رشته تحصیلی و یا علاقمندی آنان ارائه می شود.
غلامحسین حسینی نیا, رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور در گفت وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، در آستانه روز مهارت با اشاره به اینکه مهارت آموزی راه برون رفت از محرومیت و شکستن حلقه فقراست گفت: مهارتآموزی میتواند به عنوان یک زیرساخت در اشتغال و درآمدزایی کمک کند و بسیاری معضلات و مشکلات اجتماعی به تبع آن حل میشود، بحث مهارت آموزی به عنوان یک راه میانبر میتواند برای توانمندسازی افراد در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به استراتژیهای کشور در راستای فقر زدایی و کاهش آسیبهای اجتماعی افزود: توجه بیشتر به آموزشهای فنی و حرفه ای، رکن اصلی آموزشهای مهارتی و در نگاه کلانتر نظام جامع ملی مهارت و فناوری است.
معاون وزیر کار بر لزوم انتقال آموزش های فنی و حرفه ای به مناطق حاشیه نشین و روستایی که از عدالت آموزشی و مهارتی کمتری برخوردار هستند، تأکید کرد و افزود: نوجوانان و جوانان جویای کار با کسب مهارت، قطعاً می توانند مسیر آینده سازی خود را پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی، زمانی در کاهش آسیب های اجتماعی و تعدیل فقر میتواند نقش مولد باشد که با همگرائی و تعاملات حداکثری بین نهادها همراه باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای، فعالیت در مشاغل غیررسمی و عدم بهرهمندی آنها از قانون کار و خدمات بیمهای را از موانع خروج از فقر برشمرد و افزود: مهارت های ذهنی و عملی، توانائی افراد را برای فعالیت مفید و کسب مشاغل و موقعیت های اجتماعی افزایش داده و نگرش آن ها را به سوی اشتغال سالم سوق می دهند.
وی با بیان اینکه یکی از مؤلفههای اصلی توسعه انسانی، آموزش و توانمندسازی است به شکلی که از این طریق میتوان مشارکت توأم با بهرهوری نیروی انسانی را در فرایند توسعه کشور شاهد بود، اظهار داشت: نیروی انسانی توانمند و ماهر در مسیر توسعه همه جانبه کشورها، بر شاخصهایی همچون رشد اقتصادی، اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، کاهش فقر و توزیع عادلانه درآمد تاثیرگذار است.
حسینی نیا، آموزش های مهارتی را ابزاری برای مقابله با بیکاری، بالاخص بیکاری ساختاری که ناشی از تغییرات در اقتصاد جهانی است، عنوان و تصریح کرد: در واقع خصیصه آموزشهای مهارتی، نوعی پرورش «کارآفرین» است، به این معنی که افراد پس از کسب مهارت و تخصص دانش فنی قادر خواهند بود که فرصت های شغلی مناسبی را به دست آورند یا در نهایت فرصت شغلی ایجاد کنند.
وی با اشاره به 650 مرکز آموزش دولتی و 6500 استاندارد شغل و شایستگی در سازمان، اذعان داشت: آموزش های مهارتی که هزینه بر و گران می باشد در مراکز دولتی به صورت رایگان و در 20 هزار آموزشگاه آزاد با هزینه مصوب و با تبعیت از استانداردهای آموزشی زیر نظر سازمان ارائه می شود و در پایان دوره آموزشی سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای و ارائه گواهینامه توسط سازمان انجام می شود.
وی طرح آموزش در محیط کار واقعی و آموزش در جوار و بین کارگاه را از تجربیات موفق این سازمان خواند و بیان داشت: ما در کشور ایران، حدود سه میلیون و 500 هزار واحد صنفی فعال در کشور داریم که حدود یک میلیون و 400هزار واحد از این واحدهای صنفی قابلیت ورود در این طرح را دارند که کارآموز بپذیرند و یک مهارتی را کامل یاد بگیرند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای گفت: ارائه آموزش های مهارتی به 4میلیون نفر از 20میلیون جمعیت فعال پیش بینی شده است که 28 درصد آن بر اساس توانایی سازمان آموزش فنی و حرفه ای و 72 درصد بر اساس کمک تشکل های مردمی و انقلابی انجام می شود.
وی طرح های کهاد، نخلستان و محیط کار واقعی را از برنامه های جدید سازمان عنوان کرد و افزود: درطرح کهاد، دوره های آموزشی تلفیقی یا هیبریدی مهارتی همزمان با آموزش های کلاسیک، برای دانشجویان در نظر گرفته می شود که متناسب با رشته تحصیلی و یا علاقمندی آنان ارائه می شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اظهار داشت: طرح نخلستان نیز برای فارغ التحصیلان دانشگاهی که رشته های تحصیلی آنها در بازار کار، اقبالی ندارد نیز، پیش بینی شده است که در این طرح آموزش مهارتی در حوزه های فناوری اطلاعات و ارتباطات و دانش بنیان همراه با تکنولوژی جدید در مراکز دولتی، آموزشگاه های آزاد، جوار و بین کارگاهی و... به فارغ التحصیلان ارائه می شود.