چهارشنبه 7 آذر 1403

اولین هواپیمای کاملا زنانه در عربستان به پرواز درآمد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اولین هواپیمای کاملا زنانه در عربستان به پرواز درآمد

سازمان هواپیمایی کشوری عربستان در سال 2019، از انجام اولین پرواز با یک کمک خلبان زن سعودی خبر داده بود.

به گزارش اسپوتنیک، در ادامه اصلاحات ظاهری در عرصه های اجتماعی از سوی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، مانند آزاد شدن رانندگی زنان یا برگزاری کنسرت در این کشور، حالا یک شرکت هواپیمایی در عربستان برای اولین بار، پرواز با کادر کاملا زنانه را در این کشور انجام داده است.

مسئولان شرکت هواپیمایی فلای ادیل عربستان با اعلام این خبر، اعلام کردند که پرواز با کادر پروازی زنانه، نقطه عطفی در زمینه توانمندسازی زنان در عربستان سعودی است.

این شرکت با انتشار تصویری از اولین کادر تماما زنانه که اکثر آنها اتباع عربستان هستند، اعلام کرد: این پرواز با یکی از هواپیماهای شرکت، پنجشنبه گذشته از ریاض به مقصد جده انجام شده است.

عماد اسکندرانی، سخنگوی شرکت مزبور در گفت وگو با خبرگزاری فرانسه، این پرواز را یک رویداد تاریخی برای هوانوردی عربستان توصیف کرد و افزود: اکثر خدمه 7 نفره این پرواز از جمله افسر اول را زنان عربستانی تشکیل می دهند و فقط کاپیتان یک زن خارجی است.

سازمان هواپیمایی کشوری عربستان در سال 2019، از انجام اولین پرواز با یک کمک خلبان زن سعودی خبر داده بود.

مقامات سعودی تلاش دارند بخش هوانوردی این کشور را به منظور توسعه گردشگری در سطح جهانی به سرعت گسترش دهند. آنها درهمین راستا سه برابر کردن ظرفیت ترافیک هوایی سالانه و افزایش آن به 330 میلیون مسافر تا پایان دهه

جاری، جذب 100 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این بخش تا سال 2030، ایجاد یک ناوگان جدید درسطح کشور، ساخت یک مگا فرودگاه جدید در ریاض و افزایش ظرفیت حمل کالا به پنج میلیون تن بار در سال را از جمله هدفگذاریهای مقامات عربستانی دراین زمینه می دانند.

البته به پیش بینی کارشناسان این اقدام دولت عربستان با مخالفت جریان های مذهبی عربستان روبه رو شود، چنانچه پیشتر، برخی دیگر از اصلاحات بن سلمان با مخالفت های صریح روحانیون وهابی روبه رو شد.

همین اصلاحات ظاهری محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، دراین کشور از جمله لغو ممنوعیت چند دهه رانندگی زنان و تسهیل قوانین به اصطلاح قیمومیت مردان بر زنان مخالفتهایی را در قشر مذهبی و سنتی داخل این کشور در پی داشته

است. این اقدام های ظاهری و نمایشی بن سلمان در حالی است که این کشور همچنان از داشتن یک پارلمان و انتخابات آزاد محروم است و با منتقدانش به اشکال وحشیانه برخورد می کند؛ بطوری که جمال خاشقچی یک روزنامه نگار ناراضی خود را مارس 2018 در سرکنسولگری عربستان در استانبول قطعه قطعه کردند.