چهارشنبه 24 بهمن 1403

اهمیت مسئله قضا در آموزه‌های دینی / تلاش قوه قضائیه در راستای تضمین حقوق فردی و اجتماعی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اهمیت مسئله قضا در آموزه‌های دینی / تلاش قوه قضائیه در راستای تضمین حقوق فردی و اجتماعی

مولوی یونس چاهانی گفت: قوه قضائیه یکی از نهادهای حکومتی است که در عرض دو قوه مجریه و مقننه و مستقل از آن‌ها است و هدف از این نهاد تضمین حقوق فردی و اجتماعی، تحقق صلح، عدالت و امنیت است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مولوی یونس چاهانی در گفتگو با راه آرمان؛ ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه با بیان اینکه ما در کشوری زندگی می کنیم که الحمدالله قوانین و دستور العمل های ما برگفته از قرآن، احادیث، روایات اهل بیت علیه السلام است، گفت: به منظور ارج نهادن مقام والای قضا و مقام شامخ شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی، اولین مسئول دستگاه قضایی نظام جمهوری اسلامی ایران که در هفتم تیر ماه در محل دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید، بنا به پیشنهاد قوه قضائیه، مبنی بر نامگذاری هفته اول تیرماه به عنوان هفته قوه قضائیه، این پیشنهاد در تاریخ 27/4/1373 در شورای فرهنگی عمومی مطرح شد و به تصویب رسید.

امام جمعه اهل تسنن منطقه رمشک قلعه گنج بیان کرد: موضوع قضا و قضاوت، مسئله بسیار مهمی در دین اسلام و آموزه های پیامبر اسلام (ص) و اهل بیت علیه السلام است؛ مشاهده می کنیم که پیامبر اسلام در بدو ورودشان به مدینه منوره و تشکیل دولت و حکومت اسلامی افرادی از یاران خود از جمله امام علی علیه السلام را به عنوان یکی از مسئولان قضایی در بین مسلمانان تعیین کردند.

وی ادامه داد: امام علی علیه السلام نیز در دوران خود چندین مرتبه افراد مورد اعتماد از جهت جرأت، شهامت، تعهد، تخصص، عدالت محوری و غیره افرادی را در منصب قضا در دوران خود تعیین کردند.

این مقام مسئول با بیان اینکه قضات به عنوان یکی از مهمترین عوامل ایجاد امنیت و زدودن جرم، جنایت، فسادهای اخلاقی، سیاسی و اجتماعی در جامعه تلاش و مجاهدت کرده اند، اظهار کرد: ملت ما در نظام جمهوری اسلامی ایران برای آنکه بتوانند فریاد خود را به گوش افراد بلا دست برسانند، نهاد قوه قضائیه بنا شده است و از ابتدای انقلاب تاکنون قضات مختلفی در ایران اسلامی تعیین شده اند و به برکت حضور قضات شاهد از بین رفتن درصد بالایی از جرم و جنایت در کشور بوده ایم.

مولوی چاهانی در خصوص وظایف قوه قضائیه ابراز کرد: این قوه یکی از نهادهای حکومتی است که در عرض دو قوه مجریه و مقننه و مستقل از آن‌ها است و هدف از این نهاد تضمین حقوق فردی و اجتماعی، تحقق صلح، عدالت و امنیت است.

امام جمعه اهل تسنن منطقه رمشک قلعه گنج عنوان کرد: طبق اصل 61 «اعمال قوه قضاییه به وسیله دادگاه های دادگستری است که باید طبق موازین اسلامی تشکیل شود و به حل و فصل دعاوی و حفظ حقوق عمومی و گسترش و اجرای عدالت و اقامهی حدود الهی بپردازد» همچنین طبق اصل 156 قوه قضاییه قوه ای مستقل است که پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق بخشیدن به عدالت است.

وی افزود: وظایف این قوه بر اساس اصل 156 قانون اساسی شامل رسیدگی و صدور حکم در مورد تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومت و اخذ تصمیم و اقدام لازم در آن قسمت از امور حسبیه که قانون معین می‌کند، احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی های عمومی، نظارت بر حسن اجرای قوانین، کشف جرم و تعقیب، مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام و اقدام مناسب برای پیش گیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین است.

این مقام مسئول با اشاره به مطلب فوق تصریح کرد: از زمانی که آیت الله رئیسی ریاست قوه قضائیه را به عهده گرفتند شاهد برخورد با مفاسد و اختلاس های میلیاردی بوده ایم و مردم تأثیرات اقدامات مثبت آیت الله رئیسی را در زمینه پاکدستی، شجاعت، صداقت و غیره مشاهده کرده اند و بر همین اساس ایشان را در مقام بسیار مهم ریاست جمهوری با اکثریت آرا انتخاب کردند.

مولوی چاهانی در پایان خاطر نشان کرد: همه ملت از هر قوم و مذهبی با مسئولان قوه قضائیه همکاری کنند تا کشوری عاری از ظلم، جنایت و اختلاس داشته باشیم.

انتهای پیام /