سه‌شنبه 29 آبان 1403

ایران و اقلیم کردستان عراق در حوزه دامپروری همکاری می کنند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
ایران و اقلیم کردستان عراق در حوزه دامپروری همکاری می کنند

ایران و اقلیم کردستان عراق برای تبادل دانش فنی دامپروری و صادرات محصولات دامی همکاری می کنند.

ایران و اقلیم کردستان عراق برای تبادل دانش فنی دامپروری و صادرات محصولات دامی همکاری می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در دیدار با بگرد دلشاد شکرالله طالبانی، وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق، اظهار کرد: دو هدف اصلی دامپروری در ایران تأمین پروتئین حیوانی و توسعه پایدار شغل دامپروری در کشور است.

وی افزود: ما سه راهبرد برای رسیدن به اهداف دامپروری داریم که شامل ارتقا کمی و کیفی تولیدات، ساختار فضای کسب و کار و ارتقا بهره وری تولیدات دامی می‌شود.

رضایی ادامه داد: اقدامات انجام شده در ایران برای ارتقا کمی و کیفی تولیدات شامل ایجاد ترکیبات ژنتیکی دام و افزایش تولید شیر و گوشت با اجرای طرح‌های اصلاح نژادی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با نحوه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در ایران تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی ایران امکان کشت ذرت، دانه و کنجاله سویا و غلات وجود ندارد و با واردات مواد اولیه و نهاده‌های دام و طیور به کشور، نسبت به تولید گوشت مرغ و تخم مرغ اقدام می‌شود.

وی افزود: در عین حال ایران هفتمین کشور تولیدکننده گوشت مرغ است و بیش از دو میلیون و 400 هزار تن گوشت مرغ صنعتی تولید می‌کند.

رضایی با اشاره فعالیت‌های دامپروری در ایران خاطرنشان کرد: به طور میانگین سرانه مصرف روزانه پروتئین دامی در ایران بیش از 37 گرم است که نزدیک به 6 گرم آن از طریق آبزیان و ماهی، حدود 30 گرم از طریق محصولات دامی شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ تأمین می‌شود.

وی افزود: در سال گذشته تولید شیر در ایران حدود 11.5 میلیون تن بوده و پیش بینی می‌شود امسال به 11.9 میلیون تن برسد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: نزدیک به 890 هزار تن گوشت قرمز در ایران تولید می‌شود که به خاطر حرام بودن گوشت خوک در اسلام، این میزان تولید محدود به گوشت گاو و گوسفند بوده و ایران در میزان جمعیت گوسفند چهارمین کشور در جهان و در زمینه جمعیت گاو هولشتاین در رده‌های بالای دنیا قرار دارد.

رضایی در رابطه با تولید دیگر ماکیان در ایران عنوان کرد: نزدیک به 200 هزار تن گوشت سفید از طریق پرورش شتر مرغ، بوقلمون و طیور بومی و حدود یک میلیون و 50 هزار تن تخم مرغ در سال در ایران تولید می‌شود.

وی با اشاره به دیگر تولیدات دامی در ایران ادامه داد: تولید حدود 115 هزار تن عسل، 3 هزار و 200 کیلوگرم ژل رویال، برمه موم و گرده گل و استخراج میلیتین (ماده موثره زهر زنبور عسل) با خواص دارویی متعدد و قیمت جهانی بالا از فعالیت‌های بخش زنبورداری در ایران است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که ایران جزو ده کشور اول دنیا در پرورش کرم ابریشم و تولید ابریشم است، گفت: یک هزار و 670 تن پیله تر در سال گذشته تولید شده است و ایران و اقلیم کردستان عراق می‌توانند در زمینه‌های مختلفی با هم همکاری کنند.

وی ادامه داد: این همکاری‌ها می‌تواند شامل صدور دانش فنی تجهیزات صنعت دام و طیور در تمام زمینه‌ها، صادرات محصولات دامی و مواد ژنتیکی دامی باشد.

اقلیم کردستان عراق در ابتدای راه توسعه کشاورزی

در ادامه این جلسه، بگرد دلشاد شکرالله طالبانی وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق اظهار کرد: اقلیم کردستان عراق در همسایگی ایران قرار دارد و ما مرز زیادی با ایران داریم و باید برای انتقال تجربیات ایران در زمینه دانش فنی کشاورزی، دامپزشکی، تولیدات دامی و صادرات محصولات کشاورزی از ایران به کردستان عراق با ایران همکاری کنیم.

وی افزود: دولت جدید اقلیم کردستان زمینه خوبی را برای فعالیت شرکت‌های خصوصی بخش کشاورزی و دامپروری فراهم کرده است.

طالبانی تصریح کرد: بازارهای اقلیم کردستان عراق و کشور عراق برای محصولات کشاورزی ایران آمادگی کامل دارد، همچنین ایران و اقلیم کردستان عراق می‌توانند در زمینه ارتقا صنعت کشاورزی اقلیم کردستان با هم همکاری کنند.

وی در رابطه با تولید محصولات کشاورزی و دامپروری در اقلیم کردستان عراق خاطرنشان کرد: محصولات دامی اقلیم کردستان عراق به خصوص مرغ و تخم مرغ به بازارهای کشور عراق صادر می‌شود، نزدیک به یک‌هزار و 626 واحد مرغداری در اقلیم کردستان فعال هستند که 170 هزار تن گوشت مرغ تولید می‌کنند و 36 کارخانه خوراک دام در این اقلیم وجود دارد.

وزیر کشاورزی و منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق اذعان کرد: در تمام مباحث بخش کشاورزی و دامپروری، اقلیم کردستان عراق در ابتدای راه قرار دارد و برخی از موضوعات مدنظر ایران برای همکاری، در کشور ما وجود ندارد.

وی افزود: اقلیم کردستان عراق واردکننده گوشت قرمز ترکیه و کشورهای همسایه است و توان تأمین گوشت قرمز از تولید داخل را ندارد اما این واردات تاکنون از ایران نبوده و به دنبال راهکار این همکاری و واردات هستیم.

طالبانی خواستار همکاری ایران برای پرورش گاو هولشتاین در اقلیم کردستان عراق شد و ادامه داد: این امر می‌تواند به اشتغال روستاییان ما کمک کند.