چهارشنبه 24 بهمن 1403

انتقال هزار و 148 بیمار کرونا بوسیله فوریت‌های پزشکی ایلام

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
انتقال هزار و 148 بیمار کرونا بوسیله فوریت‌های پزشکی ایلام

ایلام - ایرنا - رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در سه ماهه نخست امسال یک هزار و 148 بیمار کرونایی توسط این مرکز به بیمارستان منتقل شده‌اند.

دکتر صیدنور علیمرادی روز شنبه در نشست با خبرنگاران ایلام اظهار داشت: از این تعداد 670 نفر در منزل یا محل حادثه و 478 نفر نیز بین مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

وی افزود: همچنین طی این زمان هشت تا 10 بیمار کرونایی توسط بالگرد به مرکز درمانی شهید مصطفی خمینی (ره) ایلام منتقل شدند اما با توجه به افزایش تعداد بیماران کرونا مقرر شد از این پس انتقال مبتلایان در شرایط غیراضطرار انتقال صورت نگیرد و انتقال بیماران حاد در اولویت باشد.

دکتر علیمرادی با بیان اینکه تاکنون 22 نفر از پرسنل فوریت‌های پزشکی به کرونا مبتلا شده‌اند، یادآور شد: عدم انتقال بیماران کرونایی بدلیل تعبیه سیستم های الکترونیکی در بالگرد و آسیب دیدن آنها بوسیله مواد ضدعفونی صورت نخواهد گرفت.

وی تاکید کرد: سیستم‌های ناوبری و الکترونیکی بالگرد بسیار حساس هستند و با توجه به ضرورت ضدعفونی تمامی تجهیزات پس از هر بار انتقال بیمار کرونایی، امکان آسیب دیدن آنها وجود دارد و بر این اساس تصمیم گرفته شد بیماران کرونا بجز در موارد حیاتی بوسیله بالگرد منتقل نشوند.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با آغاز شیوع کرونا در استان، 128 کلاس آموزشی در قالب 16 ساعت برای پرسنل فوریت‌های پزشکی برگزار و 2 آمبولانس جدا در ایلام و هر شهرستان یک آمبولانس برای انتقال بیماران کرونایی در نظر گرفته شد.

دکتر علیمرادی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و مراجعه افراد مشکوک به تمامی بیمارستان‌ها، 2 وظیفه شامل انتقال بیماران مشکوک به کرونا از منزل با رعایت پروتکل‌ها و بیماران مثبت کرونا در سایر بیمارستان‌ها به بیمارستان مصطفی خمینی مخصوص کرونا برای پرسنل تعریف شد.

پنج هزار ماموریت فوریت‌های پزشکی در سه ماهه نخست امسال

وی گفت: مجموع ماموریت‌های این مرکز در سه ماهه نخست امسال پنج هزار و 112 مورد بوده که از این تعداد چهار هزار و 840 مورد پیش بیمارستانی و 272 مورد بین بیمارستانی است.

دکتر علیمرادی با بیان اینکه سامانه ستاد هدایت درمان، روزانه تعداد تخت موجود و نقل و انتقالات بیماران را ثبت می‌کند، افزود: تعداد کل بیماران اعزامی به داخل استان 848 مورد بوده که از این تعداد 68 مورد به دلیل کمبود امکانات یا پزشک به خارج از استان اعزام شده‌اند.

وی با بیان اینکه 70 درصد ناوگان فوریت‌های ایلام، آمبولانس‌های جدید هستند، اظهار داشت: استان ایلام دارای 85 آمبولانس است و 50 درصد آنها تیپ سی بوده و به تمام امکانات و خدمات مجهز هستند.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مجوز 6 پایگاه فوریت‌های پزشکی برای استان گرفته شده است که از این تعداد سه پایگاه راه‌اندازی شده است.

دکتر علیمرادی یادآور شد: میانگین ماموریت‌ها برای هر پایگاه 2 ماموریت در روز است اما در شهر ایلام با جمعیت بیشتر 30 ماموریت در هر سه پایگاه است.

