دوشنبه 5 آذر 1403

بخش زیادی از منابع ارزی مسدود ایران قابل استفاده شده است

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
بخش زیادی از منابع ارزی مسدود ایران قابل استفاده شده است

فرزین گفت: هیچ محدودیت ارزی برای تأمین نیاز‌های ارزی کشور نداریم. منابع ارزی قابل دسترس شده است. نتایج مذاکرات منطقه‌ای بسیار مثبت است. منابع ارزی آزاد است ارز را تأمین می‌کنیم، ولی در فضای مجازی بازار را ملتهب می‌کنند.

فرارو - رئیس کل بانک مرکزی در گفت و گوی ویژه خبری با تأکید براینکه تمام نیاز‌های ارزی اساسی کشور در 20 روز گذشته با دلار 28500 تومانی تأمین شد، خطاب به مردم گفت: نگران نباشید حواسمان به بازار ارز هست.

محمدرضا فرزین در تشریح اقدامات انجام شده توسط بانک مرکزی برای برقراری ثبات ارزی در بازار ارز، اظهار داشت: به دنبال ثبات ارزی هستیم و این موضوع اقدامی نیست که یکباره انجام شود.

وی افزود: برهمین اساس نیز مذاکرات سازنده‌ای را با شرکای تجاری انجام داده ایم، با قطر، عراق، چین و دبی مذاکرات سازنده‌ای را انجام دادیم که نتایج خوبی را هم داشت.

وی گفت: 20 روز پیش (در ابتدای ورود بنده به بانک مرکزی) نرخ ارز 4 هزار تومان ریزش داشت که نشان داد اگر بانک مرکزی بخواهد می‌تواند دخالت مناسبی انجام دهد.

فرزین با بیان اینکه در روز‌های اخیر هم افزایش نرخ ارز داشتیم که این را هم واقعی نمی‌دانم، تصریح کرد: در 20 روز گذشته برای ثبات بخشی به بازار ارز اقداماتی انجام شد.

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اشاره به اینکه نرخ ارز در 20 روز گذشته در سامانه نیما 28500 بود؛ تصریح کرد: در این مدت تمام نیاز‌های ارزی اساسی کشور را با قیمت دلار 28500 تومان تأمین کردیم.

منابع ارزی ایران قابل دسترس شده است

وی تأکید کرد: هیچ محدودیت ارزی برای تأمین نیاز‌های ارزی کشور نداریم. منابع ارزی قابل دسترس شده است. نتایج مذاکرات منطقه‌ای بسیار مثبت است. منابع ارزی آزاد است ارز را تأمین می‌کنیم، ولی در فضای مجازی بازار را ملتهب می‌کنند.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه عرضه ارز درهم هم در سامانه نیما افزایش یافته است، ادامه داد: از دیروز عرضه 200 میلیون دلار از ارز تی بی آی عراق که 10 میلیارد دلار است شروع شده و ادامه خواهد داشت. فروش مجدد ارز‌های چین در نیما را شروع کرده‌ایم که تخصیص آن از 28 روز به 48 ساعت کاهش یافته است.

صرافی‌ها را محدود نکردیم / فروش 5 هزار یورو به مردم در صرافی‌ها از سه‌شنبه

فرزین بار دیگر از راه اندازی بازار مبادله طلا و ارز تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: در سامانه ناخدا که به زودی رونمایی می‌شود نیاز‌های ارزی مثل نیاز‌های درمانی و دانشجویانی کاملا تامین خواهد شد. در این بازار براساس مستندات به متقاضیان ارز خواهیم داد. در طی این مدت صرافی‌ها را آزاد کردیم تا به متقاضیان تا 5 هزار یورو بفروشند.

وی با اشاره به بخشنامه ارزی اخیر بانک مرکزی خطاب به صرافی‌ها گفت: صرافی‌ها احساس کردند ما آن‌ها را محدود کردیم درحالی که به آن‌ها اجازه دادیم تا ارز بخرند و بفروشند؛ سقف 30 هزار دلار به معنای محدودیت نیست بلکه اعلام کردیم پوزیشن مثبتی که می‌توانند حفظ کنند 30 هزار دلار است یعنی اگر 100 هزار دلار خرید باید 70 هزار آن را بفروشد. به مردم نیز به جای 2 هزار دلار می‌توانند 5 هزار یورو بفروشند.

او در ادامه با تأکید براینکه فضای روانی ایجاد شده با واقعیت‌ها بسیار متفاوت است، تصریح کرد: آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد ما 20 میلیارد و 500 میلیون دلار بیشتر از وارداتمان صادرات داشته ایم.

ذخایر ارزی کشور بیش از 20 میلیارد دلار افزایش یافت

وی تأکید کرد: ذخایر ارزی کشور بیش از 20 میلیارد دلار افزایش یافته و در خارج از کشور در دسترس ما قرار دارد پس هیچ مشکلی در تامین ارز نداریم. ضمن اینکه مقایسه تخصیص ارز در سامانه نیما با سال گذشته واقعیت‌ها را نشان می‌دهد.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، مشکلی در اسکناس وجود ندارد و از ابتدای سال تا کنون 2 میلیارد دلار با قیمت‌های حدود 39 هزارتومان عرضه شده است.

در بازار آزاد ارز هم ورود خواهیم کرد / نگران نباشید حواسمان به بازار ارز هست

وی در ادامه گفت: برای استمرار برنامه‌ها اول باید از ذخایر ارزی اطمینان پیدا می‌کردیم که سفر‌های من در همین زمینه بود. صادرات غیر نفتی امسال حدود 33 میلیارد دلار بود و الان بسیاری از منابع ارزی ما آزاد شده است و در عمل دیده خواهد شد.

فرزین با اشاره به نرخ سازی در فضای مجازی گفت: در یک فضای محدود و مجازی عددسازی می‌کنند که دور از واقعیت است.

رئیس کل بانک مرکزی درباره بازار آزاد ارز هم اینطور توضیح داد که در بازار آزاد هم ورود خواهیم کرد و نرخ سازی می‌کنیم. ثبات ارزی را حتما گام به گام ایجاد خواهیم کرد.

ادامه دارد...

از میان اخبار

10 چالش بزرگ ایران در خاورمیانه 2023؛ از سناریوی وقوع جنگ تا تعامل با بغدادِ «السودانی»

تغییر رویکرد غرب در قبال جنگ اوکراین؛ از احتیاط تا درگیر شدن عمیق‌تر