ایجاد رونق در بازارهای مولد با اخذ مالیات از فعالیتهای غیرمولد
به گزارش خبرگزاری فارس، موضوع «مالیات و فعالیت های نامولد» به عنوان دومین گام پیشرفت اقتصادی ایران در ویژه برنامه دهه فجر «پایش» با حضور کارشناس اقتصادی بررسی شد.
هادی سلیمی زاده، کارشناس اقتصادی در خصوص فعالیت های نامولد در کشور، گفت: بهترین راهکار اجازه ندادن برای ایجاد سوداگری در بازارهای کشور است. این سوداگری ها را به راحتی می توان حل نمود.
وی افزود: مالیات بر عایدی سرمایه یکی از راهکارهای مقابله با سوداگری است. در مالیات بر عایدی سرمایه، درصدی از افزایش قیمت کالا به عنوان مالیات اخذ می گردد و همین مسئله باعث می شود که سوداگری از میان برود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر خروجی سرمایه ای بازار مسکن در پی عدم اجرای مالیات بر عایدی سرمایه، بیان کرد: از سال 55 تا 95 تقاضای سرمایه ای در بازار مسکن به 77 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: دولت در این موارد باید مصداقی برخورد کند. در اکثر کشورهای پیشرفته، این قانون اجرا می شود.
سلیمی زاده گفت: در این نوع مالیات قرار نیست از همه خانه ها مالیات گرفته شود بلکه کسانی که بیش از 3 خانه دارند باید مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند. در دنیا دولت حتی در بازار اجاره بها نیز ورود دارد.
وی افزود: عملا با مالیات بر عایدی سرمایه، خیلی از بازارهای سوداگری صرفه اقتصادی ندارد و سرمایه خود به خود به بازارهای مولد سوق پیدا می کند.
این کارشناس اقتصادی گفت: تورم از سال 86 تا 97 بیش از 7 برابر و شاخص مسکن نیز در همین بازه زمانی بیش از 10 برابر شده است. شاخص دلار نیز 12 برابر و شاخص بورس نیز بیش از 25 برابر شده که خود نشان دهنده سودده بودن بازارهای مالی نسبت به سایر بازارها است.
سلیمی زاده افزود: مالیات بر عایدی سرمایه باعث رکود در بازار مسکن نمی شود چرا که گرانی در بازار مسکن باعث رکود می شود و در صورتی که مالیات بر عایدی سرمایه بر بازار مسکن دایر شود، از طرفی باعث کاهش قیمت و در نتیجه افزایش معاملات خواهد شد.
وی گفت: بر اساس برآوردها مالیات بر عایدی سرمایه، شامل تنها 10 درصد از افراد جامعه می شود و سایر مردم کشور، این مالیات را نمی پردازند.
*صادرات ماشین های نانو فناوری در شرایط تحریم
در بخش دیگری از برنامه پایش، سعید سرکار رئیس ستاد ویژه نانو فناوری با بیان مقیاس بودن نانو گفت: مهندسی مولکولها در مقیاس یک میلیونیم، نانو فناوری می گویند. در محدوده نانو خواص فیزیکی و شیمیایی محصولات کاملا تغییر می کند.
وی ادامه داد: فناوری نانو در تمام شئون زندگی مردم در آینده وارد خواهد شد. ما نانو را همگام با کشورهای پیشرفته شروع کرده ایم. ما از سال 2001 فعالیت در این حوزه را آغاز کرده ایم. این فناوری می تواند انقلابی در زندگی مردم ایجاد کند.
سرکار گفت: عرصه نانو، میدان جوان ها است. از روزهای اول که کار را شروع کردیم تنها 10 نفر در مورد فناوری نانو در کشور اطلاع داشتند به گونه ای که کلا 10 مقاله در این زمینه در کشور چاپ شده بود. اما در سال 2019 بیش از 11 هزار مقاله در حوزه نانو فناوری در کشور منتشر شده است.
این مقام مسئول افزود: این رشد ظرف 19 سال در کشور ایجاد شد. چون ما در سرزمین حاصلخیز و با استعداد بذر نانو را پاشیده ایم. در حال حاضر بیش از 35 هزار متخصص و کارشناس نانو در کشور فعالیت می کنند.
