باراک اوباما
باراک اوباما
در هفتهای که گذشت، ناظران شاهد تحرکات دیپلماتیک مختلف پیرامون پروند هستهای ایران و ازسرگیری مذاکرات وین بودیم. در ادامه نگاهی به مهمترین اخبار و تحلیلهای این حوزه خواهیم داشت.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
«وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا شامگاه امروز پنجشنبه خواستار از سرگیری مذاکرات هستهای مرتبط با ایران، در وین شد. شرمن در گفتگو با شبکه خبری الجزیره مدعی شد: «از آغاز مجدد مذاکرات وین حمایت میکنیم و ایران را به مذاکره جدی دعوت میکنیم». وی درباره دوحه نیز گفت که «در پی آغاز گفتوگوی راهبردی با قطر هستیم. این کشور، شریک اصلی [آمریکا] است». شرمن هفته گذشته گفت که دولتهای آمریکا...
خبرگزاری فرانسه در اولین ساعات روز چهارشنبه یانکین را برنده انتخابات اعلام کرد. او از اوایل رأیگیری جلو بود و این فاصله را در طول شب هم حفظ کرد، در حالی که مکالیف در بخشهای کلیدی که بایدن در سال 2020 در آن ها پیروز شده بود شکست خورد.
«خروج آمریکا از افغانستان موجب تغییر شرایط در منطقه شد. اکنون عربستان سعودی و امارات میدانند که با خروج برادر بزرگتر، دیگر قادر به خصومت سابق با ایران قدرتمند نخواهند بود.»
اقتصادنیوز: در شرایطی که ایران و آمریکا خود را برای آغاز مذاکرات احیای توافق هستهای - که واشنگتن در سال 2018 از آن خارج شد - آماده میکنند، مقامات تازه بر سر کار آمده در تهران در حال ایجاد زمینه برای در پیش گرفتن یک سیاست خارجی جدید قاطعانه و سرسختانه هستند.
ناگفتههایی از دولت حسن روحانی به تازگی منتشر شده که نکاتی جدید درباره مکالمه تلفنی او با باراک اوباما را مطرح کرده است، روایتی که حکایت از اعتماد ناتمام روحانی به اوباما دارد.
هزاری گفت: باید خروجی رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج بتواند با مسئله شناسی، به حل مسائل استان در حوزه های مختلف از جمله مشکلات اقتصادی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و... کمک کند و خروجی تولیدات حول این مشکلات باشد.
تئوری خروج آمریکا از منطقه غرب آسیا که از خواسته های مشروع جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه است مسبوق به سابقه است و هر روز تعداد ملت هایی که با این خواسته همراهی کرده و تاکید می کنند بیشتر می شود چراکه میراث ناگوار حضور آمریکایی ها در منطقه چیزی جز ناامنی، ویرانی و عقب ماندگی نیست.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران را به پرواز در ابرهای متراکم تشبیه کرد و مدعی شد که این مسیر نمیتواند برای مدت طولانی ادامه یابد.
در طول ماههای گذشته رئیسجمهور آمریکا گافهای مختلفی در طول مصاحبهها و سخنان خود داشته که باعث شده سوژه شبکههای اجتماعی شود و نگرانی ها را بابت ادامه دوران ریاست جمهوری او و آینده کشورش افزایش دهد.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران هیچ گاه میز مذاکره را ترک نکرده و معتقد است که به اندازهی کافی استدلال برای دفاع از حقوق خودش را دارد.
اقتصادنیوز: مهمترین سرتیترهای صفحههای اقتصادی مطبوعات 10 ابان در ابتدای هر دهه در نیم قرن گذشته از این قرار بوده است:
شکی نیست که برای رفع تنش ها و سوتفاهم ها و رسیدن به حداقل تفاهم ها هیچ مذاکره ای نمی تواند به اندازه مذاکره مستقیم نقش داشته باشد اما تحرکات اخیر دولت بایدن نشان می دهد که تاکتیک آمریکا در دوره جدید نیز تغییری پیدا نکرده و به جای اقدامات سازنده دیپلماتیک در راستای تخریب آن گام بر می دارد.
«امپریالیسم و دموکراسی در کوبا» نوشته آرنولد آگست توسط نشر مضمون منتشر شد. در این اثر بحث شده که آیا میان کوبا و آمریکا که هرگز از تلاش برای تسلط بر آن دست برنداشته، روابط عادی بوجود میآید؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «دنیس راس» مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا در دوره جورج دبلیو بوش، هماهنگکننده ویژه مسائل خاورمیانه در دوره بیل کلینتون و مشاور سیاست خارجی دولت باراک اوباما، در مقالهای در «فارین پالیسی» تحت عنوان «تهدید جنگ تنها راه رسیدن به صلح با ایران است»، نوشت: رویکرد دولت بایدن در قبال ایران، بر مبنای مهار برنامه هستهای این کشور از راه احیای توافق...