دوشنبه 8 بهمن 1403

بخش عمده پذیرش ایده‌ها و طرح های فناورانه در پارک تقاضامحور خواهد بود

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
بخش عمده پذیرش ایده‌ها و طرح های فناورانه در پارک تقاضامحور خواهد بود

رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: مطابق رویکرد جدید پارک بخش عمده پذیرش ایده ها و طرحهای فناورانه در پارک تقاضا محورخواهد بود و اشتغال زایی و میزان فروش محصولات شرکت های مستقر در پارک اولویت اول ما در پذیرش و حمایت از شرکت ها خواهد بود.

دنیای اقتصاد - تبریز: سعید جعفری راد، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی، با بیان اینکه در این‌نمایشگاه سعی شد تا دستاوردهایی که برای اولین بار در کشور و استان رونمایی شده است را عرضه کنیم، اظهار کرد: خوشبختانه استقبال مردم از این نمایشگاه بسیار چشمگیر بوده و سرمایه گذاران زیادی از استان‌های اردبیل و زنجان از این نمایشگاه بازدید به عمل آوردند که امیدواریم حضور آن‌ها به مرحله قرارداد و اجرایی برسد.

وی تعداد شرکت‌های فناور مستقر در پارک را 441 شرکت، عنوان کرد و گفت: 262 شرکت دانش بنیان در استان آذربایجان شرقی فعال است که از این تعداد، 72 شرکت در پارک مستقر هستند.

وی با اشاره به اینکه از این تعداد، 30 شرکت نیز در دانشگاه تبریز فعال هستند، گفت: تلاش‌می‌کنیم تا آخر سال تعداد کل شرکت‌های دانش بنیان استان را به 300 مورد برسانیم.

وی با بیان اینکه درحال حاضر رویکرد ما از ایده محوری به نیاز محوری تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: مهمترین فاکتور برای جذب این شرکت های فناور بررسی وضعیت بازار و نیازهای مبتنی بر آن است. اگر از نظر مارکتینگ مشکلی داشته باشند و صرفاً از نظر کنجکاوی علمی محصول خود را به بازار عرضه کنند، برای وضعیت اقتصادی استان قطعاً مفید نخواهد بود؛ بنابراین ما به دنبال نیازهای بازار بوده و در این راستا شرکت‌ها را جذب می‌کنیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان تصریح کرد: همچنین اشتغال زایی و میزان فروش محصولات شرکت های مستقر در پارک اولویت اول ما در پذیرش و حمایت از شرکت ها خواهد بود.

جعفری راد میزان حمایت مالی مستقیم از واحدهای فناور را 129 هزار و 500 میلیون ریال خواند و افزود: میزان فروش محصولات شرکت‌های مستقر از طریق پارک علم و فناوری 96459 میلیون ریال بوده و همچنین میزان صادرات محصولات واحدهای فناور مستقر در پارک، 122 میلیارد تومان بوده است.

به گفته وی، در حال حاضر استان آذربایجان شرقی به لحاظ تعداد شرکت های دانش بنیان مورد تائید معاونت علمی ریاست جمهوری رتبه پنجم کشور را دارد و هدف گذاری انجام شده در پارک ارتقای رتبه استان به رتبه دوم کشوری تا انتهای سال 1404 می باشد.

وی با اشاره به کسب عنوان پارک برتر کشور توسط پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، افزود: مطابق فاکتور های ارزیابی پارک های علم و فناوری مورد نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک آذربایجان شرقی در دو حوزه تعاملات بین الملل و گرنت فناوری رتبه نخست کشور را کسب کرده و استاندار آذربایجان شرقی به عنوان بهترین استاندار از نظر تعامل و حمایت از پارک علم و فناوری و فناوران مستقر در پارک انتخاب شد.

جعفری راد اضافه کرد: همچنین مرکز رشد دانشگاه شهید مدنی نیز به عنوان یکی از مراکز رشد برتر کشور انتخاب گردید که این عناوین کسب شده در نتیجه تلاش و همت فناوران مستقر در پارک، مجموعه حمایت های استانی و مدیریت رئیس قبلی پارک و زحمات پرسنل به دست آمده است.

وی در ادامه خواستار حمایت هر چه بیشتر دستگاه های متولی استان در حوزه توسعه فضای کالبدی پارک شد و گفت: با توجه به افزایش قابل ملاحظه تعداد شرکت های فناور مستقر در پارک و متقاضیان جدید استقرار به لحاظ فضای فیزیکی نیازمند حمایت های بیشتر هستیم و ضروری است در اسرع وقت نسبت به تأمین فضاهای مورد نیاز پارک اقدام نماییم.

73 شرکت فناور و دانش بنیان استان در این نمایشگاه حضور داشته که 90 محصول و خدمت فناورانه تولید شده توسط این شرکت ها در نمایشگاه عرضه شده است و 33 محصول فناورانه جدید تولید شده در سال جاری در حوزه های مختلف علمی و فناوری در این نمایشگاه رونمایی شد.

گفتنی است؛ در این مراسم تفاهم نامه همکاری راه‌اندازی مرکز نوآوری مشترک پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی و گروه صنعتی سن ایچ به امضای طرفین رسید.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.