بافتههای علمی مصداق کلاهبرداری است / شکایت وزارت بهداشت از مدعیان طب اسلامی
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، گفت: پیگیریهای وزارت بهداشت نسبت به ادعاهای طب اسلامی منجر به صدور محکومیت برای آنها شده است.
کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، با رد ادعای برخی افراد مبنی بر درمان کرونا ویروس با طب اسلامی، گفت: پدیدهای به نام کرونا ویروس شناخته شده نیست که لزوما بخواهد درمان خاصی برای آن پیشنهاد شوند از این رو این ادعاها کذب محض است.
وی با بیان اینکه مدعیان طب اسلامی و افرادی که به نوعی به کلاهبرداریها مشغول هستند ادعاهای غیر واقع دارند، افزود: ادعای درمان کرونا ویروس نیز مانند سایر موارد از سوی این افراد حرفهای غیر مستند، مطالعه نشده و مورد آزمون قرار نگرفته است.
جهانپور با تاکید بر اینکه ادعای طب اسلامی مبنی بر درمان ویروس کرونا جدید نبوده و از این دست ادعاها زیاد است، تصریح کرد: هیچ کسی این ادعاها را بررسی نکرده که ببیند تا چقدر اثر بخشی دارد یک سری موارد کلی گویی و بدون مستندات علمی همیشه از سوی این افراد مطرح است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در دنیای امروز یافتههای علمی مهم است، افزود: بافتههای علمی و شبه علمی زیاد بوده و ادعاهای طب اسلامی نیز از این دسته موارد است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت بهداشت شکایت از طب اسلامی در خصوص ترویج روشهای درمانی ناصحیح داشته است یا خیر، گفت: بارها وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی موضوع را پیگیری کرده و شکایت کرده اند.
- بیشتر بخوانید:
- چگونه از کروناویروس در امان بمانیم؟
جهانپور ادامه داد: پیگیریهای انجام شده بعضا منجر به صدور محکومیت نیز برای برخی از این افراد شده و لازم به ذکر است که این نوع پیگیریها باز هم ادامه خواهد داشت.
وی گفت: قاعدتا وزارت بهداشت صرفا از جهت تهدید برای سلامت عمومی و اقدام غیر مجاز یا مداخله غیر مجاز در امر درمان پیگیری خواهد کرد.