دوشنبه 5 آذر 1403

بازی با احساسات بالاشهری ها برای میلیاردر شدن / روزانه 8 میلیون تومان درآمد این فرد است

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع

تبریز، به مدت سال‌ها به عنوان شهری بدون گدا شناخته می‌شود و این عنوان، آن را از سایر شهرهای هم سطح خود متمایز کرده است. اما این ادعا که تبریز یک شهر بدون فقر است، اشتباه است. آمارها که توسط نهادهای حمایتی از جمله سازمان بهزیستی، کمیته امداد و خیریه‌ها جمع‌آوری می‌شوند، نشان می‌دهد که در جامعه تبریز، مشکلات فقر وجود دارد. اما دلیل این است که گروه‌های فقیر در این شهر به سمت تکدی‌گری پیش...

تکدی‌گری ضمن این‌که ممکن است یک پدیده حرفه‌ای باشد و تعدادی از افراد به صورت سازمان یافته به این کار دست بزنند، با یک پدیده‌ی اجتماعی از جمله فقر هم در ارتباط است، فقر خروجی‌هایی دارد که بزهکاری، طلاق، اعتیاد و همچنین تکدی‌گری از جمله آن است.

درآمد روزانه برخی گدایان در تبریز به 20 میلیون تومان می‌رسد

مدیرکل کمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان اینکه درآمد روزانه برخی گدایان در تبریز به 20 میلیون تومان می‌رسد، گفت: این افراد حاضر به تحت پوشش قرار گرفتن در کمیته امداد نیستند و اکثراً هم افراد غیربومی هستند.

غلامعلی ملامهدی افزود: 79 هزار خانواده در آذربایجان شرقی تحت پوشش کمیته امداد هستند که از این تعداد به 65 هزار خانواده مستمری ماهانه پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه 145 هزار نفر ماهانه حدود 67 میلیارد تومان دریافتی دارند، ادامه داد: طی 10 ماهه امسال 670 میلیارد تومان در استان مستمری به مددجویان پرداخت کرده ایم.

ملامهدی سپس با تاکید بر اینکه 600 سری جهیزیه به ارزش 22 میلیارد تومان طی 10 ماهه امسال بین نوعروسان نیازمند توزیع شد، ادامه داد: همچنین به مناسبت دهه فجر طی روز سه شنبه 100 سری جهیزیه با هم افزایی سپاه عاشورا و 240 سری جهیزیه نیز به همت مراکز نیکوکاری تا پایان دهه فجر بین نوعروسان نیازمند استان توزیع می‌شود.

وی افزود: روز جمعه نیز به مناسبت عید بزرگ مبعث 200 سری جهیزیه توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) استان بین نوعروسان توزیع خواهد شد. 170 نوعروس دیگر نیز پشت نوبت هستند که تلاش می‌کنیم تا نیمه شعبان به این عزیزان نیز جهیزیه تقدیم کنیم.

چه افرادی می‌توانند عضو کمیته امداد شوند؟

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با بیان اینکه 111 میلیارد تومان تسهیلات بانکی قرض الحسنه به مددجویان استان پرداخت شده است، گفت: انشعاب آب، گاز و برق 600 خانوار نیازمند استان نیز به صورت رایگان انجام شد.

وی با بیان اینکه 1500 بیمار صعب العلاج استان تحت پوشش کمیته امداد هستند، افزود: پنج میلیارد تومان به این بیماران کمک شده است.

ملامهدی در خصوص پرداخت کمک‌های مالی به مادران باردار که سو تغذیه دارند، گفت: حدود دو میلیارد و 200 میلیون تومان به این مادران کمک مالی به همت کمیته امداد انجام شده است.

وی با بیان اینکه شناسایی افراد نیازمند جامعه اولویت اصلی این نهاد است، افزود: سرپرست خانواده‌هایی که زیر دهک سه باشند و بیمه نداشته باشند می‌توانند عضو کمیته امداد باشند. برای هیچ خدماتی پشت نوبت نداریم.

توانمندسازی مددجویان اولویت اصلی این نهاد است

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه رسالت اصلی این نهاد توانمندسازی مددجویان است، ابراز داشت: کمیته امداد شبه دولت است چراکه خدمات مختلف توانمندسازی، درمانی، مسکن، آموزش و دیگر خدمات را به مددجویان ارائه می‌دهد.

ملامهدی با بیان اینکه هزار واحد مسکن روستایی و حاشیه شهر به همت کمیته امداد استان باید تا پایان سال احداث شود، گفت: این واحدها به سرعت درحال احداث است. 14 اسفندماه با حضور ریاست جمهوری به صورت نمادین این واحدها بهره برداری می‌شود.

وی در خصوص خدمات حقوقی ارائه شده به مددجویان گفت: 303 وکیل افتخاری با ما همکاری دارند که 140 پرونده حقوقی به صورت داوطلبانه انجام شد و 7200 نفر آموزش حقوقی انجام شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه 39 میلیارد تومان صدقه طی 10 ماهه امسال در استان جمع آوری شده است، افزود: 166 میلیارد تومان شورای زکات امسال درآمد داشته که فقط هشت میلیارد تومان آن به مددجویان استان پرداخت شده است.

ملامهدی با بیان اینکه در پرداخت صدقات جزو سه استان برتر کشور هستیم، گفت: همچنین در زکات نیز رتبه 10 کشور و در طرح حامیان ایتام نیز رتبه سوم کشوری را داریم.

11 هزار نفر مددجوی استان توانمند شده اند

وی تعداد ایتام استان را 14 هزار و 300 نفر اعلام کرد و گفت: 67 هزار نفر حامی ایتام در استان داریم. 130 میلیارد تومان مستقیم از حساب حامیان به حساب ایتام واریز شده است. هزینه بیماران مددجویان در بیمارستان‌های دولتی صفر است.

ملامهدی با اشاره به اینکه 320 مرکز نیکوکاری در استان وجود دارد، گفت: 11 هزار نفر مددجوی استان توانمند شده اند.

وی در خصوص پرداخت هزینه به ایتام نیز گفت: ایتام حدود 500 هزار تومان تا یک میلیون و 400 هزار تومان مستمری ماهانه دریافت می‌کنند.

ملامهدی در خصوص درآمد برخی گدایان نیز گفت: برخی گدایان غیربومی در شهر تبریز درآمد روزانه حدود 15 تا 20 میلیون تومانی دارند.

وی گفت: خروجی سیاست‌های اشتباه برخی از سازمان‌ها باعث افزایش ورودی به کمیته امداد می‌شود.

اینکه تبریز شهر بدون گدا است، ریشه در فرهنگ مردم و وجود خیریه‌هایی با سابقه 70 ساله در این شهر دارد که در کنار کمیته امداد امام خمینی به وظایف خود عمل می‌کنند.