این چند کتاب فاطمی را باید خواند
برشی از اثر علی بحرینی خواندن کتابهایی با هدف معرفت به ایام و مناسبت هایی که در آن قرار می گیریم همیشه مزایا و محسناتی قابل توجه خودش را داشته است. به طور مثال اگر در ماه محرم به مطالعه کتبی در مورد حضرت سید الشهدا یا قیام افق گشای عاشورا بنشینیم ضمن اینکه ارتباط قوی و عاطفی با آن اثر بر قرار میکنیم، مداومت این کار برای سالها منجر به اشراف ما پیرامون موضوع مورد نظر میشود. در این روز ها که شیعیان در سوگ و عزای حضرت فاطمه زهرا هستند مناسب است که در کنار شور عزا به شعور معرفت هم بپردازیم و با مطالعه آثاری که در مورد این بانوی جلیل القدر نگاشته شده، ضمن شناخت مقام ایشان سعی در نزدیکی خود به صفات فاطمی کنیم. رهبر معظم انقلاب در مورد مطالعه پیرامون شخصیت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) میفرمایند: «مقام فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها در خور آن است که عقول برجستهی انسانهای بزرگ، در اصلیترین رشتههای تفکرشان بیندیشند و زبانهای فصیحترین و بلیغترین گویندگان و شعرا و سرایندگان، آن اندیشهها را در قالب کلمات بیاورند و سرشارترین ذوقها و جوشانترین طبعهای فیاض و سیال هنرمندان و شاعران، آنها را به صورت شعر و سخن منظوم، با بهترین گویشها و حنجرهها بیان کنند. اگر اینطور بشود، شاید ذهن بشر متوسط امروز و ما که از معارف حقیقی الهی دوریم و کشش نداریم که در ذهن و دل و روحمان، حقایق والا و متعالی را درک بکنیم، بتوانیم گوشهیی از فضایل و مدایح و مناقب و محامد این بزرگوار را بفهمیم و درک کنیم.» (1368/10/28)
چند اثر با محوریت زندگانی و شخصیت حضرت زهرا (صلوات الله علیها) در زیر معرفی شده است:
من فاطمه هستم
کمتر از ده روز پس از رحلت پیامبر اسلام صلیالله علیهوآله شش واقعه تکاندهنده و بس شگفت و عبرتانگیز رخ داد، واقعه ششگانهای که حکایتگر دو جنبش متقابل بود. ویژگی این کتاب، آموزشی و تحلیلی بودن آن بر مبنای پژوهشهای تاریخی است و برای اینکه متن آموزشی باورپذیرتر باشد، در قالب هفت گزارش و هر گزارشی با پرسشها و پاسخهای تحلیلی تدوین شده است. نویسنده این کتاب را با یک مقدمه و هفت گزارش با موضوعات «همایش انصار، غصب خلافت، غصب فدک، خطبه فدکیه، شرح خطبه فدکیه، تهاجم به خانه وحی، و وصیتنامه الهی، سیاسی» گردآوری کرده است. از جمله این تحلیل ها و گزارش ها اینکه:، آیا غصب خلافت یک اتفاق بوده است یا توطئه، چرا شهروندان مدینه با غصب خلافت مخالفت نکردند، چرا ابوبکر فدک را غصب نمود، ابوبکر با چه توجیه شرعی فدک را غصب نموده است، اشکالات حقوقی و شرعی غصب فدک چیست، چرا مهاجر و انصار از فاطمه سلاماللهعلیها حمایت نکردند، تهاجم به خانه وحی در چند مرحله انجام گرفته است، راز آتشافروزی سران سقیفه چه بوده است، چرا حضرت فاطمه سلاماللهعلیها عذرخواهی ابوبکر و عمر را نپذیرفتند، خطبه در جمع زنان انصار در چند محور ایراد شده است، چگونه امام علی علیهالسلام به این وصیتنامه عمل نمودند، واکنش مردم در برابر دفن شبانه چه بوده است. کتاب دردانه دلداده
این کتاب که در نوع خود از بهترین کتاب ها، می باشد در شانزده فصل به رشته تحریر درآمده و به بررسی دقیق در زمینه ولادت، اسامی و القاب، مقام حضرت فاطمه (س)، از ولادت تا هجرت، پس از هجرت، ویژگیهای فاطمه (س)، مناقب، فاطمه (س) و از دست دادن رسول خدا (ص)، فاطمه (س) و دفاع از ولایت، غصب فدک، دوران بیماری و شهادت آن حضرت (س) پرداخته است. بیان گوشههایی از علم فاطمه (س)، عصمت او، مناقب اخروی، حجاب، اخلاق، و مصائب زهرا (س) پس از رحلت پیامبر، از دیگر مباحثی است که بدانها پرداخته شده است.
کتاب سیره اخلاقی و سبک زندگی حضرت زهرا
ه و ز ت زا ام یگا د ت رل ا وآ ا و در ی ی ز د در و در رویکردی ا، دی رری ا و از رل ا ا و آ رادر د ده ده، ا ای اوز وه زن و دان ا ان ا م و دد. مولف محترم، در ا ا ارز ه داری از روایات و ریخی و و آر ا، ز ت زا ام را در زه اق دی، اق اد و اق ا می.
کتاب شخصیت حضرت زهرا در قرآن از منظر تفاسیر اهل سنت
از جمله مباحث مهم جهت روشن شدن حقائق مذهبی و تقریب مذاهب و نیز رفع بسیاری از توهمات که چه بسا منشأ برخی از منازعات قومی در جهان اسلام است بررسی جایگاه و فضائل اهلبیت (ع) است. این کتاب، شخصیت و فضایل حضرت زهرا را بر اساس توجهی که برخی آیات و سور به آن دارند و در قالب روایات معتبر و متعددی که در مهم ترین منابع اهل سنت آمده است، مورد بررسی قرار می دهد. نویسنده کتاب، با جستجو در منابع تفسیری اهل سنت، در مورد حضرت زهرا (سلام الله علیه)، آیات و روایات تفسیری، را جمع آوری و سپس شبهات مطرح را، به طور دقیق از کتب خود اهل سنت، نقل کرده و به آنها پاسخ داده است. در این کتاب، برای اولین بار، آیات ناظر به حضرت فاطمه (سلام الله علیه) را در چهار بخش اسباب نزول، شان نزول، جری و تطبیق بطن بررسی نموده است. لازم به ذکر است در 135 آیه از 49 سوره قرآن، مفسران اهل سنت در تفاسیر خویش، از حضرت زهرا (س) سخن به میان آورده اند.
کتاب شبهات فاطمیه
این کتاب، پژوهشی تاریخی و روایی در مورد اثبات شهادت فاطمه زهرا (س) و پاسخ به برخی از شبهات ایراد شده از سوی علمای وهابیت در این زمینه است. در این کتاب سعی شده است به صورت مستند و مستدل به بحث و بررسی تاریخی هجوم به بیت فاطمه زهرا (س) و آزار و اذیت و در نهایت شهادت ایشان توسط غاصبان خلافت پرداخته شده و توجیهات وهابیان در این مبحث آثار تارخی به نقد کشیده شود. در همین راستا نگارنده به روایاتی از منابع روایی شیعه و اهلسنت در زمینه اثبات شهادت فاطمه زهرا (س) استناد کرده و این روایات را از لحاظ سندی و دلالتی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و هر گونه شبهه در انکار این واقعه مسلم تاریخ اسلام از سوی وهابیت را به شدت رد کرده است.