بازار گرمی خانههای استیجاری با سرمای بهاری / هزینه خانههای استیجاری گردشگری با هتلها برابری میکند
با فرا رسیدن تعطیلات تابستانی شاهد حضور مسافران و گردشگران در استان کردستان خواهیم بود؛ این اتفاق اگرچه طی دو سه سال اخیر کمتر نمود داشته اما تا آنجا که ذهن یاری میکند استان کردستان هرساله در همه ایام تعطیل به واسطه حضور مسافران حال و هوای دیگری داشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، با فرا رسیدن تعطیلات تابستانی شاهد حضور مسافران و گردشگران در استان کردستان خواهیم بود این اتفاق اگرچه طی دو سه سال اخیر کمتر نمود داشته اما تا آنجا که ذهن یاری میکند استان کردستان هرساله در همه ایام تعطیل به واسطه حضور مسافران حال و هوای دیگری داشته است.
البته از وضعیت ایجاد شده به واسطه شیوع ویروس کرونا در دو سه سال اخیر و بلاتکلیفی مردم، مسافران و گردشگران برای حضور یا عدم حضورشان در شهرهای گردشگر پذیر که بگذریم؛ کردستان به دلیل وجود طبیعت زیبا و بی مانندش همواره یکی از مقاصد گردشگری بوده کما اینکه هر گاه تعطیلات دو یا سه روزه به پایان هفته نزدیک بوده این قطعیت حضور مسافران را دوچندان کرده است.
اما متاسفانه باوجود تلاشهای انجام شده شاهد حضور تعدادی از کارتن به دستها در میدانهای پرمسافر شهرهای استان مانند بانه، مریوان، اورامانات هستیم که همچنان این قشر پایکار هستند و خبری از ساماندهی وضعیت نابسامان ایجادشده توسط این چنین افرادی نیستم. و اما آنچه در این میان مشهود است این است که، این کویی فقط در حرف اینچنین است و خبری از عمل نیست.
قیمت خانه های گردشگری با قیمت هتل ها برابری می کند
یکی از گردشگرانی که به تازگی به استان کردستان مراجعه کرده است و اورامان را برای بازدید انتخاب کرده بود می گوید: خانههای مسافر، با توجه به علایق مسافران و با تنوعهای فرهنگی و اقتصادی و به دلیل قیمت مناسب مورد استقبال خانوادهها بهخصوص عیالوارها قرار گرفته است اما متاسفانه این روزها به جرات می توان گفت که قیمت آن با قیمت هتل ها همخوانی می کند.
وی گفت: متاسفانه بسیاری از مسافران به تازگی از وجود خانه های استیجاری چندان دل خوشی ندارند چرا که مسئولین باید علاوه برای واحدهای اقامتی و هتل های موجود در سطح استان و مناطق گردشگرپذیر واحدهای ارزان قیمت به شکل تجمع یافته و قانونمند را بسازند تا همه شهروندان و گردشگران بتوانند از آن استفاده کنند.
وی افزود: گردشگران به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم می شوند و اگر گردشگران را دسته بندی کنندگردشگرانی که دنبال تجارت هستند، قطعا به دنبال هتل و اماکن استاندارد هستند اما گردشگرانی که دنبال جاذبه هستند به دنبال مکان های ارزان قیمت هستند لذا باید این چنین اماکنی براس مسافران ساماندهی شود اما به قیمت مناسب.
این مسافر گردشگرپذیر اضافه کرد: اگر نظارت بر روی خانه و مسافرخانه صورت نگیرد، مشکلات فرهنگی و اجتماعی را به دنبال دارد و پیامدهای منفی برای جامعه هتل داران شکل خواهد گرفت بنابراین باید ساماندهی و نظارت اتفاق بیافتد تا خانواده های عیال وار به راحتی از مکان های دیدنی شهرها استقبال و بازدید کنند.
