بازگشایی سالن های تئاتر بازی با جان مردم است
نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر گفت: با احتیاط باید سالن های تئاتر را بازگشایی کنند و نباید عجله کرد؛ این که گروه ها را به تمرین دعوت کنیم و بعد هم بگوییم اجرا کنند و تماشاگران را به سالن ها بکشانیم، زمانی که خیالمان بابت کرونا راحت نشده است ریسک آمیز و خطرناک است چرا که ممکن است با جان مردم بازی شود.
مسعود دلخواه نویسنده بازیگر و کارگردان تئاتر در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص وضعیت این روزهای تئاتر و هنرمندان تئاتری در شرایط کرونایی گفت: آسیب کرونا به برخی حرفه ها جدی تر و شدیدتر است. شغل هایی که نیاز به حضور جمعیت دارند و به نوعی اجتماعی هستند، مانند انواع مسابقات ورزشی، کنسرت و تئاتر که هم گروهی باید دور هم جمع شوند و تمرین کنند و هم تماشاگرانی که در سالن می نشینند جمعیت تشکیل می دهند؛ این ها جزء حرفه های آسیب پذیرتر هستند.
وی افزود: خیلی حرفه ها از کرونا آسیب دیده اند، از دست فروشان کنار خیابان گرفته تا شغل هایی که به عنوان شغل آزاد مجبور شدند به خاطر کرونا تعطیل کنند، اما از همه این ها آسیب پذیر تر، "تئاتر" بوده است به خاطر این که در تئاتر بازیگران مجبورند به همدیگر نزدیک شوند، فلسفه وجودی تئاتر و دیگر هنرهای اجرایی مانند کنسرت موسیقی، کنار هم بودن و با هم بودن و همینطور شرکت کردن یک جمعیت در آن رویداد است.
این کارگردان تئاتر اظهار داشت: کرونا باعث دور شدن آدم ها از هم شده است، اگر بخواهیم به دستور العمل های بهداشتی عمل کنیم باید زیاد کنار هم نمانیم و در خانه بمانیم، به همین دلیل از لحاظ اجتماعی محتاط شده و کمتر به فکر رفتن به کنسرت زنده یا تئاتر میافتیم، به همین دلیل آسیب های اقتصادی هم به این هنرها وارد میشود. در حوزه نمایش، از تماشاخانه های خصوصی گرفته تا هنرمندان تئاتری همه و همه از این بحران آسیب دیده اند.
وی در ادامه گفت: کسانی که حرفه اصلیشان تئاتر است و منبع درآمد دیگری ندارند الان بیکار هستند و آسیب دیده اند چون تئاتر هنوز به عنوان یک شغل در وزارت کار تعریف نشده است، بنابراین این هنرمندان از خیلی از امتیازهای دولتی مانند حقوق بیکاری و... محروم هستند. این آسیب های اقتصادی در سطح جهان صورت گرفته است، مثلا تئاتر برادوی هم از این ویروس کرونا در امان نمانده و ضربه اقتصادی فراوانی خورده است که اگر دولت به کمک نیاید ممکن است خیلی از تئاترهای آنجا ورشکسته شوند، البته در آمریکا در دهه 30 هم که دوران رکود اقتصادی بود دولت با دادن وام های بزرگ و کمک های مالی بلاعوض مانع ورشکسته شدن تئاترها شد.
این استاد دانشگاه اذعان داشت: از نظر هنری هم بازیگران، طراحان، کارگردانان و... هر کدام به دلیل ویروس کرونا خانه نشین شده اند و هر کدام ممکن است در خانه به شکلی بتوانند کاری مثل مطالعه و پژوهش انجام دهند، اما در نهایت باید بیرون از خانه و در سالن های تئاتر اجرا کنند. البته نویسنده ها و یا نقاش ها در خانه می توانند به بهترین شکل کار کنند و از این نظر لطمه ای نخورده اند، اما در حوزه فرهنگ، انتشاراتی ها هم خیلی لطمه خورده اند. تئاتر یک فعالیت گروهی است و نمی توان آن را در خانه انجام داد، فقط می شود در خانه در مورد ان صحبت کرد و در برنامه های مجازی می توان گفتمان هایی را در مورد تئاتر و بازیگری انجام داد و یا کتاب معرفی کرد ولی نمی توان تئاتر اجرا کرد.
مسعود دلخواه در پایان گفت: از طرفی هم خیلی با احتیاط باید سالن های تئاتر را بازگشایی کنند و نباید عجله کرد، به هیچ وجه نباید در بازگشایی تماشاخانه های خصوصی و بازگشایی تئاترهای دولتی عجله کرد، می شود فعالیت های خاصی را آن جا انجام داد، مثلا میزگرد 2 یا 3 نفره برگزار کنند و این بحث ها در فضای مجازی آنلاین پخش شود، این که گروه ها را به تمرین دعوت کنیم و بعد هم بگوییم اجرا کنند و تماشاگران را به سالن ها بکشانیم زمانی که خیالمان بابت کرونا راحت نشده است ریسک آمیز و خطرناک است چرا که ممکن است با جان مردم بازی شود در حالی که ما می دانیم چرا تماشاخانه ها و آموزشگاه های هنری به بازگشایی نیاز دارند، همه این ها در حال ضرر دادن هستند، و دولت باید به این ها کمک کند تا ورشکسته نشوند اما راه حل، بازگشایی زودرس نیست چون هنوز ستاد بحران اعلام نکرده است که وضعیت سفید است.
انتهای پیام /