چهارشنبه 26 دی 1403

این پیام تله‌ای برای به دام انداختن شماست!

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
این پیام تله‌ای برای به دام انداختن شماست!

ارسال پیامک با شماره‌های شخصی و ناشناس و حتی استفاده از شماره تلفن افرادی که مورد اخاذی و تعرض قرار گرفتهاند، از شگرد‌های جدید این روز‌های مجرمان سایبری است.

امروزه واریز یارانه‌های معیشتی و اطلاع‌رسانی درباره آن از طریق سامانه‌های مجازی، بستری را برای سودجویی و کلاهبرداری مجرمان سایبری فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا؛ هرچند پلیس فتا همیشه نسبت به جرایم سایبری در جامعه هشدار داده است، اما اکثر مردم از روی ناآگاهی همواره مورد سودجویی این افراد واقع می‌شوند.

امروزه که بازار جرایم سایبری در جامعه داغ شده است و کلاهبرداران با ارسال پیامک‌های جعلی سعی در اخاذی و هک گوشی‌های هوشمند را دارند، مراقبت از اطلاعات تلفن همراه خود یکی از ضروریات این روز‌ها است.

ارسال پیامک با شماره‌های شخصی و ناشناس و حتی استفاده از شماره تلفن افرادی که مورد اخاذی و تعرض قرار گرفتهاند، از شگرد‌های جدید این روز‌های مجرمان سایبری است.

کشف 86 درصد جرایم سایبری در کردستان

رئیس پلیس فتای کردستان از افزایش 20 درصدی وقوع جرم در چهار ماهه نخست سال در کردستان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 86 درصد جرایم سایبری در استان کشف شده است.

سرهنگ دانش‌پور در گفتگو با ایسنا در خصوص درصد فراوانی جرایم اظهار کرد: در حوزه جرایم مالی 54 درصد، جرایم اخلاقی 26 درصد و سایر جرایم از جمله اخاذی و هتک حیثیت و سامانه‌های غیرمجاز 20 درصد فراوانی جرم را در استان کردستان شاهد بودهایم.

مراقب پیامک‌های جعلی باشید

وی یکی از مشکلات گریبانگیر جامعه امروز را بحث دریافت پیامک‌های جعلی خواند و عنوان کرد: این پیامک‌ها اغلب در بحث یارانه‌های معیشتی و سامانه قضایی "ثنا" است که به محض ورود به سامانه‌ها و لینک‌های جعلی اطلاعات گوشی هوشمند در اختیار کلاهبردان قرار می‌گیرد.

سرهنگ دانش‌پور ادامه داد: از همشهریان درخواست می‌شود به محض دریافت پیامک‌های جعلی که با شماره شخصی ارسال شدهاند، آن‌ها را پاک کرده و از باز کردن سامانه‌ها و لینک‌های جعلی خودداری کنند.

وی افزود: هیچگونه خدمات الکترونیکی با شماره شخصی به افراد ارسال نمی‌شود و در صورت دریافت اینگونه پیام‌ها حتما آن را پاک کرده و یا در صورت قربانی شدن و برداشت از حساب بانکی در اسرع وقت شکایت کنند.

دانش‌پور افزود: در صورت هرگونه ورود افراد به سامانه جعلی، بلافاصله گوشی خود را فلاش و یا به حالت تنظیمات کارخانه بازگردانند تا سطح دسترسی کلاهبردار به اطلاعات گوشی هوشمند افراد محدود شود.

دستگیری 2 مجرم سایبری در کردستان

وی خاطرنشان کرد: اخیرا 2 نفر از عاملین و مرتکبین جنایت پیامک‌های جعلی دستگیر شدند که بیش از 300 میلیون ریال کلاهبرداری و 10 نفر مالباخته داشته است.

سرهنگ دانش‌پور در ادامه از راهاندازی مرکز فوریت‌های سایبری خبر داد و گفت: تماس با مرکز فوریت‌های سایبری096380 همچون 110 راهنمای مردم در اینگونه مواقع خواهد بود.

وی یادآور شد: شهروندان هرگونه پست و یا لینک ناشناسی که با شماره‌های شخصی دریافت می‌کنند، به هیچ وجه ورود نکنند و حتما از مبادی و مراجع قانونی جویای صحت و راستی آن باشند.

از میان اخبار

مافیای زیبایی؛ وضعیت عجیب سالن‌های آرایشی زنانه!

ماجرای پرت شدن زنی از ون گشت ارشاد در گیلان چه بود؟