آرمان وطن دوست معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری، و صنایع دستی کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: بحث خانه مسافرها موضوعی است که از سال 86 در سازمان وقت کشور استارت خورد و تقریبا تمام استانهای کشور درگیر این موضوع واحدهای مجاز و غیر مجاز در کشور هست که در نهایت وزارتخانه تصمیم به ساماندهی این موضوع در کل کشور گرفت و در ذیل ماده یک آئین نامه ایجاد، اصلاح و نظارت و بهره برداری از تاسیسات گردشگری این نوع از واحدهای اقامتی با عنوان واحدهای خود پذیرایی تعریف شده است و روال آن به این شیوه است که یک شرکت مجری که توان کافی را داشته باشد طی فراخوان عمومی انتخاب و شرکت مذکور وظیفه راه اندازی مراکز اطلاع رسانی ورزرواسیون را در مبادی ورودی شهرها و یا محل های تجمع گردشگران و همچنین نظارت و معرفی واحدهای غیر مجاز به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استانها را عهده دار می شوند.
وی افزود: این اداره کل نیز با مصوبه کمسیون ارتقا امنیت گردشگران در استان کردستان و در 3 شهر کامیاران، هورامان و بانه اقدام به ساماندهی خانه مسافرها ی واجد شرایط نموده و در جمع برای 120 واحد مجوز صادر نموده است و هر 3 شرکت نسبت به راه اندازی مراکز اطلاع رسانی و رزرواسیون اقدام نموده اند.
وطن دوست با توجه به اینکه در مقاطعی از سال ظرفیت واحدهای اقامتی استان جوابگوی تعداد مسافرین ورودی نمی باشد اداره کل میراث فرهنگی به عنوان دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر استانها با همکاری 23 دستگاه عضو کمبود واحدهای اقامتی را به صورت موقت از طریق مدارس آموزش و پرورش، مهمانسرای ادارات و به صورت اضطراری سالنهای ورزشی و... تامین می نماید تا جلوی اجحاف به گردشگران گرفته شود.
با افراد خاطی در این حوزه برخورد قانونی می شود
معاون گردشگری استان کردستان در ادامه خاطر نشان کرد: در ادامه و در شهرهایی که دارای بافت تاریخی هستند به عنوان نمونه در سنندج بناهایی که واجد ارزش تاریخی هستند را تحت عنوان اقامتگاه سنتی و در روستاهای گردشگری تحت عنوان اقامتگاههای بوم گردی مجوز صادر می نماید تا توزیع سفر و گردشگری در کلیه مناطق شهری و روستایی متوازن باشد.
وطن دوست با اشاره به اینکه این تعداد کسانی که در این حوزه بر خلاف مقررات عمل می کنند خیلی بیشتر از واحدهایی است که توسط این اداره کل ساماندهی شده افزود: در راستای ماده 23 آئین نامه نظارت واحدهای متخلف به اماکن انتظامی جهت پلمپ معرفی می شوند.
وی با هشدار به افرادی که به صورت غیر قانونی در این حوزه فعالیت دارند خاطر نشان کرد: درصورت تکرار برابر تبصره 2 ماده 7 قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی به مرجع قضایی جهت پلمپ دائم محل کار و جریمه مالی از 20 تا 50 میلیون تومان معرفی می شوند.
وطن دوست در ادامه گفت: از ابتدای سال تا کنون 6 واحد متخلف در سنندج، 3 واحد در مریوان، 2 واحد در هورامان و 12 واحد در بانه پلمپ و 70 مورد جهت جریمه مالی به مرجع محترم قضایی معرفی شده اند.
معاون گردشگری استان کردستان در پایان بیان داشت: درخواست اکید ما در مرحله نخست از مهمانان عدم انتخاب واحدهای فاقد مجوز جهت اسکان و از مردم عزیز معرفی اینگونه واحدها به ادارات میراث فرهنگی شهرستانها جهت برخورد قانونی می باشد.
انتهای پیام /