دبیر ستاد ویژه نانو فناوری ادامه داد: امروز ما به کشورهایی که در ابتدا از آنها می آموختیم، استاد اعزام می کنیم تا به آنها در زمینه نانو آموزش داده شود. فناوری نانو باید در زندگی مردم نیز ملموس باشد.
وی افزود: در زمینه تشخیص و درمان سرطان، دستگاه هایی را ساخته ایم که می تواند تشخیص دهد کدام بافت ها درگیر سرطان است یا خیر که توانسته است تحولی عظیم در حوزه درمان سرطان ایجاد کند.
سرکار گفت: انشاالله در اسفندماه این دستگاه، به بازار وارد خواهد شد و پزشکان می توانند از آن استفاده نمایند. میانگین سن فعالین در حوزه نانو فناوری زیر 35 سال است.
عضو هیئت علمی دانشگاه، در ادامه بیان کرد: آنچه که نانو فناوری را به اینجا رسانده، حمایت های مقام معظم رهبری از بدو شروع کار تا به الان بوده است. این تیم از سال 82 تا به حال، هیچ تغییری نکرده است و ما با 5 دولت تاکنون کار کرده ایم.
سرکار افزود: در هفته گذشته، 200 میلیون سفارش تولید نانو ماسک داشته ایم. ایران جز معدود کشورهایی که تکنولوژی ساخت این ماسک ها را دارد. چینی ها که خود نیز تولید کننده هستند، دستگاه های خود را از ایران خریده اند.
وی گفت: ساخت دستگاه های نانو فناوری به علت تحریم، به دست متخصصان داخلی ساخته شده است و ما این دستگاهها را به کشورهای مختلف نیز صادر می کنیم. ما در حوزه نانو جز کشورهای پیشگام بوده ایم و فناوری نانو در کشور توانسته است با ساخت بیش از 640 محصول، اقتصاد خود را نیز تامین و تولید ثروت نماید.
سرکار در پایان افزود: ما به بیش از 45 کشور جهان محصولتمان را صادر می کنیم. همین باعث شده است که این فناوری ارز آوری برای کشور داشته باشد.
*ساخت اتوبوس و اتومبیل برقی در دستور کار گروه مپنا
در ادامه این برنامه تلویزیونی، علی آبادی مدیرعامل گروه صنعتی مپنا با بیان اینکه گروه مپنا مجموعه ای از شرکت های دانش بنیان که محصول انقلاب اسلامی است، گفت: در 10 سال قبل ما به عنوان لایسنسی از شرکتی اروپایی، سازنده بخشی از توربین بخار بودیم، اما در حال حاضر در وضعیتی هستیم که بیش از 190 محصول با تکنولوژی بالا را به صورت بومی میسازیم و به کشورهای جهان صادر می کنیم.
وی افزود: ما امروز سازنده توربین گازی شده ایم که معدود کشورهای جهان آن را می سازد. امروز برخی کشورهای دارای فناوری محصولات ما را میخرند که از جمله آنها می توان به روسیه اشاره کرو.
مدیرعامل گروه مپنا گفت: اخبار خوشی در گروه مپنا است. توربینی که بزودی رونمایی می شود، یکی از محصولات با فناوری بالا است که سوخت آن هیدروژن است. این محصول بیش از 40 درصد زیست محیطی طراحی شده است که توسط مهندسان ایرانی طراحی و ساخته شده است.
علی آبادی ادامه داد: ما یکی از سازندگان بزرگ لوکوموتیو در دنیا هستیم و در حال حاضر نیز به دنبال ساخت اتوبوس ها و اتومبیل های تمام برقی هستیم که هر دو نمونه در نمایشگاه خودرو امسال رونمایی می شود.
وی گفت: با همکاری یکی از گروه های خودرو سازی در حال طراحی یک خودرو جوان پسند و به روز هستیم که بزودی رونمایی می شود. این خودرو از نظر زیست محیطی و مصرف سوخت، بهتر از نمونه های مشابه داخلی است.
مدیرعامل مپنا در پایان گفت: بنای مپنا این است که همه خورو سازان را حمایت و همکاری کنیم. صادرات محصولات دانش بنیان می تواند به پیشرفت روز افزون کشور کمک کند.
انتهای پیام /
مالیات فناوری بازار سرمایه