وی یادآور شد: استان ایلام دارای یک پایگاه هوایی است که یکی از مدرن‌ترین پایگاه‌های سراسر کشور و دومین پایگاه از نظر فعالیت عملیات در کشور است.

دکتر علیمرادی تصریح کرد: هزینه هر ساعت برای بالگرد 200 میلیون ریال و ماهانه بین هشت تا 9 میلیارد ریال برای انتقال بیماران است که بخشی از آن توسط وزارت پرداخت می‌شود اما خدمات اورژانس پیش بیمارستانی و جاده‌ای برای بیماران رایگان است.

وی افزود: میانگین حضور بالگرد در استان در دورترین نقطه 20 تا 25 دقیقه رفت و 20 و 25 دقیقه برگشت است.

دکتر علیمرادی ادامه داد: همچنین این استان دارای 12 پایگاه شهری و 28 پایگاه جاده‌ای است به عبارتی کمتر از هر 40 کیلومتر یک پایگاه وجود دارد و کار انتقال بیماران را از محل حادثه تا مراکز درمانی انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه چهارمین استان پیشرفته از نظر سیستم اتوماسیون و بی‌سیمی هستیم، گفت: زمان حضور آمبولانس و تکنسین‌ها بر بالین بیمار در سطح شهر بین پنج تا هشت دقیقه است و زمان حضور در جاده بین هشت تا 14 دقیقه است که در تلاشیم این زمان به 12 دقیقه کاهش یابد.

60 درصد تماس‌های تلفنی به فوریت‌های پزشکی ایلام مزاحمت هستند

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام تصریح کرد: آمار مزاحمت‌های تلفنی به این مرکز بالای 60 درصد است در صورتیکه باید مردم بدانند ممکن است با اشغال کردن خط این مرکز جان افراد بسیاری به خطر بیافتد که نیاز به درمان فوری دارند.

دکتر علیمرادی گفت: وقت طلایی بیماران در اختیار ما است و بموقع رسیدن سبب کاهش مرگ و میرها می‌شود و شهروندان نیز بهتر است قبل از خودرمانی با 115 تماس گرفته و جان بیمار خود را در معرض خطر قرار ندهند.

 مرکز بین‌المللی فوریت‌های پزشکی با اعتبار 150 میلیارد ریال در حال ساخت است

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: با وجود کمبود اعتبارات و شرایط خاص کشور یک مرکز بین‌المللی فوریت‌های پزشکی با اعتبار 150 میلیارد ریال در حال ساخت است که 50 میلیارد آن جذب شده است.

دکتر علیمرادی تاکید کرد: این مرکز از نظر امکانات و تجهیزات مجهز است و وضعیت مطلوبی نسبت به استان‌های دیگر دارد و با بهره‌برداری از آن تمام پرسنل حوادث و اتفاقات دانشگاه در این مرکز مستقر می‌شوند.

وی به انتقال اجساد توسط این مرکز اشاره کرد و گفت: انتقال جسد در داخل شهر بر عهده فوریت‌های پزشکی نیست اما در جاده در سه مورد در صورت قطع شدن گردن، متلاشی شدن بدن و خشک شدن جسد این کار صورت می‌گیرد.

دکتر علیمرادی تاکید کرد: در داخل شهر حق انتقال جسد نداریم چون در این زمان حدود هفت ساعت آمبولانس اورژانس غیرفعال می‌شود.

وی از تجهیز آمبولانس به سیستم آنژیوگرافی خبر داد و افزود: در نظر داریم سیستم آنژیوگرافی در آمبولانس تعبیه شود تا هم خدمات بیشتری به بیمار ارائه شود و درمان اولیه صورت گیرد و هم بیمار بلافاصله به بخش مورد نظر منتقل می‌شود.

دکتر علیمرادی از مردم خواست: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی کادر درمان را در کنترل این بیماری کمک و سلامت خود و دیگران را حفظ کنند.

*س_برچسب‌ها_س*