دوشنبه 1 بهمن 1403

ایران در لیست سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا در سال 1430

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
ایران در لیست سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا در سال 1430

رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، گفت: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن می‌پردازیم؛ از همین روی، وارد شرکت‌های دانش‌بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند.

سیدجواد حسینی در مراسم رونمایی از محیط دوستدار سالمند با بیان اینکه دولت چهاردهم مقوله سالمندی را جدی گرفته است، گفت: در این راستا دو جلسه با دکتر عارف در حوزه سالمندی داشته‌ام. ایشان به معاون فرهنگی‌شان دستور دادند که کمیته هماهنگی پیرامون کیفیت‌بخشی به مدیریت امر سالمندان داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه آرمان جامعه بشری این است که به شهر دوستدار انسان دسترسی پیدا کند، گفت: توسعه در دهه‌های اخیر، توسعه انسان مبنا شده است و دیگر توسعه تکنولوژی مبنا، توسعه دارایی مبنا و توسعه مالکیت مبنا به کنار نهاده شده است. یعنی هم انسان موتور محرک اصلی توسعه است و هم انسان باید بیشترین بهره را از توسعه ببرد.

وی با اشاره به اینکه جامعه دوستدار انسان دارای چند مولفه است که یکی از مولفه‌های مهم آن جامعه دوستدار سالمند است، یادآور شد: برنامه شادی و نشاط سالمندان مقوله جدی است که به آن می‌پردازیم. از همین روی، وارد شرکت‌های دانش‌بنیان شدیم که وسایل زندگی توانمندسازانه و جامعه توانمندساز را برای سالمندان مهیا کند. به وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و شهرداری‌ها که می‌توانند شادابی سالم برای سالمندان فراهم کنند، به طور جدی توجه داریم، زیرا باید این نسل نقره‌ای را به فعالیت‌های نقره‌ای و خدمات نقره‌ای پیوند بزنیم.

حسینی افزود: گاهی شرمنده می‌شویم که در مسیر تفاوت‌ها و شکاف‌های نسلی، با کاهش ارزش سالمندی مواجه می‌شویم. باید تمام تلاش خود را کنیم که تکریم سالمندی را وجهه همت خویش سازیم و سالمندان را بر صدر بنشانیم و قدر نهیم.

وی با تاکید بر اینکه سالمندان به لحاظ اقتصادی می‌توانند موتور محرک توسعه باشند، گفت: مجموعه مراقبین سالمندی در ابعاد گوناگون، مشاغل کم‌هزینه و پرسرعت شده‌اند.

رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اکنون 12 درصد جمعیت سالمند است، خاطرنشان کرد: جمعیت 12 درصد سالمندی یعنی ورود به سالمندی، جمعیت 14 تا 21 درصد سالمندی یعنی جمعیت سالمند و جمعیت 21 تا 28 درصد سالمندی یعنی سالخورده و جمعیت 28 درصد سالمندی و بالاتر یعنی جمعیت شدیداً سالخورده؛ در سال 1430 بیش از 30 درصد جمعیت ایران سالمندند و بنابراین یکی از سالخورده‌ترین کشور‌های دنیا خواهیم شد.

حسینی با اشاره به لزوم پیمایش ملی پیرامون سالمندان، تصریح کرد: سالمندشناسی ما در مولفه‌های گوناگون اکنون از قوت کافی برخوردار نیست.

به گفته وی، پدیده سالمندی در ایران و جامعه جهانی چند وجهی است؛ با سالمندان معلول، با سالمندان نیازمند، با سالمندان تنها، به ویژه سالمند زن تنها، با سالمندان فاقد مسکن، با سالمندان بیمار مواجهیم و برای اینکه از این موج آخر جمعیتی با سالمندی سالم و فاخر عبور کنیم نیاز به پیش بینی‌ها و آینده پژوهی‌های جمعیت شناختی داریم و از همین رو یکی از کار‌هایی که شروع کرده‌ایم، بحث محیط‌های دوستدار سالمند است.

وی گفت: در 9 شهر که از یک سو دستگاه‌های موثر در سالمندی در آنجا آمادگی بیشتری دارند و از سوی دیگر سرعت سالمندی در این شهر‌ها اولویت دارد، طرح شروع شد که مولفه‌های هشت گانه را در پی خواهیم گرفت.

وی در ادامه با اشاره به آموزش سالمندان گفت: امروز نیاز داریم سالمندان‌مان در رویارویی با سالمندی توانمند شوند.

از میان اخبار

ماجرای شیوع کرونای چشمی در کشور

مهاجم قاتل به جنگل هیرکانی رسید

(ویدیو) چه اتفاقی برای قاضی منصوری افتاد؟

(ویدیو) شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!