سه‌شنبه 6 آذر 1403

ایران، بزرگ‌ترین قربانی تروریسم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
ایران، بزرگ‌ترین قربانی تروریسم

غریب‌آبادی گفت: در سطح جهان شاهد سیاسی شدن حقوق بشر توسط برخی کشورها هستیم که به نقض حقوق ملت‌ها انجامیده است.

شریف مالکوچ، رئیس آمبودزمان ترکیه با کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

در این دیدار، غریب‌آبادی با بیان این که روابط ترکیه و ایران از دیرباز صمیمانه و همه جانبه بوده است، ابراز امیدواری کرد تا همکاری‌های حقوقی - قضائی و حقوق بشری دو کشور نیز ارتقاء یابد.

وی افزود: در ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، هم برای ترویج و حمایت از حقوق بشر برنامه‌ریزی می‌شود و هم مانند آمبودزمان ترکیه، مردم می‌توانند شکایات و درخواست‌های خود را مطرح و پیگیری نمایند. دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه تصریح کرد: متأسفانه امروز در سطح جهان شاهد سیاسی شدن حقوق بشر، رویکرد‌های دوگانه و تبعیض‌آمیز برخی کشور‌ها در قبال حقوق بشر هستیم که به نقض حقوق ملت‌ها انجامیده است.

غریب‌آبادی با بیان این که حقوق بشر اسلامی بر مبنای یک رویکرد متوازن و در راستای کرامت انسان‌ها می‌تواند راه علاجی برای چالش‌های موجود حقوق بشری باشد، لازمه این امر را تعامل وسیع‌تر کشور‌های اسلامی در زمینه حقوق بشر دانست و نقش انجمن آمبودزمان‌های کشور‌های اسلامی را در این حوزه موثر ومسلم دانست.

جرائم سازمان‌یافته نقض حقوق بشر است

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه با تأکید بر اهمیت مبارزه با فساد، مقابله مشترک با جرائم سازمان‌یافته مانند پول‌شویی، تروریسم، قاچاق انسان و قاچاق مواد مخدر را مهم دانست و گفت: علاوه بر دولت‌ها، مردم از این جرائم متضرر می‌شوند و حقوق آنان پایمال می‌گردد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به محکومان و مجرمان متواری از سوی دو کشور اشاره کرد و با توجه به ضرورت استرداد این افراد گفت: مجرمینی که اموال و سرمایه‌های عمومی و مردم را می‌دزدند و در کشور دیگری اقامت می‌کنند تا از پیگرد قضائی مصون بمانند، باید به کشور مبدأ مسترد و در پیشگاه عدالت محاکمه شوند.

وی با اشاره به تردد بالای شهروندان دو کشور افزود: برخی از شهروندان ما در کشور ترکیه دچار مسائل حقوقی و قضائی می‌شوند و برخی به زندان می‌افتند و با توجه به انعقاد موافقت‌نامه انتقال محکومین میان دو کشور، درخواست داریم از این ظرفیت حقوقی به خوبی استفاده شود.

مقابله با تروریسم به عزم جدی و جمعی نیاز دارد

دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه تحریم‌ها را جنایت علیه بشریت و نوعی جنگ اقتصادی خواند و ضمن تقدیر از رویکرد دولت ترکیه در مخالفت اصولی با تحریم‌های یک‌جانبه، اظهار کرد: این تحریم‌ها غیرقانونی و مغایر با حقوق بشر بوده و بر همسایگان ایران نیز تأثیر می‌گذارد و از آمبودزمان ترکیه درخواست داریم در ترویج ادبیات مخالفت با تحریم در میان انجمن آمبودزمانی کشور‌های اسلامی و انجمن آمبودزمانی کشور‌های آسیائی تلاش کند.

وی با بیان این که ایران بیش از 17 هزار قربانی ترور دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین قربانی تروریسم است و لازم است کشور‌هایی که با پدیده تروریسم مواجه هستند، برای مقابله با این پدیده شوم با یکدیگر همکاری جدی داشته باشند و با توجه به تهدیدات مشترک تروریستی علیه ایران و ترکیه، نیاز است همکاری دو کشور برای مقابله با تروریسم تقویت شود.

غریب‌آبادی گفت: در زمینه تروریسم و تحریم، رویکرد دوگانه کشور‌های غربی به وضوح قابل رویت است، از یک طرف ایران را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند، اما از سوی دیگر، از طریق تروریسم 17 هزار شهروند بی‌گناه و غیرنظامی ایرانی را به شهادت می‌رسانند و یا از طریق تحمیل تحریم‌های یک‌جانبه حقوق میلیون‌ها ایرانی را نقض می‌کنند و حق حیات آنان را به مخاطره می‌اندازند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی