اولویت ما حفظ تعادل بازار است؛ بستر سازی برای گسترش فروش اینترنتی
کلامی گفت: در تلاش هستیم تا کسری اقلام در بازار اتفاق نیفتد تا بازار از تعادل خارج نشود.
به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا کلامی دبیر ستاد تنطیم بازار در نشست خبری امروز اظهار کرد: در شرایط فعلی وضعیت تامین کالاهای ما بسیار مناسب است و در شرایط مناسبی قرار داریم. صادر کنندهای که تولید کننده یک کالا است خواهد توانست از ارز صادراتی خود برای تامین استفاده کند همچنین توافق بین وارد کننده و صادر کننده میتواند بسیار بر بهبود بازار اثر گذار باشد.
او گفت: نوسان نرخ ارز بر کالاهایی که در گروه ارز نیما قرار دارند موثر است چرا که برخی از اقلام این گروه کالاهای اساسی ضروری هستند. بر اساس مصوبه دولت برخی کالاها از گروه ارز دولتی به گروه ارز نیمایی منتقل شدند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود.
کلامی بیان کرد: بیش از 3 میلیون واحد صنفی در کشور داریم. با حمایتهای بخشهای مختلف و برای افزایش رقابت در شبکه توزیع سهم فروشگاههای زنجیرهای از 3 به 12 درصد افزایش پیدا کرد. شرکتهای پخش کالایی هم به صورت مویرگی فعالیت کرده و سرعت عمل خوبی را از خود به نمایش میگذارند. فروشگاههای اینترنتی هم به صورت جدی مورد توجه قرار گرفتهاند و در تلاش برای بستر سازی و وارد کردن تمام واحدهای صنفی به این حوزه هستیم.
بیشتر بخوانید
دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: کالاهایی در شبکههای توزیع ما وجود دارد و ممکن است تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز قرار بگیرد پس باید برای حمایت از مصرف کننده بازار در آرامش بماند. کاهش مصرف و از دست دادن مصرف کننده میتواند به صورت چشمگیری حقوق مصرف کنندگان را تحت تاثیر قرار دارد. به همین دلیل برخورد با گرانفروشی را در اولویت قرار خواهیم داد.
او بیان کرد: کالاهای مهم و اساسی مثل گذشته تحت قیمت گذاری تثبیتی قرار خواهند گرفت. گروهی هم که در گذشته قیمت را شخصا ارائه میکردند با دستور ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت قیمت پیشنهادی خود را ارایه میدهند و سازمان حمایت درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد.
کلامی تصریح کرد: تنطیم بازار دستگاهی فرا قانونی است که وظیفه بهبود دسترسی و بهره مندی مردم به کالاهای ضروری در سراسر کشور را بر عهده دارد. توجه ما بر آن است که کسری در بازار اتفاق نیفتد تا بازار از تعادل خارج نشود و اثرات منفی به همراه نداشته باشد.
کلامی درباره تولید 11 میلیون لوازم خانگی و تامین ارز گفت: کشور ما در لوازم خانگی بزرگ و کوچک بیش از 19 میلیون دستگاه ظرفیت دارد. تولید کشور ما در سال 98، 8.8 میلیون دستگاه بوده است، ما قصد دستیابی به این رقم را داریم. برای تامین ارز هم تامین ارز این حوزه را به صادرات صنایع پتروشیمی و فولاد گره زدهایم.
انتهای پیام /