این ناوشکنها در خط مقدم فرانسه و ایتالیا هستند!+ عکس
با اینکه ناوها به طور مشترک ساخته شدند و تقریبا در اکثر موارد تجهیزات و تسلیحات یکسان دارند، باز هم تفاوت های جزئی از یکدیگر دارند. هر ناو از کلاس هرایزن، 7 هزارتن وزن دارد و طول آن به 153 متر میرسد؛ سرعت دریانوردی ناوهای کلاس هرایزن به حداکثر 30 نات میرسد و با یکبار سوختگیری کامل 45 روز مداومت عملیاتی دارند.
این ناوهای هرایزن برای ارتقا و اورهال نیمهعمر آماده میشوند؛ هدف اول از ساخت این ناوشکنها ایجاد چترپدافندی برای ناوگانهای دریایی بود، پس از کنار کشیدن انگلیس، در ابتدا قرار بود هر کشور 4 فروند از این کلاس را به خدمت بگیرد اما در نهایت این عدد به 2 فروند برای نیروی دریایی هرکشور تنزل پیدا کرد و کنسرسیوم Horizon SAS مسئول این پروژه شد، کنسرسیوم فوق تشکیل شده از 2 شرکت ایتالیایی فینکانتیری و فینمکانیکا و 2 شرکت فرانسوی دیسیان و تالس بود.
با اینکه ناوها به طور مشترک ساخته شدند و تقریبا در اکثر موارد تجهیزات و تسلیحات یکسان دارند، باز هم تفاوت های جزئی از یکدیگر دارند. هر ناو از کلاس هرایزن، 7 هزارتن وزن دارد و طول آن به 153 متر میرسد؛ سرعت دریانوردی ناوهای کلاس هرایزن به حداکثر 30 نات میرسد و با یکبار سوختگیری کامل 45 روز مداومت عملیاتی دارند.
کلاس هرایزن در بخش سینه ناو و جلوی پل فرماندهی مجهز به دو توپ سوپر راپیدو 76 میلیمتری اوتو ملارا است، این توپها میتوانند اهداف هوایی را در برد 4 کیلومتر و اهداف دریایی را در برد مؤثر 8 کیلومتر مورد اصابت قرار دهند.
یکی از تفاوتهای اصلی ناوهای کلاس هرایزن ایتالیا و فرانسه در بخش توپ 76 میلیمتری پاشنه است، از این راه هم میتوان فهمید که ناو هرایزن ایتالیایی است یا فرانسوی.
ناوهای ایتالیایی در بخش پاشنه و بالای آشیانه بالگرد، مجهز به یک توپ مشابه 76 میلیمتری هستند، در حالی در ناو فرانسه خبری از این توپ نیست.
ایتالیاییها همچنین توپهای خودکار 76 میلیمتری خود را به سیستم STRALES لئوناردو جهت شلیک و هدایت مهمات هوشمند DART مجهز کرده اند، این مهمات پس از شلیک به وسیله امواج رادیویی هدایت میشوند تا دقت بالایی را جهت اصابت به هدف ارائه دهند و برد آنها حداکثر 8 کیلومتر می باشد، ایتالیا گفته این توپ ها میتوانند با موشکهای کروز هم درگیر شوند.
اما اصلی ترین هدف از توسعه این ناوها توان پدافندی آنها بود. در بخش پدافندی، این ناوها از سامانه PAAMS دارای سیستم پرتاب عمودی A-50 سیلوِر استفاده می کنند که در مجموع 48 سیلوی عمودی جهت میزبانی از موشکهای آستر15 و آستر30 به ترتیب با بردهای 30 و 120 کیلومتر در اختیار دارند، این سامانه با موشکهای فوق میتواند با انواع تهدیدات جنگندهها، بالگردها، موشکهای کروز و... درگیر شود اما قابلیت ضدبالستیک ندارد.
یکی از اصلیترین ارتقاهایی که قرار است برای ناوهای هرایزن هردو کشور صورت بگیرد، مجهز شدن سامانه پدافندی PAAMS به موشکهای جدید آستر30 بلاک 1NT میباشد، این موشک با برد 150 کیلومتر میتواند با اهداف بالستیک درگیر شود.
در بخش رادارها این ناوها از رادار کشف و نظارت و پیش اخطار سه بُعدی SMART-L ساخت شرکت تالس استفاده میکند، رادار اسمارت که برروی باند L فعالیت میکند، پوشش 360 درجه را برای ناو در حداکثر برد 400 کیلومتر فراهم میکند.
ناو از رادار چندمنظوره و کنترل آتش EMPAR استفاده میکند که میتواند همزمان چندین هدف را رهگیری کند و با آنها درگیر شود، رادار که برروی باند C فعال است حداکثر برد درگیری و کنترل آتش 150 کیلومتر را در اختیار دارد.
هرایزن همچنین بین دو رادار اصلی از سامانه 360 درجه الکترواپتیکال بردبلند Vampir NG سافران استفاده میکند که هدف آن نظارت و کشف اهداف مختلف مانند هواگردها، موشکهای کروز و پهپادها و حتی شهپادهایی است که به هردلیل توسط رادارها کشف نشدهاند و پس از کشف این سیستم هشدار هدف ناشناس را صادر میکند.
--> اخبار مرتبط- سفیر انگلیس برای پاکسازی دیوار سفارت دست به رنگ شد + عکس
- 9 مورد تجاوز؛ اتهامات عجیب مندی
- مقصد تابستانی توریستهای اروپایی
- وزرای خارجه آمریکا و اروپا حمله راکتی به اربیل را محکوم کردند
- بالاترین درصد کشندگی کرونا در کدام کشورها است؟
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.