باد، آفتاب و مرز در منطقه سیستان به تهدید تبدیل شده است
زاهدان - ایرنا - امام جمعه زهک در شمال سیستان وبلوچستان گفت: در تمام دنیا باد، آفتاب و مرز یک فرصت محسوب میشود اما در منطقه سیستان به یک تهدید تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا حجت الاسلام حسن خدری روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که با حضور فرماندار زهک برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه پس از سالها گذشت مرز در منطقه سیستان سازماندهی نشده و تاثیر آن سر سفره مردم منطقه دیده نمیشود.
وی با بیان اینکه هیچ فرد اجازه ورود به شخصیت حقیقی انسان ها را ندارد تصریح کرد: مدیر در هر کجا که نقش آفرینی میکند باید نقد شود.
امام جمعه زهک اظهارداشت: یکی از مشکلات جدی در شهرهای شمالی سیستان وبلوچستان نبود طرح و پیشنهاد درست از سوی مسوولان است.
وی لازمه ورودش به مسائل مختلف سیستان را فکر و تحقیق دانست و گفت: رسانه های منطقه سیستان علل طولانی شدن احداث بزرگراه زابل به زاهدان، تغییر الگوی کشت و صنایع تبدیلی در طرح 46 هزار هکتار آبیاری از طریق لوله به مزارع دشت سیستان، احداث راه آهن، طرح انتقال گاز به سیستان و طرح رزاق سپاه در مرز راه پیگیری کنند.
حجت الاسلام و المسلمین خدری اظهارداشت: کار کردن در منطقه سیستان بسیار سخت است و عدم وحدت باعث شده تا این منطقه با مشکلات زیادی در راه آبادانی مواجه شود.
فرماندار زهک نیز در این نشست گفت: این شهرستان با داران بودن آثار باستانی، تاریخی و طبیعی یکی از ظرفیتهای گردشگری در سیستان بلوچستان است و حدود2 سال اخیر 600 گردشگر خارجی از ظرفیتهای این منطقه دیدن کردند.
غلامرضا اربابی افزود: در حوزه گردشگری اولین هتل سنتی جنوب شرق کشور در روستای تاریخی قلعه نو زهک از سوی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعتبار مشخص افتتاح میشود.
وی از حمایت و تکریم سرمایه گذار بومی خبر داد و گفت: اهدای زمین و تسهیلات با سود کم برای حضور سرمایه گذار در شهرستان زهک فراهم شده و با تمام امکانات از آنها حمایت می کنیم.
فرماندار زهک اظهارداشت: برای بازارچه مرزی شاهگل مجوز ورود دام دریافت شده اما بدلیل قیمت بالا خرید در ایام عید قربان تا به امروز استقبالی از سوی مردم نشده است.
وی تاکید کرد: از 12 کیلومتر راه جاده زابل به زهک افزون بر 7 کیلومتر آن روکش آسفالت گرم شده و در تلاشیم باقی مانده جاده را هم تکمیل کنیم.
اربابی با اشاره به لایروبی رودخانه ها و انهار سنتی در منطقه سیستان گفت: لایروبی به موقع رودخانه ها و انهار سنتی در منطقه باعث شده تا خطر سیلاب منطقه را تهدید نکند و ورود آب به کانون های گرد و غبار باعث کاهش توفان شده است.
وی ادامه داد: برای مبارزه با ریزگردها در شهرستان زهک 900 هکتار در یک سال اخیر مالچ پاشی و یکهزار 200 هکتار رها سازی آب در نقاط نوفانی انجام شده است.
*س_برچسبها_س*