یک‌شنبه 30 دی 1403

با این خودروها وارد خیابان نشوید / بیمه خسارت نمیدهد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
با این خودروها وارد خیابان نشوید / بیمه خسارت نمیدهد

عدم حضور برگه معاینه فنی در فرآیند پرداخت خسارت توسط شرکت‌های بیمه به عنوان مانع محسوب نمی‌شود.

مهدی قمصریان، مدیر عامل صندوق تامین خسارت بدنی گفت: بر اساس ماده 45 قانون بیمه اجباری شخص ثالث ارائه هرگونه خدمت به وسائل نقلیه فاقد بیمه ممنوع است که معاینه فنی از جمله این خدمت‌ها به شمار می‌رود. بر این اساس صدور معاینه فنی منوط به داشتن بیمه شخص ثالت است برای همین هم در یکسال گذشته تلاش کردیم در این زمینه نظارت‌ها جدی‌تر و قانون به درستی اجرا شود.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اما معکوس این موضوع یعنی این که وسیله نقلیه‌ای بیمه‌نامه شخص ثالث دارد، اما فاقد معاینه فنی است مانعی برای پرداخت خسارت از سوی شرکت‌های بیمه‌ای محسوب نمی‌شود.

او افزود: با توجه به نکات مطرح شده شرکت‌های بیمه مکلف به جبران خسارت وارده به زیان دیده بدون نیاز به ارائه گواهی معاینه فنی خودرو مقصر حادثه و یا زیان دیده هستند.

ناصر یارمحمدیان، عضو هیات عامل و معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، اعلام کرد که سقف پرداخت خسارت نسبت به سال 1402 برای امسال افزایش قابل توجهی پیدا کرده است و از حدود 30 میلیون تومان به 95 میلیون تومان رسیده است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: متناسب با افزایش سقف پرداخت صندوق حق بیمه نیز به این صورت است که امسال مجموع حق بیمه صندوق حوادث طبیعی ساختمان 300 هزار تومان در بودجه 1403 تعیین شده که از 300 هزار تومان حدود 90 هزار تومان بر عهده مالکان است که از طریق قبوض برق توانیر آن را وصول و به خزانه واریز می‌کند.

یارمحمدیان همچنین اظهار کرد: حال این که توانیر این مبلغ را به شکل وصول می‌کند معمولا به این صورت است که در قبوض ماهانه به شکل برابر مبلغ را تقسیم می‌کند یعنی 90 هزار تومان را اگر به شکل ماهانه بخواهد دریافت کند ماهی 7 هزار و 500 تومان از مالک مسکونی دریافت خواهد کرد

پیرو تصویب قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی مصوب در 1399/08/05، بحث بیمه طبیعی حوادث ساختمان، مطرح گردید. لذا، برای پاسخ به این پرسش که بیمه حوادث طبیعی ساختمان چیست؟ باید به قانون مذکور، مراجعه نمود. قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، در ماده 1 خود، مقرر داشته:

"به منظور جبران بخشی از خسارت های مالی ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله، سیل، طوفان، صاعقه، سنگینی برف، رانش زمین، ریزش کوه و دریالرزه (سونامی)، کلیه ساختمان های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق، در مناطقی که احتمال وقوع هر یک از خطرات مذکور در آن ها وجود داشته باشد، ظرف مدت یک سال پس از تصویب این قانون،....، تحت پوشش «بیمه پایه حوادث طبیعی ساختمان»، نزد صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان که در این قانون، «صندوق» نامیده می شود، قرار می گیرند."

بر اساس ماده 4 قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، "درصدی از حق بیمه پایه، از طریق درج در قبض برق واحدهای مسکونی، از مالکان آن ها دریافت و به حساب خزانه داری کل کشور، واریز می شود.... و الباقی حق بیمه پایه، توسط دولت، به حساب صندوق"، واریز می گردد.

بنابراین، بیمه حوادث طبیعی ساختمان، بیمه ای است که بر اساس مصوبه دولت، به طور خودکار، به ساختمان های مسکونی دارای انشعاب قانونی برق واقع شده در مناطق خاص (مناطقی که احتمال وقوع بلایای طبیعی در آن ها، بالا است)، تعلق می گیرد و مبلغ حق بیمه آن، ماهانه، برروی قبض برق ساختمان های مسکونی مشمول، لحاظ می گردد؛

با لحاظ حق بیمه حوادث طبیعی ساختمان، برروی قبض برق واحد مسکونی و پرداخت آن از جانب مالک یا ذینفع (مستاجر)، دولت، در صورت بروز حوادث پیش بینی شده در قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، مالک یا ذی نفع (مستاجر) را، در جبران بخشی از خسارت های وارده، حمایت می کند.

بر اساس تبصره 2 ماده 1 قانون تاسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، مصوب 1399/08/05، "دولت مجاز است با پیشنهاد هیات عامل صندوق و تایید هیات امنای آن، به تدریج پوشش بیمه صندوق را به ساختمان های غیر مسکونی، تعمیم دهد."

همچنین، بر اساس ماده 3 قانون مذکور، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، بیمه گر بیمه پایه است و کلیه شرکت های بیمه دارای مجوز از بیمه مرکزی نیز می توانند، خدمات فروش بیمه نامه تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان را ارائه دهند.