ایران توانایی صادرات 25 میلیارد دلاری به روسیه را دارد
دمیرچیلو گفت: ظرفیت تامین حداقل 25 میلیارد دلار از سیصد میلیارد دلار واردات سالانه روسیه از سوی بازار ایران وجود دارد.
مجتبی دمیرچیلو، دستیار وزیر و مدیر کل اوراسیای وزارت امور خارجه کشورمان ظهر امروز دوشنبه، با حضور در در برنامه رادیویی زنده درباره دستاوردهای سفر رئیسجمهور به روسیه اظهار کرد: روابط ایران و روسیه در سالهای گذشته خصوصا در حوزه اقتصادی روند رو به رشدی را طی کرده است.
وی ادامه داد: بازار بزرگ روسیه برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی بسیار مستعد است که در سالهای اخیر مورد توجه تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشورمان قرار گرفته به نحوی که شاهد رشد میزان صادرات ایران به روسیه هستیم.
دمیرچیلو بیان کرد: کشور روسیه با داشتن جمعیتی حدود 140 میلیون نفر به خصوص پس از جنگ با اوکراین مورد تحریم قرار گرفته و حدود سیصد میلیارد دلار وارداتی که این کشور داشت در گذشته از کشورهای غربی تامین میشده که اکنون در این خصوص با مشکل مواجه شده است.
دستیار وزیر امور خارجه کشورمان متذکر شد: اکنون اهمیت بسیاری دارد که شرکتهای ایرانی بتوانند کالاها و خدمات خود را با استانداردها و ذائقه بازار روسیه تطبیق دهند تا بتوانند نهایت بهرهبرداری و استفاده اقتصادی را داشته باشند.
مدیر کل اوراسیای وزارت خارجه بیان کرد: اگر صادرات ایران به روسیه را طی 5 سال گذشته بررسی کنیم، میبینیم که از رقمی حدود پانصد میلیون دلار به بالای یک میلیارد دلار رسیدهایم و این مسأله نشان میدهد که روند به صورت سالیانه در حال رشد است.
وی تاکید کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته ظرفیت تامین حداقل 25 میلیارد دلار از سیصد میلیارد دلار واردات سالانه روسیه از سوی بازار ایران وجود دارد به شرط اینکه الزامات آن فراهم شود.
دمیرچیلو تصریح کرد: ما در عین حال که باید موانع و محدودیتهای انتقال و تولید کالا را برطرف کنیم، باید به رفع موانع قانونی و حقوقی که برای این کار نیز بپردازیم به عنوان مثال بخش قابل توجهی از صادرات ایران به روسیه کالاهایی است که برای حمل آن نیازمند کانتینرهای یخچالی هستیم، اما اکنون با کمبود این امکانات مواجه هستیم.
دستیار وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گفت: همچنین باید محدودیت ظرفیت مبادی گمرک بین آذربایجان و ایران رفع شود در عین حال کالاهای تولیدی توسط تولید کنندگان کشورمان باید استانداردهای کشور روسیه را داشته باشد که برای این کار نیز نیازمند امضای اسنادی میان دو کشور هستیم. همچنین آزمایشگاههایی باید آغاز به کار کنند که بتوانند استانداردهای مورد نظر این کشور را تامین کنند تا تولیدات ما مورد پذیرش بازار مقصد قرار بگیرد.
وی در پایان گفت: همچنین باید فرهنگ صادراتی برای شرکتهای ایرانی برای حضور بلند مدت در بازارهای روسیه تبیین شود لذا لازم است که تولید کنندگان به فکر سود کوتاه مدت و گذرا نباشند و ضمن ارائه خدمات پس از فروش نمایندگیهایی را در کشور روسیه ایجاد کنند تا بازخورد بازار را به موقع منتقل کند.