انگار میشه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره! / از ام اس تا فتح اورست (+ فیلم)
مهرداد شهلایی دومین شخص مبتلا به بیماری ام اس در جهان است که موفق شد قله اورست را فتح کند.
عصر ایران؛ کاوه معینفر - در این روزها که بخشی از زندگی همه ما اخبار و اتفاقات نگران کننده چون کرونا، گرانی و... است تنها کاری که از دست ما برمیآید این است که جنبههای مثبت و یا اتفاقات شیرین هر اندازه کوچک را هم رصد کرده و سعی کنیم فکر و ذهن با این مسائل هم دمخور شود.
بارها نوشتهام، محققان روانشناسی بر این اعتقاد هستند که در یک شبانه روز حدود 7 الی 8 هزار پالس فکری از مغز انسان عبور میکند، از این تعداد هر چه بتوان درصد افکار منفی را کاهش داد و بر افکار مثبت افزود فقط به بهبود حال روحی و روانی خود کمک کردهایم ولاغیر. ولی این بازیابی روحیه ضروری است.
خودم میدانم تا چه اندازه این گفته کلیشهای و شاید بدرد نخور باشد ولی یکی از راههای مبارزه است.
در چند روز گذشته صفحه آدم حسابیها (در اینستاگرام) ویدئویی منتشر کرد که بسیار تاثیرگذار بود.
ویدئو درباره مهرداد شهلایی دومین شخص مبتلا به بیماری ام اس در جهان است که موفق شد قله اورست را فتح کند. او ابزار فروش و مربی کوهپیمایی، سنگنوردی و دوچرخه کوهستان است.
مهرداد شهلایی متولد سال 1349 است. ایشان در سال 1371 دچار بیماری ام اس (یا به گفته برخی منابع سندروم دویک) شد. که باعث شد وی از سینه به پایین فلج شده و بینایی خود را از دست بدهد. اما با انجام معالجات، پس از 45 روز، دید و توانایی حرکتی خود را بازیافت. پس از مرخص شدن از بیمارستان، راهی را که پزشک معالجش گفته بود، "ورزش و مصرف لبنیات" را به طور جدی پی گرفت. هر چند عوارض این بیماری همه این سالها با او همراه بوده است.
مهرداد شهلایی ابتدا به طور جدی ورزش دوچرخه سواری جاده ای را انجام داد و پس از اینکه مجبور به فروش دوچرخه خود می شود در سال 1379 کوهنوردی را شروع می کند. سپس از سال 1383 این رشته را به صورت آکادمیک (مربیگری درجه 3 کوهنوردی، مربیگری درجه 3 سنگنوردی و مربیگری درجه 3 دوچرخه سواری کوهستان) ادامه می دهد.
وی با شعار "ام اس ناتوانی نیست" به فعالیت خود در کوهنوردی به طور جدی ادامه می دهد. به طوری که صخره نوردی از دیواره علم کوه، صعود زمستانی به قله دماوند و بسیاری از قله های چهار هزار متر به بالا را در کارنامه خود ثبت کردهاست.
وی در سال 1396 برای آمادگی صعود به اورست، به چین رفت و قله موستاق آتا را فتح کرد. پس از بازگشت از این قله، تمرینهای جدیتری را دنبال کرد تا خود را برای صعود به قله اورست آماده کند.
وی 16 فروردین سال 97 با بدرقه جمعی از مسئولان و اعضای انجمن ام اس ایران و همنوردانش، ایران را به مقصد کشور نپال برای صعود قله اورست به مناسبت روز جهانی ام اس و با شعار "ام اس مرا متوقف نخواهد کرد" ترک کرد. که ایشان توانست در 28 اردیبهشت 1397 موفق به فتح قله اورست شود. و این شعار را عملی کند.
او پس از فتح اورست می گوید: «من می دانم بسیاری از کسانی که بیماری خاص دارند نخستین چیزی که از پا درشان می آورد روحیه است. این حرکت من قطعا انگیزه زیادی برای کسانی ایجاد می کند که دچار بیماری خاص هستند. با روحیه ای که از من می گیرند قرار نیست خوب بشوند اما با روحیه ای که از من می گیرند قرار است دوره درمانشان را راحت تر تحمل کنند.»
حتما این فیلم را ببینید:
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بیشتر بخوانید: انگار میشه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره!/ خرید تبلت دانشآموزان با ارثیه پدری معلم خوزستانی انگار میشه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره!/ از نجات بچه جوجه تیغیها تا تصنیف استاد شجریان انگار میشه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره!/ از رفع تشنگی افعی توسط محیطبان تا پیوستن دیوید اتنبرو به اینستاگرام انگار میشه غصه ما رو یه لحظه تنها بذاره!/ از سادگی راجر واترز تا انسانیت بلوچها لینک کوتاه: asriran.com/003Hmh